R.I.P Hampus :/

Älsks kusin dog imorse.. bara 16 år gammal. Usch, tycker det är så himla hemskt. Tror inte dom vet riktigt vad som hände ännu, men ngt med hjärtat. Nu känns det som om det kan hända vem som helst. Han hade inga problem alls sen innan, så är en chock för alla. Tänk att vi var allihopa på Ann Maries fest på juldagen, känns inte alls länge sedan.  Jag pratade ju massor med Hampes föräldrar eftersom dom båda två har bott flera år i England. Eftersom dom precis flyttat ut till Ekenäs där jag bor så var det extra kul att få så bra kontakt med dom. Skrev om det i bloggen redan på juldagen för er som läste då. Tänk hur himla hemskt det måste vara för dom, och för deras andra två barn... :/ o för Ann Marie och Stig, farmor och farfar, som försökte hjälpa mig att hitta boende här i England.. Älsks släkt är så himla trevlig, så sånt här borde inte få hända dom.. usch :/



Idag har inte hänt så himla mkt. Var på veterinärstationen hela förmiddagen och pratade skit :). Vi hade typ inget och göra så råkade bli mycket kaffedrickade och skvaller. Nästa onsdag ska jag följa med dom på en Dog Whisper föreläsning. Jag är dock ganska skeptisk till sånt, den enda jag gillar är Cesar Millan från "Mannen som talar med hundar eller The Dog Whisper". Men vi får väl se om det ger något :). Sen ikväll så var det dags för min nya rutin-kvällspromenaden! Upptäckte dock ganska snart att det inte var så smart att gå iväg direkt efter en stor middag + Raspberry and Coconut Tart with Custard Cream ;), för fick håll direkt :/.
Sen nu har jag bara pratat med Pappsen, älsk och Vevve hela kvällen. Försöker förstå om jag får handla i Taxfreen på flygplatsen eller inte? Vet att jag inte får handla skattefritt inom EU, men frågan är om dom har två olika priser? Ett för inom och ett för utom EU, eller om dom bara säljer för dom utom EU?

10 k i skatteåterbäring!

Hejsan!

Idag har jag skickat in min deklaration :). Pappa fick hjälpa mig över msn och ge mig koderna. Kommer få 10 000 i skatteåterbäring i juni, känns väldigt nice! =) Tänkte fira det med att gå på bio när jag åker till Newcastle på torsdag!

Idag har det för första gången, om man bortser från snöovädret, varit dåligt väder här. Dessutom ganska konstigt väder för ena minuten är det solsken för att 5 minuter senare ösregna. Så har det hållt på hela dagen, samtidigt som det blåst väldigt mkt. Jag bestämde mig dock för att trotsa vädret och ta en promenad till Northallerton för att köpa en deodorant endå. Hade faktiskt ganska mycket tur för regnade lite i början när jag gick men slutade snabbt och sen började det inte igen förrän när jag nästan var framme. Gick dessutom omvägen genom Brompton båda hem och dit, för att slippa gå längs med huvudleden med all trafik. Har ätit så mycket onyttigt igår och idag så kände mig väldigt pigg efteråt :).
Igår åt vi lunch ute. Jag tog kyckling med mozzarella och pesto röra som serverades i ett bröd + två olika sallader till det. Var otroligt gott =). Sen en chocolate and crunch cake + kaffelatte till efterrätt. Idag har jag käkat toaster med äggröra till frukost, goda sandwicher till lunch och sen Fish and Chips nu till kvällsmat. Så ni ser ju alla onyttigheterna :P.  

Hela eftermiddagen har ägnats åt att läsa om olika utbildningar. Upptäckte att jag kommer in på Civilekonom i Lund enligt förra årets statistik med mitt högskolkeprov :D. På betyg krävs det 18.5 så lite knäppt att det kan vara så lite som 1.2 på högskoleprovet. Bra för mig iaf =). Kollade lite på Landskapsarkitekt också, men får se lite. Måste bestämma mig snart :O.

Nu ska jag kolla på fotbollen Sverige-Portugal på 6ans Live-sända Web-TV :). Älsk övergav ju mig och åkte hem till Kenny för att kolla på den. Kenny som verkar ha ersatt mig, dom gör saker hela tiden.. älsk kanske inte behöver mig mer ? :/ ..
Igår var han och Kenny på SPAAA! Mig har han minsann aldrig varit på spa med!!!!  


Fick inviga mitt nya regnställ =). Fast egentligen har jag nog bara fått låna dom, men har blivit så att jag behållit alla kläderna. Har även en fleecejacka och tjocktröja från samma ställe som är superbra! Regnbyxorna ligger i fickan på bilden, för kändes lite väl seriöst att gå med dom ifall det skulle vara uppehåll :P.







 

Atonement



Har precis kollat på Atonement eller Försoning som vi översatt det till i Sverige. Jag ville se den filmen redan i somras men lyckades aldrig få med älsk på den. Vissa av delarna i filmen är ju inspelad här i Redcar, så var kul och känna igen sig. Redcar är en stor strand nära Middlesbrough, vi har varit där och ätit några ggr nu. Så det är alltså strandscenerna i Försoning som är inspelade där, fast i filmen ska det föreställa den franska kusten :). Vet inte hur dom lyckades få till alla dom stora ruinerna av hus och de tusentals soldaterna på stranden. Enligt Angela och dom som var där och kollade under inspelningen så byggde dom upp allt det och täckte över skyltar på affärerna osv.

Ni kan läsa om filmen här!

Jag tycker filmen var bra, men lite för djup för att jag inte skulle bli rastlös. Det är något speciellt med James McAvoy också, vet inte om jag tycker han är snygg eller bara en jäkligt bra skådespelare :P.

Bilderna nedan är tagna vid Saltwick Bay i Whitby om jag inte är helt ute och cyklar. Det ligger iaf söder om Redcar, så ni kan ju se lite hur det se ut :)

Deras Fish & Chips var himla god ;)

Här ser ni lite kust åt norr!  Fast stranden i Redcare är mycket större, åtminstone när tidvattnet är nere :P

Klippor i söder!

Eftersom Whitby ligger högt ovanför havet har dom en lift så man slipper gå upp för berget. Denna liften var även den med på TV för några veckor sedan, kommer dock inte riktigt ihåg i vilket sammanhang :)


Nu är det sovdags för mig! Good Night

Bloggtorka

Hej!

Förlåt för den dåliga uppdateringen denna veckan, men har verkligen haft fullt upp :).
Måndag och tisdag spenderade jag hela dagarna på veterinärstationen. Har bl a sett en komplicerad sterilisering av en hund, kanin med tänder som växte helt åt skogen, öroninflamationer på hund osv osv. Dom två höjdpunkterna var när jag fick se en lamning, tyvärr var båda lammen döda :(. Vi åkte dit för att båda lammen försökte komma ut samtidigt, men det visade sig sen att det ena lammet varit dött länge. Därför kom dom inte ut som dom skulle och det andra lammet hade bara varit dött någon timme.. Höjdpunkt nummer två var när vi skulle operera en anka (ja ni läste rätt!!) som käkat ståltråd. Ägaren, en kvinna betalade dessutom för hela kalaset med undersökning, rötgen och operation utan försäkring. Är väl kanske inte så vanligt att försäkra ankor kanske :P. Vi lyckades få ut ståltråden men ankan dog precis i slutet av operationen av narkosen :(. Det var inte speciellt oväntat eftersom risken med operationen var väldigt hög, men kändes konstigt att sitta där med ankans huvud i handen och se den andas i första stunden för att sen bara sluta.

Försöker komma på vad jag mer gjort denna veckan. Var på träningsklassen med de tre valparna igår. Har även filmat alla cockervalparna, så ska försöka komma på hur man lägger in det här. Dom är otroligt söta nu när dom öppnat ögonen, eller iaf det ena ögat. Så dom kravlar runt där pipande och kisande :).
Håller även på och planera massa nu, bla resan till Newcastle och sen vill jag åka någonstans och kolla på bio i helgen. Måste dessutom ta tag i och bestämma mig för vilka utbildningar jag ska söka. Sen har Selmas uppfödare mejlat och frågat igen om jag kan skriva en reseberättelse på hennes blogg, så måste svara henne. BARA en massa måsten :/

Nu ska jag leta tåg, biografer och svara uppfödarens mejl.
Tog förresten massor med bilder när vi var i York, så ska försöka lägga upp dom imorgon! =)
Trevlig kväll!

Ankisen innan operationen!

Dom små söta valparna, ska finnas 7 st !


Min födelsedag!

Hej!

Dagen igår blev jättebra :).
Fick ju presenterna som sagt och massa med grattis både här, på facebook och på msn, thanks!
Vid lunch gick jag in till Northallerton för att sen om jag hittade någon present till mig själv. Blev John Freidas schampo och balsam, Brilliant Brunett, för bara 6.5 £ (75 kr). På Kicks kostar dom 80 kr styck och nu fick jag två för 75kr :S...
Sen så köpte jag mig en Brownie/chokladmousse/grädde/chokladpuddning-grejj och satte mig på torget och myste :). Råkade sitta där i typ en timme, vet inte vart tiden tog vägen. Var iaf otroligt varmt och massor att kolla på eftersom det var marknad. Folk omkring mig gick runt i bara shorts/klänningar och linne/T-shirt :O. Engelsmän måste vara mer varmblodiga än oss svenskar, visst det var varmt men inte så att jag skulle ta på mig klännig direkt!

När jag sen kom hem hade jag fått ett smaskigt rött fejs och samma V-ringade bränna igen :(..

Vid teatime åkte vi till en restaurang och åt middag, innan jag senare på kvällen kollade på Australia. Jättebra film som jag verkligen rekomenderar :). Påminde om en bok jag har hemma "Matilda sista vals" som också handlar om Australien och en kvinnas öde.  Har läst den två ggr, så kan rekomendera den också ! :D

Lite presenter! Ska visa scarvesen på mig sen när håret är brunt, den är jättesnygg=)

Brownie/Choklasmoussegrejjen! =)


Blommorna luktade väldigt gott när man satt där.

Brilliant Brunette

Förrätt: Yorkshirepuddning, typiskt engelskt!

Huvudrätt: Chicken Parmesan :)

20 år!

Idag fyller jag 20 år :)
Jag tycker vi kan fira det genom att alla som läser min blogg skriver en liten kommentar, tex Grattis!


Dagen i York igår var toppenbra, likaså kvällen igår och imorgon ska jag med veterinärerna på Pub Quiz =)
Har fått tre brev idag från, familjen, farmor&farfar och Irene. Irene skickade med "lite fickpengar" och sa att Älsk och jag är välkomna att bo hos dom i Lund när jag ska göra mitt prov i Köpenhamn och visa Älsk Lund=). Hon och jag definierar nog fickpengar olika, men dom kan få betala min klippning och färgning nästa vecka! :)
Har fått ett underklädesset och en jättefin scarves av Nicola och Martiin idag med!! :)

Nu ska jag ta en promenad in till Northallerton och se om jag hittar några presenter till mig själv!
Kolla vad söta vi var för 1,5 år sedan :D

5 saker som gjort en toppendag!

1. Myskväll
 Har varit hemma själv hela kvällen, så passade på att ha en riktig TV kväll där nere. Paris Hiltons Best Friend hade finalen ikväll och Sam vann precis som jag ville =). Innan det var det även American Idol, så hade tur med programen också. Var mysigt att sitta där med en kopp kaffe och äta vindruvor(har infört godisförbud i veckorna för mig), och göra ingenting :).

2. YORK
Fick veta idag att vi ska till York och shoppa imorgon. Eller dom ska iaf visa mig staden vilket jag sett fram emot väldigt mycket. York är tydligen en väldigt fin och gammal stad med jättebra shopping =).

3. Pub Quiz
Jill på veterinärstationen frågade mig idag om jag vill följa med på en Pub Quiz på söndag kväll! Vet säkert om det blir av eller inte imorgon, hon skulle bara kolla med dom andra i laget också.

4. Smink/Inredningsparty
Fick också veta att imorgon kväll kommer det hit massa folk för ett litet party. Det är ett företag som säljer skönhetsprodukter, smycken och inredningssaker som kommer hit och visar sina produkter. Vet att det finns i Sverige med sexleksaker och att det då kallas sexparty, så vi kan ju kalla dett smink- och inredningsparty  :).
Jag kollade lite i smink- och smyckeskatalogen innan idag och det finns massor med saker jag vill ha, dock är det ganska dyrt. Får se om jag faller frestelsen imorgon, fyller ju faktiskt år på lördag :).

5. Flygbiljett
Punden har sjunkit från 13.50 kr till 11.84 kr på bara tvp veckor vilket betyder att det flygbiljett som jag ännu inte köpt blivit typ 200 kr billigare :P. Och såklart att allt annat jag köper här också kommer bli mkt billigare! Hoppas den fortsätter sjuka tills jag ska till frisören. Vi kan ju också notera att en flska Baileys 700 ml kostar 110 kr här och 200 kr i Sverige. Det skiljer 90 kr vilket jag tkr är väldigt mycket, har inte kollat på ölen ännu men förmodligen är den också mkt billigare här.

Nu måste jag sova så jag orkar med allt imorgon =)

Bilder från Crufts!

Här kommer inlägget från Crufts!
Vi åkte härifrån kl 3 på morgonen och var framme vid 6 ungefär. Nicola hade någon specialbiljett tror jag för vi blev visade till handikappsparkeringen som låg jättenära :). Själva utställningslokalen var enorm. Det är 5 stora hallar som alla sitter ihop så det bildas i princip en jättestor hall. (Fast nu när jag kollar på en karta över hela området ser jag att det är 17 hallar :S.. Måste ju vara som en mindre stad!). Klockan 8 öppnade alla stånden så då tog jag med mig kartan och började gå runt och kolla =). Om ni kollar på bilden längre ner på sidan som är tagen ut över en hall så ser ni alla stånden. Fanns lika många stånd med mat, hundsaker, godis, porslin, kläder osv i alla hallarna. Tog mig nästan hela dagen att kolla i alla :P. Slutade med att dom ända klasserna jag kollade på var Engelsk Springer Spaniel och lite agility, resten kollade jag bara i stånd och på folk :D  
Det roligaste med att vara där var nästan att det var så stort, mycket större än Scandinavium och Götebrog Horse Show för er som varit där. Sen att det var så mycket folk i rörelse. Kollade ju som sagt inte så mycket på hundarna, men grejen är att det egentligen är en helt vanlig Championship Show så hundarna måste inte vara fantastiskt fina för att kunna åka dit. Det som gjort Crufts så stort är att det TV sänds och att dom har det i den enorma lokalen med mängder med folk om jag fattat det rätt!

Enjoy the Pictures!
1. Lilla Twist (Softly Softly) var trött =)
2. Ringen för Golden Retriver
3. Det fanns en utställningstävling för barn också

1.  2. 3. 

Calvdale Point of Law Sh CM
Här har ni James som tillsammans med Arnie min favorit  här=).
Tror han blev 4a i klassen!

 
1. Fjärde hunden från vänster är James.
2. Angela och en hund som är uppfödd här men har ny ägare.
3. Fick se en trefärgad Springer Spaniel för första gången. Dock gick det inte så bra för den.

1. 2. 3.

Calvdale Softly Softly JW
Softly Softly eller Twist som han kallas vann Crufts förra året :)
Dock gick det inte speciellt bra detta året. Nicola sa redan innan att domaren som dömde klassen inte skulle gilla Twist eftersom hon gillar smala och ädla hundar, och dom flesta Calvdale hundarna här är ganska stora.
Tror Nicola var ganska besviken även om hon var förbredd, man hoppas ju alltid lite ändå :/

 
1. Massor med fotografer slängde sig fram när vinnaren i Twist klass ställde upp sig, så detta är den bästa bilden jag kunde ta. Dom andra bilderna består av bakhuvuden :/
2.  Hunden i mitten är uppfödd här, enligt mitt programblad ;)
 1.
 2.

Här ser ni ungefär halva Hall 1, så ni kan ju tänka det ggr 10 o föreställa er hur stort det var! 


1. Ser ni facken? Alla hundarna har ett sånt fack som dom måste befinna sig i hela dagen förutom när dom ställs ut.
2. En demostrationstrimmning av en pudel.
3. Alla hundraser hade ett sånt
här stånd där hundintresserade kunde få veta mer om rasen. Perfekt för någon som fundera på att skaffa hund och vill se raserna live.
1.
 2. 3. 

1,2,3. Liter bilder på dom stora motrarna som dom hade byggt upp. Flera av dom hade en VIP övervåning där kostymnissarna satt!
1. 2. 3.

Grattis!


Idag fyller mammsen år =)

Tänkte att vi kan fira både henne och mig med tårta den helgen då jag kommer hem. Är bara 3 dagar tills jag fyller 20 nu, men det känns inte alls som om det är något speciellt i helgen. Vi får väl se om dom tänker fira mig här :).  Martins bror fyller år i helgen + att det är Mors Dag så händer ganska mkt annat också.

Nu ska jag sova för ska till veterinärerna tidigt imorgon!

Wallander på Engelska!

DVD Film: Wallander - Sidetracked
Har precis kollar på Wallander-Sidetracked som är den engelska filmatiseringen av Mankells Villospår. Handligen utspelar sig i Sverige och med samma karaktärer som vi är vana vid, enda skillnaden är att  det är engelska skådespelare. Måste säga att Wallander blir mycket bättre på englelska, som dom flesta filmer brukar bli engligt mig. Dock var det lite roligt när Wallander skulle uttala Gustav Wetterstedt och säger Gustav på svenska och Wetterstedt med engelsk accent. Förmodligen så finns det inga Gustav i England :).
Detta är en helt ny film som jag kan rekomendera, ooch så hoppas vi på att det kommer ut fler =).

Idag har jag blivit solbränd, fast inte på ett bra sätt. Gick in till Northallerton i förmiddags för att boka en klipp och färgningstid, och passade även på att gå runt på stan ganska länge. Allt som allt var jag väl ute i solen i 3 timmar ungefär, När jag kom hem upptäckte jag att jag fått konstiga utslag på bröstet. Tog ett tag innan jag insåg att det var en röd solbränna som kommit efter dagens promenad. Hade en V-ringad tröja på mig som man fortfarande kan se spåren efter :/.

Jag är nästan klar med inlägget med Cruftsbilderna också. Alla bilderna är inlagda så ska bara skriva lite till dom. Tror det kommer bli publicerat imorgon=)

Sleep well!

La Voix!!! :D:D

JAAAA! Äntligen blir det som svenska folket ville! :D
Den här dagen, med allt i inlägget under + detta, är helt perfekt !


 Förresten Matilda har namnsdag idag :)

Jag & Robin Hood har varit på samma plats!

Idag har verkligen varit en superduperdag :).
Har två punkter att ta upp!

1. Ska jag såga Twilight?
Måste nog tyvärr göra det. Det som kan vara bra med den är att Isabella ser speciell ut så man blir lite fascinerad av henne och Edward är snygg. Dock kan ju inte bara det göra en film. Lite spännande var det med Edwards bakgrund, dialogerna och kärleksdramat var däremot urlöjligt!!
Möjligt att du kmr gilla den Vevve :). MEN mitt betyg blir att det är en fjortis film för singeltjejer.. kan tänka mig att boken är bättre?

2. Jag & Robin Hood
Blev lite ändrade planer för mig idag eftersom Martin hade planerat en liten utflykt för oss två. 
Vi åkte till Aysgarth Falls norrut i England där delar av Robin Hood filmen med Kevin Costner är inspelad :).
Eftersom jag kollade på denna filmen innan jul när den gick på TV4(?) så var det riktigt kul! Kom väldigt väl ihåg scenen när Robin och Tuck slås i floden och nu står jag där på samma ställe :). 
Kolla på Youtube-klippet här nedan! Fram till minut 6 ungefär är iaf inspelat där jag var idag, kanske mer. 
     


Här har ni det :)



1. Tycker ni jag ser tjock ut? Då kan det bero på att jag har en fleecejacka + vanlig jacka under den röda fleecetröjan som jag fick låna av Martin.
2. Tycker ni jag ser rolig ut? Då kan det bero på att Martin tvingade mig att le mot solen(och kameran).


Där inne hade dom ett sånt där vattenhjul innan vattnet kommer ut igen.


Vi åkte även och kollade på det slottet ni ser där borta i fjärran!


Efter detta så åkte vi in i en stad och käkade lunch. Supergott var det även om det inte låter som det. Pommes, kalops, ärtor och typ ett pajskal/bröd(ser ut som bröd men smakar som pajskal smakar här).
OCH jag måste bara säga att jag har svårt att förstå hur UK kan ha så mycket landskap med ingenting på när populationen ligger på 55 miljoner människor. Menar UK är ett väldigt litet land om man jämför med Sverige och Sverige har 9 miljoner människor eller liknande? Martins förklaring till det är att det finns många väldigt stora städer istället.

När vi kom tillbaka hit vid 2-tiden så bytte jag om innan jag gick in till Northallerton :). Var dock ganska trött i benen så orkade bara spana på två frisörsalonger. Tror det blir Concept 3 salongen såg väldigt lyxig ut, men enligt Nikki så skulle det ju inte vara så dyrt. Inte som Tony and Guy iaf som jag också kan välja på om jag vill. Nu ska jag bara bestämma mig för när jag vill ha tid innan jag går dit och bokar. Köpte mig lite lösgodis med som jag smaskar på nu till Melodifestivalen :)
Imorgon är det utställning Middelsbrough, så måste snart gå ner och checka vad som gäller.
Ha en bra kväll =)

Kolla vad mycket steg det blev på bara fram o tebax till stan idag!!
Lägg sen på allt det jag gick på Martins utflykt och allt man går här hemma :O.
Har gått sjukt många steg idag, vilket också känns i benen..

Plugga i Lund?

Jag känner att jag fått lite mer koll på det här med utbilningar nu. Veterinärutbilningen är klar, men eftersom chansen att komma in är så väldigt liten så måste jag söka andra utbildningar också. Har länge varit inne på ekonomi av något slag och sen idag så pratade jag med Mattias som också är inne på det. Grejen är den att vi båda vill plugga i Lund, men alla antagningspoängen är svinhöga där. En utbildning som ligger på 18.5 i Lund är på ca 13.0 på BTH i Karlskrona. Fast förmodligen är det väl mer status att ha pluggat i Lund sen när man ska hitta jobb.
Just nu lutar det åt att det blir Ekonomie Kandidatprogrammet i Lund för oss båda.  Sen kan man bygga på med Magister och Masterprogram efter det. Är dock precis på gränsen att vi kommer in på våra betyg, men mina högskoleprov ska fixa det iaf. Trodde aldrig jag skulle få användning för dom plågosamma timmarna jag satt och gjorde det provet :P.
Älsk har gått med på att flytta till Skåne nu också, så om det håller mellan Mattias och hans nya tjej så kan vi ha parmiddagar ;)

Idag har det varit ännu en dag med helt underbart väder här :). Jag har tillbingat nästan hela dagen utomhus med att måla kenneln och rasta hundar. Man blir så himla glad när det blåser varma vindar o solen bara skiner =).
Det konstiga är att dom på vädret hela tiden varnar för regn, så antingen är meterologerna helt ute och virrar eller så har vi tur så att det missar oss!

Laddade ner Twilight i vecka så ikväll blir det upp till bevis för den filmen. Jaag känner mig ganska skeptisk till den måste jag säga, men vem vet den kanske är såååå otrolig som alla säger... :)

Imorgon är Nicola i Skottland och dömer på en utställning och Jodi har hand om hundarna, så jag är helt ledig :).  Planerar att gå in till Northallerton och ladda upp med godis inför Melodifestivalfinalen och spana in utbudet av frisörer. Enligt googel finns det ca 20 olika frisörsalonger bara i centrala Northallerton så har endel att välja på :P.

En vecka och en dag gamla =)

Eftersom Ruby inte hade någon mjölk så fick Georgia ta hand om alla valparna!

Operor för hela slanten

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4614963.ab

JAA! Jag visste det! Höll på och leta som en galning efter olika operor på Youtube häromdagen. För jag tyckte Marlena Ernmans låt var väldigt lik en låt som vi spelat i orkestern. Kunde dock inte hitta rätt trots att jag säkert letade i 45 min! Nu fick jag dock hjälp av Aftonbladet! Det var Nessun Dorma som jag letat efter, var inte alls länge sen vi spelade den och det var extremt frustererande att inte komma på vilken låt den liknade. 
Nessun Dorma och Marlenas låt är väldigt lika i refrängen. Lyssna på länkarna på Aftonbladet och lyssna messt på vad orkestern spelar och inte på vad Pavarotti sjunger(Eller lyssna på Andre Bocelli istället och börja i mitten). När vi spelade den i orkestern var melodin väldigt lik Marlenas sång.
Sen om ni lyssnar på Fredrik Kempes popversin Vincero så låter den förutom i refängen likadant i början också. 

Fast om det är plagiat så gör inget för min del, för älskar dom alla tre :)

Här är lite bilder från Italien 2003 när vi var där på en stor konsert med orkestern.
 Jag tror jag sitter längt fram till höger om ni kollar på dom med slips i bakgrunden :D



Bilderna är lånade från Ronneby Skolorkesters hemsida!

 

Daffodil

Kolla vad jag hittade i trädgården idag! Massor med Daffodil & Crocus :). Tycker daffodil var ett himla sött namn på påsklilja.  Jag trodde ju påsklilja skulle heta Easter- någonting, för dom flesta blom- och fågelnamn verkar varaa ganska rakt översatta eller påminna om varandra. Hade aldrig kunnat gissa på en Daffodil :P


Denna bilden är tagen på Cruft. Blev förvånad när jag såg att Tigi har en hel serie med hårvårdsprodukter för hundar :P.

Tumör stor som en handboll!

Hejsan!

Idag har de varit en spännande dag på veterinärstationen, dock med ett tråkigt slut.
Det var en Labrador som kommit in med uppsvälld och hård mage. Dom trodde det kunde vara en tumör och att de skulle bli tvugna att avliva hunden. När hunden var sövd kunde man dock känna att hårdheten satt på sidan och då blev veterinärerna ganska hoppfulla om att det var spleen(mjälten) och att man isf skulle kunna ta bort den.
När vi öppnade upp hunden så forsade dock blodet ut och tumören visade sig vara stor som en handboll och vara spridd överallt i princip. Att det kom ut så mycket blod gjorde iofs inte så mycket för det var blod som läckt ut från mjälten och bara legat och flytit runt, (var minst 1 liter :S), problemet var att tumörerna satt överallt :/. Tumörerna såg ut som svarta klumpar i varierande storlek. Några var bara stora som russin medan andra var som plommon.
Jag fick även kika in i magen och upp under revbenen för att kolla på levern där dom också växte.

Gick inte att göra något för hunden, så dom lät den somna in :/. Tänk vad hemskt att ha haft allt det där inne i sig. Den var bara 6 år gammal med..

Tumören stor som en handboll var dock väldigt coolt att se! Nikki tog bilder så ska se om jag kan få dom av henne. Sen att ha sett en lever och mjälte är också häftigt. Måste ju se liknande ut på en människa också :P

I eftermiddags har jag sett dom första utslagna påskliljorna också,. Hade dock inte med mig kameran men det var en hel samling av dom :). På promenaden gick jag också förbi en ko hage och började fundera på varför en av korna var grå istället för brun. När den lyft på huvudet så visade det sig vaara en åsna ;D haha.

Angående min hemresa så blir den i slutet på april. Håller på och kollar på flygbiljetter hem nu och planera hur jag ska få tillräckligt med tid i taxfreen :P. Fick ett mejl från Maxi idag om att jag är hjärtligt välkommen hem och att dom räknar med mig i sommar :).

Up on the Hill

Idag har det varit ganska slö dag.
Ägnade förmiddagen åt att kolla på hur jag ska ta mig hem härifrån på billigaste sätt sedan. Kom fram till att det är billigast att åka: tåg till Newcastle, flyga till London, flyga till Köpenhamn, och tåg till Ronneby. Dom gör ju massa reklam för billiga tåg till London här, men trots det är det billigare med flyg(ca 350 kronor).

Vid lunch så bestämde jag mig för att gå på en promenad och posta ett vykort till famo och fafa :).
Min promenad gick idag in till Brompton och sen upp på kullen som ligger på andra sidan vägen från huset sett. Kullen såg inte så hög ut från marken, men att ha promenerat uppför i 30 min så insåg jag att den var det. Även fast det inte var så jättemycket uppförsbacke så blev det ganska svettigt efter en stund. Upptäckte även att det kan vara jobbigt att gå i nerförsbacke också. Man typ anstränger höfterna på något konstigt sätt :S.

Hände en läskig sak uppe på kullen också. När jag gick där längst med vägen är det plöstligt någon som börjar skjuta på andra sidan häcken! Jag blev verkligen livrädd, för det kom så plötsligt och jag hade inte sett en människa i närheten. Men fanns väl förmodligen någon där som sköt duvor eller något.

Nu ska vi äta kinamat!
Jag har beställt något vegetariskt med bla currysås, nötter, svamp, bambuskott, lök osv :)

Utsikten uppe från kullen. Vårat hus ligger bakom den höga häcken, fast med en kyrkogård och väg emellan.

HÄCKAR! Såhär ser det ut mellan längs med alla vägar! Även längs med alla motorvägar och runt alla fält/hagar.

Uppe på kullen, tkr det ser lite amerikanst ut.

När jag kom hem spatserade Mr Fasant omkring i trädgården, men ville inte vara med på bild!

Hemma från en lång dag på Crufts!

Hej!

Nu är vi äntligen hemma igen! Har snart varit uppe och igång i 20 timmar, så känner mig ganska död :/..
Är dock väldigt hungrig, så blir förhoppningsvis lite piggare när jag ätit.
Dagen har varit superbra, men tänkte berätta mer imorgon eller när jag har tid att lägga in bilderna :)

Köpte två presenter till älsk idag också. Fast han vet redan vad den ena är eftersom jag var tvungen att kolla så han ville ha det :P. Det är en fin te/kaffemugg med en Berner Sennen hund på :). Han brukar dock vilja dricka ur stora muggar och den här är bara normalstor, så tänkte det var lika bra att kolla innan. Den andra saken hör till, även den med en Berner Sennen tror jag inte han kommer använda så mycket. Därför får han ha grejjerna hemma hos mig tills vi flyttar ihop i sommar, så jag också kan använda dom ;D.

Älsk fick en 42" platt-TV igår också och var så himla nöjd över hur bra den kommer passa in i lägenheten <3
Om 2 veckor exakt fyller jag 20 år, remember that!


Nu blir det käk och sen en film =)

Vilken film ska jag välja?

Överlycklig hund skadade värnpliktig!

Okej, ni måste läsa denna artiklen på BLT:s hemsida!
http://www.blt.se/nyheter/ronneby/overlycklig-hund-skadade-varnpliktig(1193112).gm
Läs sen hundexperten Schäferägare:s kommentar följt av folks svar till honom!
Jag ligger här nu och skrattar i min ensamhet, pinsamt men sant ;D
Stackaren är så himla upprörd över incidenten och sen så har han typ fel på alla punkter.
Inge Nanings slutkommentar är speciellt rolig :P.

Hoppas ni tkr det är lika roligt som mig, men jag är väldigt trött så kan ha fått lite skev humor :)
Dags att stiga upp om 4,5 h igen! Nattinatti!

Här kommer några bilder från igår!
Emmy kan ju titta lite extra på det gröna gräset och solskenet =) . Snart kommer Påskliljorna slå ut och då kommer ni få se bilder, för finns ett helt hav av dom här!
Kitty får nöja sig med valparna idag. Lovar dock att ta massor med bilder på Crufts imorgon! :)
 
Här ser ni en Bernese Mountain Dog(Sv.Berner Sennen) som Angela hade inne för trimmning och bad. Visst fick jag till en bra bild? Älsk kommer bli helt kär =)

Donut är stolt över att ha lärt sig bära pinnar!

Alla tre sötnosarna. fv, Hush, Lucas & Donut


Veterinärföreläsning!

Föreläsningen med veterinärena igår var jätterolig! :)
Det tog ungefär 45 minuter att köra till Leeds. När vi kom fram till hotellet så blev vi bjudna på en storbuffe :). Eftersom jag inte visste det så hade jag ju ätit innan, men lyckades klämma ner ännu mer. Buffen var himla god, en av rätterna kan ha varit det godast jag någonsin ätit. Det var typ stora ravioli fyllda med svamp, liggandes i en vit sås!! Måste verkligen hitta sånna i Sverige. Till efterrätt bjöds det på ost, kex och fruktsallad. Efter att ha ätit allt det där så mådde jag jättedåligt :S, trodde jag skulle spy. Så hade lite svårt att koncentera mig i början på föreläsningen, men blev lite bättre senare.
Föreläsningen var också väldigt bra. Handlade om väldigt mycket om djurs beteende beroende på stress. Jag var väldigt imponerad av mig själv över hur mycket jag förstod! Detta trots att föreläsaren pratade skotska och hade lite rolig dialekt :). I pausen serverades det choklad så då kom mitt såklart mitt illamående tillbaka igen..
Klockan 12 var jag vi tillbaka här och då var mitt huvud väldigt dött, efter att ha koncenterat mig så länge. Men jag är iaf väldigt glad över att jag fick följa med dom , man kände sig väldigt vuxen:). Egentligen kan det ju vara dumt att jag lägger så mycket tid på det för kommer bara bli mer ledsen då ifall jag inte kommer in på utbildningen sen. Oddsen är ju inte så jättehöga  höga..

Idag har jag fått äran att trimma Cockern Valerie :). Detta helt på egen hand, så kunde ju gått helt åt skogen. Fick bara en snabb förklaring innan jag skickades ut till trimmningsrummet. Jag trodde ju att en Cocker och en Springer skulle trimmas på ungefär samma sätt, men det visade sig vara ganska mycket skillnad. Jag blev iaf väldigt nöjd med resultatet :). Dock tyckte varken jag eller Valerie om att "handstrippa" huvudet. Hon hade typ 1 dm hår på huvudet som man rycker bort för hand, måste ju göra ont. Fast jag tror jag tyckte det var värre än Valerie :).

Sen nu på eftermiddagen har jag tagit en promenix till Northallerton för att köpa Dusch Cream. Är fortfarande helt slut i benen efter den promenaden. En sak jag inte kan förstå är varför alla lastbildchaufförer måste tuta och vinka på mig? Det har hänt vid flera tillfällen nu, idag var det två på raken med bara några bilar emellan. Är det bara en viss typ av killar som jobbar som lastbilschaufförer här i England och är intresserade av allt kvnnligt som är i rörelse?

Nu ska jag äta middag(ryktas om Fish & Chips), duscha, fixa håret och sen gå och lägga mig. Vi kommer åka till Crufts kl 3 inatt, så jag får nog vara uppe iaf kl 2 inatt och släppa ut hundarna. Det börjar bli nervös stämmning här nu, så känns att det är något på G. Jag tror Crufts TV-sänds på BBC och även på webben om ni vill kolla.

Vi fick flera häften med information om ämnena som togs upp igår.

Den här Shower Creamen blev det, en Limited Edition!

Våren har verkligen kommit hit nu. Idag var det nog iaf 13 C och strålande sol :)

Valparna har föds!!

Imorse och idag har valparna kommit!! :)
Ruby fick två tidigt imorse, dock hade hon tydligen skrikigt väldigt mycket och det tog flera timmaar innan hon accepterade valparna. Sen nu på eftermiddagen har Georgias valpar kommit och jag fick titta på :). Är så himla glad för det! Behövde åka till stan för att posta min ansökan för en timme sen, men fram tills dess hade hon fått 6 valpar. Kanske det finns en 7e också!

Att få iväg ansökan var för övrigt väldigt skönt. Tanten på andra sidan glaset lovade mig att den skulle vara framme senast onsdag i Danmark, (deadline är nästa söndag). Upptäckte ju igår att man kunde fylla i hela ansökan på datorn och sen bara skriva ut, så jag slapp allt kladd också.

Nu ska jag fixa mig, slänga i mig middagen och sen åka med veterinärerna till Leeds! Vi ska på en föreläsnig om djurs beteende! Ska bli väldigt kul=)
Kommer nog inte hem förrän sent ikväll och sen på lördag är det Crufts, men ska försöka skriva ett litet inlägg imorgon också innan vi åker!

Trevlig kväll!

Ruby och hennes två valpar.

Georgia och 5 av hennes valpar. Alla är helröda  så förstår verkligen inte hur jag ska kunna se skillnad på dom :P

Stressig vecka!

Heej!

Dom senaste dagarna har varit väldigt stressiga eftersom deadlinen för ansökan till veterinärutbildningen snart går ut. Nu är iaf alla intygen färdiga, så väntar bara på att Rigmors, Postens och Maxis intyg ska komma på posten. Rigmor skrev även hon jättefina intyg :). På ridskolan skrev hon att jag var omtyckt både bland ridskolans elever och privatägarna. Sen om sommrarna jag jobbat ute på Millegarne skrev hon om hur jag fått hjälpa till vid seminering och tappning och därför fått en mycket bra inblick i veterinärens arbete. Sen har jag hjälpt till med inridning och hantering av unghästar, vilket jag gjorde på ett mycket bra sätt.  och träning på deras osv.  Vid all hantering av hästar är jag mycket lugn vilket gör att hästarna känner sig trygga osv =). Dom rekomenderar mig det varmaste!
Nicolas intyg handlar mest om arbetet jag gjort här. Dock en väldigt bra sak som hon skrev är att jag ska få närvara nu i veckan när två kullar med Cocker valpar föds :).

Det som gör denna veckan så stressig är att ansökan ska iväg, men kan förhoppningsvis skicka iväg den på torsdag. Sen att valparna kan komma när som helst, så hundarna(Georgia och Ruby) behöver övervakas dygnet runt. Sen så på lördag är det ju dags för Crufts! Vi kommer behöva åka härifrån runt 3 på natten, så knappt någon mening att gå och lägga sig.

Var btw på ett utomhus-museum i helgen och tog massor med bilder. Ska visa senare i veckan!


Imorgon ska jag till veterinärstationen igen, vilket ska bli kul eftersom en hund som var inne på undersökning förra veckan ska opereras nu. Den har typ något tumöraktigt i ena ögat som ska tas bort. Kul när man träffar djuren under hela processen och inte bara under undersökningen för att sen missa operationen eller liknande. 

Nu ska jag kolla på CSI innan jag somnar :) Natti!

Jessica får stå för dagens bild

RSS 2.0