Update

Idag har också varit en bra dag. Vivi höll bla en timmes lektion med mig på Don. Han missförstod mig lite i början när det gällde galoppfattningar och byten eftersom Vivi rider på ett lite annorlunda sätt mot vad jag är van vid. Men när vi hade rett ut det gick det bra :)
-
Nu på eftermiddagen har jag mest legat i solen med danska skvallertidningar, har varit superväder här idag. Betina har planerat in ett havdopp för min del nu i veckan, får se om hon lyckas med det. Hon hade tydligen klarat av ett havsdopp i fredags natt tror jag :P
-
Idag har jag börjat prata danska lite också, man får kläm på det. Fast har svårt att hålla mig seriös när jag ska prata.. jag låter så löjlig :P. Ett plus extra är att jag idag har förstått vad både Vivi och Betine sagt. Vivi pratar Jyllänska och Betine pratar snabbt och svår danska. Kunde även tjuvlyssna på Christians samtal i telefon och förstå måste ju räknas som framsteg :P
-
Nu ska jag titta på Rejseholdet (Mordkommissionen) resten av kvällen. Bara en vecka kvar till intervjun ju! Trivs så bra här att jag kanske åker tillbaka hit efter intervjun och stannar här enda tills Agnes student om jag får :)
-
Upptäckte att lönen och semesterersättningen kommit in på kontot, så nu har jag äntligen lite pengar igen! Snart kommer 10 000 skattepengar också :P

Första dagarna som dansk!

Haaj!

Nu har jag varit i Danmark i tre dagar och trivs super :)
Mamma, pappa och jag körde hit i söndags. Efter att ha tagit färjan över till Helsingör spenderade vi hela eftermiddagen med att åka längs kusten över till det stället där jag är nu.
Första intrycket här är att det är lyxigt och att allting finns. Ridhus, utebanor, longerbana, skrittmaskin osv osv. Christian och Vivi har bara ca 25 hästar, alla för försäljning. Christian har hopphästarna och Vivi dressyrhästarna. Christians hästar säljer han oftast ganska snabbt när dom lärt sig grunderna i hoppning medan Vivi rider sina hästar tills dom kan allt vid kanske 7 års ålder.
-
Igår fick jag hjälpa till att fixa lite hästar och öva på min danska. Det finns tre privatryttare här också så har många att öva mig på.
-
Idag har jag fått rida fyra av hästarna. En fyraåring som var väldigt stadig och fin för att vara så ung, kände att jag kunde göra ett bra första intryck på den för den höll inte alls påå och bråkade med mig som jag sett att den gjorde med sin ägare. Efter det red jag Don femåring efter Don Romantic, fin den också kunde redan flytta fin och göra galoppombyten i vart tredje. Sen var det en ny fyraårig dressyrvalack (dom sålde två igår, idag var det två nya hästar här). Vivi ville inte rida den utan det fick jag göra, den hade svårt för att fatta höger galopp men annars gick det bra. Den hade otroligt mycket takt i traven. Hörde det ryktas om att någon ska komma och kolla på den redan imorgon igen. Sen skrittade jag en av hoppstona också. Under eftermiddagen har Christian hoppat samt haft lite träning för Betine, en av tjejerna, så jag har mest kollat på det. När jag hade höjt färdigt Christians bana var alla hindrena uppe på 130 cm, ganska högt men ser så himla enkelt ut när han hoppar runt.
-
Danskan går redan mycket bättre också. Jag blir väl bättre på danska och dom bättre på svenska så snart kan vi mötas i mitten :P. Kul att det är de tre privathästarna också så att jag få chans att prata med dom mycket. Konversationen med Christian och Vivi handlar ju mest om hästar och hästtermer och just det kommer jag kanske inte ha så mycket användning för på intervjun. Vivi som absolut inte pratar någon svenska hade vissa problem att hålla lektioner för mig men tycker det gick bättre och bättre för varje häst.
-
Något som har skapat stor förvirring är att hopp på svenska på danska betyder sto. Så varje gång jag pratar om hoppdamasker, hopphäst, hoppbana förstår dom mig som stodamasker, stohäst och stobana :P. För hopp på danska heter Spring. Att äta Frokost betyder likadant att man äter lunch..
-
Här har ni en bild på mitt vardagsrum i gästhuset. Bor ganska lyxigt. Har även kök, toalett och sovrum i samma stil. Sen har Betines pappa ordnat en cykel till mig så jag kan ta mig till affärerna, meget godt :)


Nu ska jag ta min dator och traska ut till stugan igen. Sitter just nu och tittar på ESC på Betines rum. Skulle försöka snappa upp allt jag missat på den fronten.

CVL Horses

Nu är det allt klart! Imorgon åker jag till Danmark! :)
Gården jag ska bo och jobba på heter http://www.cvlhorses.dk/ och ligger på Själlands Nordvästra sida. Kollar man bilderna ser det ut och ligga bland massa kullar, jag som trodde Danmark var platt :P
-
Ägaren hette visst Christian och inte Carsten och pratar svårare och svårare danska för varje gång jag pratar med honom tycker jag.  Dom verkar ha väldigt fina hästar så detta ska verkligen bli kul. Hoppas jag får rida lite också och att jag lär mig att förstå danskan någorlunda. Känner mig superladdad ikväll :). Har fixat och grejat här hemma hela dagen. Rotade igenom alla garderoberna efter lite snyggare stallkläder och hittade faktiskt en hel del.
-
Upptäckte bla 6 par ridbyxor förutom dom jag brukar använda. Borde egentligen försöka sälja mina grejer, vissa saker är ju knappt använda!
-
Mamma och pappa ville på utflykt till Danmark så dom kommer köra mig. Sen åker vi ju färjan till Helsingör. Christian skulle inte komma hem förrän på kvällen så blir utflykt även för mig under eftermiddagen.
-
Nu ska jag iväg på grillfest och lugna ner nerverna lite ;)
-
Här har vi bild på min Australien häst.
Kan verkligen inte komma på hans namn just nu, men ponnyn heter Squeaky iaf :P

Danmarksflytt på söndag!

Shalom!

I tisdags visade Pumba mig maskinerna på gymmet som utlovat. Roligast var dock att boxa på den där kudden :P. Sen avslutade vi med lite löpning innan jag gick på yogan. På yogan träffar jag Filippa en kompis från förr. Så det blev speeduppdatering på vad som hänt senaste åren :). Själva yogan var ganska kul. Det var en helt ny träningsform för mig och visade sig vara mer fysiskt jobbigt än jag trodde det skulle vara. Den enda övningen jag minns just nu är "hunden" som efter ett tag tog död på mina handleder. Dom flesta andra övningarna hade nog hinuiska namn även om man kände igen även vissa av dom.
-
Igår var jag med Sofie på flyinge för att hon skulle göra antagningsprov till Hippologen. Vi åkte redan vid halv 6 på morgonen så det blev en heldagsutflykt. Ylva som var guide skulle ha hand om en av grupperna. Först hamnar vi inte i hennes grupp, men så fort vi kommit ut till vår första station ringer dom och säger att nr 10(sofie) ska komma tillbaka eftersom grupp D bara är tre personer. Grupp D var alltså Ylvas grupp, snacka om flyt :D. Så under de 3 timmarna dom red kunde jag sitta på läktarna med henne! Mycket trevligt :) På hemvägen var det jag som körde så då svängde jag in både hos Ylva för att hälsa på Pluto och sen på Ekohallen.
-
På söndag flyttar jag visst till Danmark också ;). Är kallad till intervju den 2e juni i Köpenhamn, så nu ska jag minsan lära mig dansk! Ska faktiskt blir riktigt kul :). Ringde Carsten igår och det verkade superlungt att jag kommer. Dock vet jag ingenting mer än hans telefonnummer och att det ska ligga i närheten av Helsingør. Vet inte ens vart jag ska bo. Mina resor är alltid så impulsiva och oplanerade av någon anledning.. :P. Aja blir nog bra!
-
Nu ska jag tvätta och planera lite inför söndag. Sen vid 12 blir det bodypump på gymmet. Tror både Pumba och Veronika skulle komma också. Veronika hade heller aldrig gått det passet innan så jag slipper vara ensam nybörjare ;). Efter det blir det jobb och jag ska släppa bomben om att jag pyser till Danmark ett tag. Fast Elina kunde ta någon av mina tider och sådär så ska nog gå bra. Lön + semesterersättning på tisdag!
Sen ikväll ska jag träffa Fian för en kvällspromenad och kanske en pizza!

Här har vi bilder från 2008 när jag och Ylva är i Köpenhamn :D


Dubbla glajjorna på Ylva :D
-
Slänggungorna 80 m. Där uppe var vi!

Dags att börja gymma!

Hejsan!

Helgen blev verkligen superbra! Vi åkte direkt till Tomelilla efter att jag hade slutat jobba så kom faktiskt nästan fram i tid till klockan fem. Konfirmationsfesten hölls i en festlokal eftersom vi var ganska många, och det blev verkligen en lyckad kväll. Nästan alla kusinerna på den andra sidan(alltså som jag inte är släkt med) visade sig vara mellan 20-30 år så vi hade alla ganska mycket att prata om, kul :). Det blev även massa dans så vi kom inte hem till Mona moster förrän ganska sent. Väl där ville hon bjuda på en sängfösare också så det blev ännu senare..
Selma som sov på mitt rum väckte mig redan vid halv 8 igen, så då tog jag med mig Selma och Billy på en promenad. Det duggregnade och blåste ganska kallt så man blev snabbt både nykter och pigg igen :). Vi gick bort till mormors gamla lägenhet. Området var så mycket mindre än jag mindes det, men o andra sidan var jag ju också 10 år mindre när jag sist var där. Hela promenaden tog nästan en timme, så när jag kom tillbaka var det dags för frukost, tajming :). På eftermiddagen blev det en runda till Bo Olssons(affär) innan vi körde hemåt.
Idag har jag varit ute och ridit. Fick rida Albert som gått från att vara hopphäst till en fin dressyrhäst.

O gissa vad?! Ikväll har jag varit och skrivit in mig på gymmet! Tränade dessutom mitt första pass och det var grymt kul :D. Det blev ett pass afrodans som var mycket tuffare än jag trodde, så det var bra. Jag förstår verkligen varför många säger att dom går dit för att vara sociala, för på den timmen jag var där han jag träffa jättemånga kändisar :). Imorgon tänkte jag vara med på Yoga passet. Eftersom yoga för mig låter ganska lungt, får det bli bodystep eller kanske löpning/spinning med Pumba innan det med. Jag är ledig till onsdag så har ju tid att träna hela dagen :), ridning på morgon med!
Annars i veckan ska jag med Sofie till Flyinge på torsdag och träffa Fian någon dag. Sen i helgen blir det ev. karnevalen i Lund och kanske en flytt till Danmark :P

Hittade en bild på mig i Köpenhamn när vi tjejer var ute på en promenix längs Ströget!
Klockan 8 en söndagsmorgon i duggregn, vi var ganska ensamma!

Jobbjobbjobb

Hejhej!

Tiden räcker verkligen inte till! Har jobbat hela denna veckan, vilket ju är väldigt bra för ekonomin men så mycket annat hinns inte med :). Är ledig måndag och tisdag nästa vecka(än så länge) så då ska jag försöka få till en riktig uppdatering här bla. Ska även skriva in mig på Wellness gym eftersom Maxi gick med på att sponsra mig. Det ska bli jättekul, har velat börja där väldigt länge men tyckt att det varit för dyrt!
Igår var en trevlig dag. Efter fika med Fian och ett besök hos Cilli så var jag även på bio med Sofie och co. Vi kollade på Avatar på Ronnebys nya 3D biograf. Sjukt bra film!! :) Det tog ett tag för ögonen att ställa in sig på 3D men sen när dom hade gjort det var det himla coolt! Sofie tog bilder på mig där jag påminner om "grannen i Beck", ska se om jag kan få in bilderna här på datorn sen från mobilen ;)
Imorgon åker jag till Skåne igen fast Tomelilla denna gången för variationens skull ;). Det är min kusin som ska konfirmeras.. Det var egentligen bara det jag skulle skriva innan jag gick och la mig. Ska hinna packa innan jobbet imorgon så att vi kan åka direkt. Selma störtade ner för trappan natten till idag och sen efter det ansåg att hon borde få komma in på mitt rum, så blev inte så mycket sovande för mig, gamle tanten.
Bild från agilitytävling i Karlskrona!
På förbjuden mark. Hon får varken vara i "kakelungsrummet" eller i dörren till mitt rum. Tycker hon ser lite skyldig ut :)
Nyopererad och undantag gjordes. Nu när hon är gammal skiter hon tydligen i alla regler och traskar runt överallt =)
Detta utspelade sig natten till torsdag bara några hus bort!

Prov i Köpenhamn!

Hej!
Idag bär det av mot Lund.. igen!
Har inte hunnit uppdatera här i veckan men kom ju hem igen efter mitt valborgs firande på söndagen. I veckan har jag jobbat och förbrett mig lite för provet. Får berätta mer om valborg efter denna helgen.
Helgens planer är att åka till Lund ikväll. Klockan 10 imorgon bitti är det samling på Köpenhamns universitet. Sen ska jag skriva veterinär provet innan det förmodligen blir några timmar på stan och sådär :). Sen åker jag tillbaka till Lund och stannar där till söndag. Får återkomma med en rapport på söndag kväll :)
Ønsker mig held og lykke på prøve! ;)
RSS 2.0