Lussemuffins!

Hejsan !

Idag blev det först ridning innan jag och älsk åkte till stan. Det var halva priset på hela Breeze så skulle se om jag hittade några kläder. Tycker dock inte dom hade något snyggt så det sket sig. Hamnade inne på Svanen istället där det blev både en foundation, concealer, rouge och ett sätt med olika sminkborstar.

Foundation: Max Factors Age Renew, 150 kr. Den är tydligen inte bara till gamlingar även om namnet låter så. Fick bli den eftersom det var den enda foundationen som hade tillräckligt ljus färg till min hy.
Concealer: Där fick det bli Max Factors Erace Cover-up Stick, 80 kr.
Rouge: L'Oreals Blush Delicieus i en ganska rosa färg, 109 kr. 
Penselsett från Max Factor och varit parfymprov till mig och älsk fick vi på köpet. Jag hade dessutom hittat en rabattcheck på 50 kr i tidningen så kom ganska billigt undan. 
Parfymerna var Kylie Minogues, Darling & Tommy Hilfingers, EST 1985. Båda två luktade väldigt gott, speciellt älsks :). 
Ska testa sminket imorgon så kan återkomma med en kommentar om ifall de var bra sen!


Efter stan så blev det mat här, klyftpotatis, lövbiff med bearnaisesås :).
När älsk hade kört hem för att ladda inför sin bandymatch så satte jag igång med att baka lussemuffins!
Dom var både lätta att göra och gick hyfsat snabbt. Dessutom blev dom väldigt goda :). Receptet hittade jag på arla.se om det är någon som blir sugen! =)
 

 Nu måste jag sova!
Ska jobba mellan kl 07.55 och 19.00 på Maxi imorgon, så det blir ett riktigt långt pass!
Sen på lördag bär det av till Tomelilla, med ett shoppingstopp i Kristianstad. Sen på söndag ska min kusins barn döpas =)
Nattinatti!

MALLORCA 22/8 - 29/8 2008

Hej!

Här kommer äntligen bilderna från Mallorca i augusti, lagom till att vinterns första snö har kommit här i Ronneby =)
Hoppas ni kan trycka på dom små bilderna och få dom stora ?
Det fungar inte på min dator men vet att det gör det på andras! Det konstiga är att det alltid fungerade för mig förut.
.

Vi åkte med älsks bil ner till Sturup. 
När vi kom fram lyckades vi  klämma in oss på den billigaste långtidsparkeringen. Den var helt proppfull och bilarna stod hur som helst, men på något sätt fick älsk in bilen :P.
Cilli och Ida skulle ju också till Mallorca samtidigt som oss men till ett annat hotell.
t v älsk & Johannes. t h Fian, Cilli & Ida
   
Självklart var ju flyget försenat så vi tillbringade massor med timmar i taxfreen och dom andra affärerna. Som plåster på såren fick vi typ 60 kr på en check att handla för i de olika matställena. Det dumma var att vi redan hade ätit massor och man fick inte använda den i taxfreen.. Jag gjorde en fräckis och frågade en dam om hon ville köpa min check så jag fick pengar av henne :) .  
När vi väl kom iväg så gick allting bra. Strax innan Mallorca flög vi förbi värst åskovädret. Var häftigt att se blixtarna ovanför molnen :P.

Vårat hotell visade sig vara väldigt fin och vi hade massor med havsutsikt utan att ha betalt för det. Ballkongen brevid oss fick däremot göra det så vi bodde precis på gränsen :). Allting fanns dessutom på hotellområdet, pizzeria, hamburgare, glass, apotek, souvenirer, supermarket osv.
Den härliga värme man möttes av var ju inte heller helt fel =)
 
   

Redan första kvällen upptäckte vi en väldigt trevlig resturang/bar med jättegod mat :). Kan säga att vi åt där väldigt många gånger under veckan. Deras grillade kyckling med pepparsås och pommes slog allt =). Efterrätterna och drinkarna var inte heller fy skam.
Varje kväll hade de dessutom en livkonsert med olika teman. Tex Elvis, Robbie Williams och ABBA.
Första kvällen när vi kom dit var det Elvis. Han som sjöng var både en väldigt bra komiker och sångare :). Hans framträdande med mellansnack blev helt klart det bästa på hela veckan.
ABBA kvällen var också himla trevlig för dom sjöng väldigt bra och hela resturangen var full med svenskar :D
  
Älsk hugger in :)
   
Här nedan har vi Elivs och ABBA.
När det var ABBA kvällen blev jag uppbjuden på scenen för att vifta med en flagga till Fernando :P
Jag står längst till vänster på mittenbilden.
  
På vägen hem blev det biljardspel och airhockey. När älsk och jag mötte varandra i biljard (första gången jag spelar det någonsin och älsk är väldigt bra) vann jag :D. 
  

Här sitter vi och väntar på bussen som ska ta oss in till Alcudia centrum :).
Tror det är dag 3 eller något sånt.
 
  

Inne i Alcudia bestämde vi oss för att äta på en Kinaresturang som älsks kompis hade tipsat om. Man skulle tydligen sitta uppe på en höjd och se ut över havet och det tyckte ju vi lät mysigt. Dock tog det ett tag för oss att hitta den för vi visste inte i vilken del av Alcudia den skulle ligga eller någonting. Vi skulle precis ge upp när en liten man kom fram med ett flygblad :D haha, vilket sammanträffande! 
Ännu ett litet sammanträffande hände senare på kvällen då vi träffade ett helt gäng av älsks grannar. Häftigt att man träffar Hultabor nere på Mallorca :P
 
Älsk, Fian & Johannes på kinaresturangen :).
  

Efter kinan gick vi ut i hamnen för att titta på båtarna. Fanns en hel djungel av småbåtar och längst ut låg det ett 20 tal gigantiska båtar. Det kanske inte se ut så på bilderna, men dom var verkligen sjukt stora :O. Förmodligen är ägarna snorrika.. Vi gick förbi några båtar där familjerna satt och åt middag samtidigt som en kypare gick runt och serverade. När det kom en båt som var på väg in i hamn så vinkade han åt oss och några till som kollade precis som om det var kungen som anlände :P.

Kolla på hur små människorna är på bilden här ovanför!
  

Kvällen avslutades på en mysig pub på en gågata :).
Var intressant att bara sitta och titta på allt folk som var i rörelse.
 

Så här bra mådde älsk efter denna kvällen & så här glad var Fian!
  

Älsk & jag 
 

När vi hyrde en trampbåt och åkte ut en bit så kryllade det plötsligt av stora maneter!
Kan väl uppskatta diametern på huvudet till minst 20 cm. Som en handboll eller lite större. 
 
  

När älsk skulle ha en liten pose från min sida, passade även det lilla rosa barnet på att promenera in i bilden :)


På TexMex-resturangen
 
Sista kvällen på Mallorca passade vi på att åka in till Alcudias centrum igen. Bestämde oss för att äta på den populära Tex Mex resturangen. Där inne hade dom verkligen skithäftig inredning :P. T o m stolarna tillhörde kända amerikaner ;). Maten var dessutom svindyr om man jämför med hur billig resten av veckans mat hade varit. Dom där två tacosarna som ni ser nedanför betalade jag 200 spänn för :O. Var egentligen ingenting speciellt med dom, hade likagärna kunnat slänga ihop dom här hemma :S.  
   

Här se ni min otroligt nyttiga frukost :D.
Dryck: Cider med is i.  Mat: Yoggi och Kellogs AL-BRAN toppat med M&M kulor. Efterrätt: Chokladcroissant
 

 Ser ni alla krypen? Det är typ jättestora gräshoppor/syrsor som kunde flyga :S. Vissa kvällar kom det någon och landade på våran ballkong, men när solen kom på morgonen var dom alltid borta. En kväll hade Johannes lämnat sin handduk på golvet på ballkongen. När jag kom ut på morgonen så hörde jag en syrsa låta så där som dom gör i Sverige också. Tänkte att det ligger väl en i handuken, så drog tag i den. UT UR HANDDUKEN RUSAR SÄKERT 20-30 STYCKEN SYRSOR !!! Fatta vilken panik jag fick, det bara kryllade av dom :S:S. Tog sen hela dagen innan vi lyckades jaga iväg allihopa!
  

Haha =)


Såå nu orkar jag inte lägga in fler =).
Blev nog inte riktigt 57 st men många iaf.

Mallorca kan sammanfattas som en bra och onykter semester. Cider och öl släckte ju törsten lika bra som vatten på dagarna ;). Blev massor med sol, bad och vollybollspel. På eftermiddagarna och kvällarna blev det shopping och fest.

Flygresan hem gick också bra när vi väl hade hittat till gaten. Mallorcas flygplats är ju gigantisk :S. Man fick stå och åka på långa rullband i korridorerna :).
När vi landade i Sverige runt 2 på natten var det kaaaaaallt! Jag somnade typ så fort vi satte oss i bilen och sov hela vägen hem till Ronneby :).

Uppdaterar mer senare ifall jag skulle ha glömt något =).

Room makover!

Blev ingan Mallorcabilder ikväll, lovar däremot att fixa klart dom imorgon!

Jag cyklade ju hem till älsk vid 4 tiden idag. Både älsk o hans pappa var på hockey så jag hade huset för mig själv. Min uppgift var att genomföra en storstädning av hans rum. Jäkla vad kul det var och jäkla vad bra det blev :). Slängde ut massor med grejjer och hittade endel intressanta saker. Bla saker från när han var liten, massa söta CD-skivor och hans spexfoto från i 9an :D. Spexfotot snodde jag med mig hem :). 
När älsk o hans far kom hem vid 8 fick jag exakt den reaktionen jag ville ha + lite till. Älsk pappa blev så till sig att han började disskutera nytt golv, väggar, tapeter osv. Han lovade även att köpa en TV till rummet och att betala gardiner och sånt som jag vill ner och köpa i veckan! Fast meningen är väl att älsk och jag ska skaffa lägenhet snart istället, men gör ju inget om rummet blir fint så länge :).

Sen bjöd älsk mig på pizza innan vi kollade på Wallander.
Nu har jag kollat på sista avsnittet av Ensam mamma söker. Tycker Johanna valde fel kille vilket kanske hade visat sig lite också. Tror det kommer gå bra för Nina och Mikael =)

Nu ska jag sova! Natti

Mallorcabilderna kommer snart =)

Hej!

Vet att jag har varit jätteseg med dom där jäkla Mallorcabilderna, men har inte riktigt haft tid och sen glömt bort det :P.
Nu har jag iaf plockat ut dom som jag tänkte lägga upp här, blir 57 av 550 st :O. Kommer ju inte vara så många av alla dom bilderna som togs, men 57 st bilder kommer ta väldigt lång tid att få in här! Tänkte börja att lägga in dom nu innan maten, sen cykla hem till älsk en stund och sen ikväll fortsätta med bilderna. Tanken är att publicera dom antingen ikväll eller  imorgon! :).

Började min dag idag med att kolla på en skräckfilm som jag spelade in inatt, Lida baserad på Stephen Kings bok. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den, för spolade ganska mycket eftersom jag tyckte den var äcklig :P.  Fast det är ju syftet med en skräckis, så antar att den var ganska bra. 
Sen tog jag och vovven en långpromenad i skogen eftersom det är jättefint väder här idag :).  Ångrar att jag inte hade med mig en kamera bara för hade gått att ta jättefina bilder på vovven vid en myr eller sjö i skogen =/.

Nu ska jag sätta igång med bilderna !
Puss

Lördag!

I lördags hade älsk sin premiärritt :)

Lyckades äntligen få med älsk till stallet :). Fast inte mitt stall utan det stall där Cilli rider.
Martin var ju också med så han kände väl att han hade lite stöd.  
 
Vi bestämde oss för att ta en tur i skogen med Ivan och den lilla shettisen Victor :).
Älsk blev störtförälskad i Victor på två sekunder. Under hela den promenaden som vi gick i skogen envisades han med att leda Victor. Förutom dom 5 minuterna som han red på Ivan då, och då var vi nog ute och gick i 1,5 timme :)

Sen på kvällen så gick Cilli, Fian och jag på bio inne i Karlskrona. Martin bjöd oss på biljetterna för att vi inte skulle hålla oss borta från deras lan. =)
Vi kollade på Rallybrudar som jag verkligen kan rekomendera ! Vi skrattade massor tillsammans med resten av biosalongen  :).
När vi kom tillbaka till Johannes vid 12 tiden så spelade vi Wii och köpte kebabrullar :P.

När jag sen gick och la mig visade min stegräknare på 9984 steg ! Så den skogspromenaden med hästarna gjorde verkligen susen och då red jag ändå en bit.
Man ska egentligen gå 10 000 steg om dagen, men mitt rekord sedan tidigare ligger bara på 6 000 någonting. Om man ska gå 10 000 får man typ gå tre långa promenader varje dag och jag brukar nöja mig med en lång och en kort. Det dumma är att jag inte kan ha den på mig när jag är i stallet, för vill inte råka ha sönder den. Men det blir väldigt många steg i stallet, minst 2 000 så om man lägger på det på 6 000 så är jag iaf uppe i 8 000.

Bilderna har lite dålig kvalitè för Lisa hade ändrat på kamerainställningarna och jag upptäckte inte det förrän på sista bilden :/.
Victor och Ivan

  
Victor och älsk! Så söta :)

Han vågade sig på en liten ridtur också.

Fredag!

Hej!

Fredagen blev en väldigt lång dag.
Började med att jobba mellan kl 8-15, sen ut och fixa med Jacky. 
Klockan halv 7 skulle jag vara hos Johannes för att fira Fians födelsedag :). Blev typ en kvart försenad men hade verkligen stressat!

Det blev en trevlig kväll! :) 
Kom nog inte i säng förrän runt kl 3 och då var jag helt slut!



Utelåsta!

Jag glömde berätta !!

När jag kommer hem från Mille så upptäcker jag min minsta brors väska och mopedhjälm utanför huset. Dörren är ju såklart låst och medan jag står där och ringer på dörren så kommer bror gående från skogen . Det visar sig att vi är utelåsta :/.
Bror som hade sin mobil inomhus hade redan väntat ett tag. Jag ringde till både mamma o älsk, men ingen av dom skulle komma förrän tidigast om 25 min. Bror och jag vinkar lite till vovven innanför fönstret innan vi bestämmer oss för att ta en promenad. Blev en riktigt trevlig sådan :). När vi kom tillbaka så var fortfarande ingen hemma. Fick vänta i ytterligare 5 min innan pappa och John som hade varit ute och åkt rullskidor kom hem. Då hade bror väntat i nästan 45 min utomhus och jag i 35 min !!

Gonatt igen! Puss

En djungel av viner

Hej! :)

Haha sitter och kolla på vita på systemets hemsida. Vi ska ju bli bjudna på tacos av Fian imorgon och jag tänkte att jag skulle dricka ett vitt vin till det. Känns som om rött blir lite väl att ta i. Grejen är ju bara det att det finns mängder med viner :/, så vet inte vad jag ska välja! Vet att sydafrikanska vita viner är goda så vill ha ett sånt. Fast sen finns det ju massor med olika sorter där också, men tror det blir Arthouse Chardonnay Viognier 2008. Dom tipsade om det vinet i Lanttidningen såg jag som bästa vita vinet + att det bara är ett tillfälligt vin, så kan ju vara kul och testa =).
Pojkarna ska ju ha lan på ovanvåningen imorgon samtidigt som vi har Fians kalas där nere, så förmodligen blir det lite fest sen också.

Idag har jag varit på arbetsförmedligen på sån där introduktion och sen fick jag träffa min handledare. Patrik heter han och verkar väldigt bra :). Har ett möte inbokat men honom nästa vecka för att göra en handlingsplan.
Sen så köpte Cilli och jag presenter till Fian, innan jag åkte hem till älsk en stund =).

Klockan gick ju mycket fortare än jag hade tänkt mig, så när jag kom ut till Millegarne var solen nästan borta. Var lite häftigt att se solen på väg ner på ena sidan av himlen medan månen redan var halvägs uppe på andra sidan ! :O
Vet inte vad som har hänt med Jacky heller, han är superladdad :O. Förut var det snigelfart och man fick kämpa för varje steg, nu tuffar han på som bara den och låtsas vara rädd för allting. När Johnny kom in i ridhuset frågade han om Jacky skenade. Det gjorde han inte, men drog iväg lite efter ett byte :D. Fick även en förmaning om att använda mina ben. Sen så smälte han lite och sa att "du har fått kläm på honom nu" innan han avslutade med att "det ser riktigt bra ut". Jag blev väldigt glad eftersom komplimanger deffinitivt inte är Johnnys grej! Visade min tacksamhet genom att säga hejdå när jag skulle hem ;D.

Meeen Jacky var verkligen superduktig :). Efter att han hade lugnat ner sig så kunde han göra både fina öppnor och galoppombyten. Vi testade även att göra en liten galoppiruett, fast den behöver vi träna på.
I slutet så började han trava stressigt istället för att gå i passage och då blev det lite problem för mig. När jag har ridit både Stroller, Jacky och Stroller har de allihopa gått in i passage utan att jag egentligen har vetat hur jag har gjort. Så nu visste jag inte redigt hur jag skulle göra, men provade samla in traven, peta lite med spöet och sen rida fram igen och vet ni? Det funkade skitbra :D. Han har aldrig gått i en sån bra passage med mig tidigare =).

Usch blev ett långt inlägg som vanligt =)
Imorgon är en stor dag för älsk, men jag är förbjuden att skriva varför (kanske gör det sen?)

Måste sova nu för börjar jobba på Maxi kl 8 imorgon så, Sov gott!

Sommaren 2005

Englandsvar!

Tjo!

Good news :)

Fick svar från både hon i England och från min vovves uppfödare redan dagen efter(söndags).
Hon i England svarade att jag verkade jätteintressant och att hon snart skulle höra av sig igen med ett telefonnr som jag kunde ringa :).
Eva, Selmas uppfödare hade lagt ner en hel del tid för min skull :). I sitt mejl skickade hon med 9 st länkar till kennlar i England som hon visste hade sålt hundar till Sverige. Dessutom hade hon gjort en egen hemsida till min vovve som hon tyckte jag skulle skicka med när jag mejlade kennlarna :).

De kennlar på listan som jag vet har sålt hundar till Sverige är:
Beresford
http://www.beresfordenglishspringers.co.uk/  (jag har använt Beresford Benefactor här i min kennel)
Calvdale
http://www.calvdale.moonfruit.com/ (Selma har Calvdale Parting Jesture i sin stamtavla)
Melverly
http://www.melverly.com/ (Selma har Melverly Uptown Girl i stamtavlan)
Trimere
http://www.freewebs.com/trimere/ (Hedvig som är min yngsta tik hemma är efter Trimere Triathlon)
Mompesson
http://www.mompesson.com/ en av de äldsta kennlarna i England

http://www.kennelbeeline.com/selma.htm - Selmas sida :). (Jag ser förjävlig ut :P)
Ta bort selma.htm så kommer ni till Selmas uppfödares sida!

Så igår satte jag mig ner och skrev ett nytt mejl som jag sen skickade till alla dom där kennlarna som ni ser där uppe.
Har redan fått svar från tre av dom. Ni får en liten förkortning av svaren här.
1) Hello Matilda. Tack för ditt mejl. Tyvärr kan jag inte erbjuda dig något jobb, men ska prata med en vän som har en kennel i närheten. Du får däremot gärna komma och hälsa på någon av de 17 Engelska springer spanielarna som bor här. Best Wishes..
2) Good morning Matilda. Jag har bara en liten kennel och redan två anställda, så tyvärr behöver vi inte mer hjälp. The Tasa English Springers har en stor kennel, jag skulle försöka där.  Kind regards..
3) Hello Matilda och tack för ditt mejl. Jag skulle verkligen vilja säga att jag kan se dig ett jobb men jag har bara mina egna utställningshundar. Det bästa jag kan göra för dig är att du hjälper mig några timmar om dagen i utbyte mot husrum och mat. Du kan dessutom hjälp med att komma in i språket och få följa med på en träning för utställningshundar. Men eftersom vi inte är någon stor kommersiell kennel så kan jag inte betala dig för ditt jobb. Kanske du vill komma hit och besöka oss och se vad du tycker? I wish you all success.. osv osv, hennes mejl var väääldigt långt!! Hennes tik hade tydligen fått 10 st valpar inatt om jag fattade det rätt. :P

Måste säga att alla svaren verkligen var trevliga. Så det där man säger om att engelskmän är trevliga verkar stämma =).

Fars dag i söndags blev en succe! Familjen älskade både min huvudrätt och efterrätt =). Pappa tjatade fortfarande på måndagskvällen om hur god tårtan var :). Ni får en liten bild. Sen fick pappsen även en blomma, Deostick och en Sverigelott !

Puss!

Mindre snack & mer verkstad

Hejhej!

Nu har jag äntligen tagit tag i det här med att försöka hitta jobb i England. Vill ju hitta ett jobb med hundar och än så länge har jag kommit så här långt.

1). Stig som hade 60 årskalaset har en bror som är gift med författaren Kim M. Kimselius. Jag har ju typ läst alla Kims böcker, blev helt fast i dom efter Tillbaka till Pompeji . Förutom författarkarriären så har hon tydligen en uppfödning av Bernen Sennenhundar också(älsks favvo ras). Stig skulle se om hon hade några kontakter i England, han visste iaf att hon hade hjälpt någon till Nya Zeeland. Tänkte jag skulle ringa honom imorgon och se hur det gick!

2) Har svarat på den annonsen om hund au pair för Golden Retrievers i Éngland. Ringde telefonnummret som stod i annonsen tidigare i veckan. Pratade då med en som hade jobbat där tidigare och hon berättade lite om gården och jobbet. Sen så tyckte hon att jag skulle skicka ett mejl till dom i England eller Skottland som det egentligen är och berätta om mig själv.
Så idag har jag ägnat förmiddagen åt att knåpa ihop ett bra mejl. Upptäckte att om man skrev en svensk mening så kunde man låta word översätta det till engelska. Fast efter en stund kom jag på att det inte alls var så smart eftersom den engelskan var väldigt bra och jag inte är ett dugg bra egntligen. Tänk om jag kommer ner där och så upptäcker dom att jag är kass :O. Slutade att jag skrev mejlet med mina egna engelska iaf :).
Skönt att mejlet äntligen skickat! Nu får jag bara vänta på svar med :P.

3) Har även mejlat min vovves uppfödare som vi har hållt kontakten med under alla åren. Berättade lite om Selma och frågade om hon har några kontakter i England. Det allra roligaste hade ju varit att jobba med Engelsk Spriner Spaniel eftersom det är Selmas ras!


Eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat på Maxi. Vet inte om man kan kalla det jag gjorde att jobba, för stod nästan bara och pratade :P. Vet inte vart folk höll hus ikväll? Var iaf helt dött i kassorna. När Elina och jag stod i Scanningen fick jag inte en ända kund på 25 minuter. Elina fick en :O.
Var även en hel del kändisar som passerade under kvällen. Bla min gamla engska- och svenskalärare. Hon blev helt klart glad att se mig :). Hon pratade på om hur länge sedan det var, hade bara hört massor om mig från mamma(såklart). Var ju tvungen att informera henne om Englansplanerna =). 
Även Cilli och Martin var på Maxi kom och pratade en liten stund. Sen när jag hade slutat och skulle gå för att stämpa ut möter jag Linda(älsks syster) och Mattias. När vi står där och pratar kommer dessutom svärfar farande i full fart, så uppstår en liten släktträff :P.

Nuuu ska jag sova :)
Börjar klockan 9 imorgon igen! Sen på eftermiddagen/kvällen ska jag bjuda på farsdagmiddagen. Efter det ska älsk och jag ha lite kvalitetstid tillsammans, känns som om det var länge sedan :/
Nattinatti, puss!

Bernen Sennen


Golden Retrievers


Engelsk Springer Spaniel, Selma (4 - 5 år?) :)

Mjölkchokladtårta med varma hallon!

Hejsan!
Mjölkchokladtårta med varma hallon
Tog precis en paus i mitt tårtbak :). Håller ju på med efterrätten till fars dag nu. Eftersom jag jobbar både lördag o söndag så kändes det skönt att göra tårtan redan idag. 
Det blir en Mjölkchokladtårta med varma hallon :).
Botten är klar nu och sen efter idol ska jag göra överdelen. Kan säga att smeten var väldigt god iaf! :P. Sen ska tårtan in i frysen, så bara dekorationen kvar att göra på söndag!
 
Har bestämt att det blir min Kycklingpasta med fetaost till huvudrätt också! Slutar ju jobba kl 3 på söndag så skulle tagit för lång tid att göra en alltför avancerad rätt. Min kycklingpasta går ganska snabbt + att både Gustav och älsk tjatar om att få den :). 

Annars idag så har jag varit ute och ridit på Millegarne. Matilda är ju hemma nu och rider Jacky så jag fick rida Sotis och Pluto istället. Matilda verkade väldigt nöjd med Jacky, så jag har skött mig :P.

Nu ska jag kolla på Postkodmiljonären i väntan på Idol!
Sen när älsk kommer ska vi kolla på Narnia, Häxan och Lejonet. :)

Trevlig helg! Puss

Dagen efter

God morgon! =)

Det blev en verkligen supertrevlig kväll igår!
Vi hade bokat bord på Andra Våningen kl 7 som sagt. Fick ett mysigt bord precis vid de stora fönsterna. Älsk började med en skagentoast, medan vi andra nöjde oss med en champagne liknande dryck.
Till huvudrätt åt jag vildsvin, med klyftpotatis, rotfrukter och bearnaise sås. Rätten hette mycket finare på matsedeln, men har glömt bort vad det var :). Har aldrig ätit vildsvin förut vad jag vet, men det var riktigt gott! :). Till maten delade jag, Stefan och Lotta på en flaska rödvin.
Till efterrätt fick jag min Tiramisu med baileysgrädde. Det var gott, men inte riktigt så gott som jag trodde det skulle vara. Blev även en Irish coffee till det.

När vi kom så långt som till notan hade jag förbrett mig på att bli av med ett gäng hundralappar :/. Men då insisterar Stefan på att han ska bjuda mig på allt! Meningen var ju att vi skulle bjuda ut Stefan på 55-årsmiddag, men det slutar med att han betalar alla dricka + min mat, medan älsk och Lotta står för sin egen + Stefans mat.

Efter middagen gick vi först till PC och sedan Jekyll and Hyde. Vi hade roligt på båda ställena :). Till skillnad från förra helgen så var det lite folk ute i min ålder nu med. Förmodligen var många hemma från sina pluggstäder och hälsade på eftersom det är Allhelgonahelgen!
Vi kom nog i säng sen vid halv 3 tiden i alla fall. Jag lyckades dricka precis lagom hela kvällen, var full hela kvällen utan att vara för full =).

Idag mår jag dessutom väldigt bra. Är uppe tidigt för kan aldrig sova länge när jag har druckit. Sen kommer jag gå runt och känna mig hungrig hela dagen för det gör jag också alltid dagen efter.
Tänkte väcka älsk nu så att vi kan köra ner till Maxi och handla. Jag vill ha frallor, skinka, juice och munkar ;).
Bjöd älsk på någon dricka igår och tänkte bjuda honom på frukosten, eftersom Stefan var så generös och bjöd mig på allt igår!

Trevlig dag i det fina vädret =) puss!
Lönn om hösten - Acer platanoides

Gratis TV-kanaler?

Vet ni vad vi upptäckte nu?!

Ví har fått alla TV-kanalerna, 3an, 5an, Canal + och hela köret!
I vanliga fall har vi ingenting alls, bara 1an, 2an, 4an och 6an typ, dom gratiskanalerna som man får.
Måste vara något fel i marknätet eller något sånt, eftersom det har kommit till alla våra TV-apparater också!

Hoppas det håller i sig länge :). Jag har redan programerat in videon på inspelning av lite program :D!
Nu ska måste jag dra! Puss

Lövräfsning!

Idag har älsk och jag minsann jobbat!
Efter frukosten så bestämde vi oss för att gå ut och kratta löv på vår ena gräsmatta. Det visade sig vara mycket jobbigare än jag trodde. Tog 3,5 timmar för oss att bli klara! I den tiden ingick en liten fikapaus också, men det är ändå lång tid!
Nästan alla grannarna på gatan hann promenera förbi med sina hundar och kommentera vårat arbete :P.
Det som var jobbigast var att kratta ihop alla ekollonen, blev typ tre kärror fulla med bara ekollon!
Nu ska vi bara hålla tummarna för att inte vinden vänder så att alla löven från skogen blåser ut på den rena gräsmattan! :/

  

Ikväll blir det middag på Andra Våningen här ni stan tillsammans med älsk och hans föräldrar :). Jag vet redan vad jag ska ha för efterrätt. Tiramisu med baileysgrädde blir det ;D.
Efter middagen vet jag inte om jag ska möta upp Millegarnefolket för att fira Ninnis födelsedag eller vad det blir.

Igår så bytte jag äntligen ut min gamla mobil btw!
Fick ju en Nokiamobil när jag skaffade abonemang hos Telenor. Kunde inte bestämma mig för om jag skulle försöka sälja den eller om jag skulle använda den, så hittentills har den bara legat här.
Men så igår så bestämde jag mig för att jag inte klarade av min skitsamsung längre. Gjorde ett väldigt bra val måste jag säga nu så här i efterhand :). Nokian har massa mer funktioner + 3G-täckning så nu har jag plötsligt täckning överallt :D.
Får ta med mig instruktionsboken hem till älsk så jag kan lära mig alla funktionerna bara :P.

Nu måste jag fixa mig för kvällen :)
Pusspuss !
RSS 2.0