Nyinköpt!

Igår tog jag äntligen lite bilder på cykeln :). Har även provcyklat den nu och blev så glad över hur lättcyklad den är, man bara flyger fram!

Finesser som den har är tex, ergonomiska hantag(supersköna), lyse som man kan ställa in så det känner av när det är mörkt och tänder sig, handbroms inne i hjulet istället för "knipbroms", styre som man kan justera upp/ner/fram&tillbaka :)

Här ser ni spaken mitt på styret som man bara lyfter upp för att sen ändra, plinga, 8 växlar och ergonomiska handtag.  

Igår var älsk och jag på stan en snabbis och han fick mig att impulsköpa en väska!
Är dock supernöjd med den! Den är större än vad den ser ut på bilden och man kan ha den både som handväska eller så som jag ska ha den, snett över :).
340 kr(425 innan 20%  rabatt) på Väskan



Här är joggingskorna också som förhoppningsvis ska användas ikväll ingen :)
Team Sportia 1195 kr

Har haft en mycket rolig helg också! Berättar lite senare när jag kan lägga in resten av bilderna.
Nu ska jag sola en timme innan jag ska laga min kycklingpasta med fetaost och en rabarberkaka! ;)

Köpenhamnstripp och intervju

Hej!

Resan till Köpenhamn igår gick bra, efter att mamma hade väckt mig vill säga. Hade stängt av alarmet i sömnen och sovit vidare, men hon väckte mig i hysad tid så jag hann bli klar. På vägen till Universitetet stannar vi och äter lunch i samma park som Fian och jag stannade i. Efter lite virrande inne på Universitetsområdet hittar vi även lokalen där intervjuen skulle vara. Eftersom klockan bara är 13.10 och intervjuen inte börjar förrän 14.00 så hinnar vi sitta där ganska länge. Mamma tar direkt på sig uppgiften att agera sällskapsdam åt dom andra som också var kallade till intervju. Man hade fått tider två och två, så mamma hann avverka långa samtal 6 stycken på den tiden vi var där :). När jag sitter där och väntar kommer ju tjejen från Mariestadsom jag lärde känna redan på provet och det visar sig att vi fått tider samtidigt :D. Vilket sammanträffade liksom :). Vi hann prata ganska mycket innan intervjuen, så nervositeten hann släppa lite när man tänkte på annat. Visade sig tex att hon tog studenten från samma skola i Mariestad som min kusin går ut ifrån nu!

Själva intervjuen pågick samtidigt i två olika rum, dom tre som intervjuade mig var verkligen supertrevliga :). Han var hästveterinär, och sen var det en kvinnlig lärare och en 5 årselev. Sen ställde dom massa olika frågor, hur ser du på detta? vad skulle du göra om? vad gör du på fritiden? osv. Vet egentligen inte om det fanns något rätt eller fel svar, tror dom mest ville kolla persoligheten. Vissa frågor fortsatte dom fråga om tills dom fått mig att svara det som dom ville :). Jag förstod danskan mycket bättre än sist, men det var svårt att förstå exakt på vilket sätt dom ställde frågan eller vad man ska säga. Jag förstod sammanghanget och vad frågan handlade om, men inte riktigt exakt hur dom ville att jag skulle svara på den. Kände att jag satt och läste mycket på ansiktsuttrycken och sen chansade lite på svaren :P.
Har verkligen ingen aning om hur dom kommer värdera mig. Intervjuen ska ju dessutom räknas ihop med provet och betygen också så ska nog inte hoppas på för mycket...
Kommer jag inte in nu får jag söka nästa år igen. Då vet jag iaf hur det går till och jag kommer kunna göra mycket bättre ifrån mig förhoppningsvis :)

Efter intervjuen fikade vi i Universitetsparken innan vi gick Ströget fram och tillbaka. Mamma var verkligen tvungen att gå in i varenda affär! Trodde aldrig jag skulle komma därifrån :). När vi går förbi Rådhusplatsen på tillbakavägen så ska dom precis hissa upp folk i luften med en kran för att sitta högt där uppe och äta middag! :O Flera TV och radiokanaler var där för att göra inslag om det. Dinner In The Sky heter det och är någon slags PR-kampanj över hela världen. Se mer på deras hemsida!
Här kan ni se TV- inslaget från platsen! Flyvende spisebord heter klippet.

Lunch i parken, på b la pizzabullarna. Mammsen är på bra humör :)

En del av universitetsparken!

Snart ska dom upp! Reportern är samma som i inslaget där uppe skulle jag tro.



Klockan 22 igårkväll var vi hemma här igen. Idag har älsk och jag kalasat till det lite genom att gå ner till den nya Nära Dej butiken i hamnen och inviga den med att köpa frallor :). Frallorna är från Contan och säljs t o m billigare än Maxi. 6,50 kr för både hälso- och ostfrallor(8,50 kr på Maxi). Dom hade även väldigt bra sortiment på allt annat också :). Kan ju dock bli jobbigt att veta att man bara behöver gå 200 meter för att köpa lösgodis 7 dagar i veckan :D. Sen resten av dagen har jag gjort ingenting, vilket varit väldigt skönt! Trimmade Selma lite och sen kollat på serier resten.

Hälsofrallan med tomat, sallad och fetaost :). Blev godsate frukosten på länge! Det är sällan man orkar lägga någon tid på den, brukar bli A-fil med müsli i vanliga fall.


Nu ska jag cykla hem till älsk! Maxi ringde nyss så ska jobba imorgon med :). På lördag blir det stan, solning och grillning(kanske utgång på kvällen med? är ju Hela Ronneby svänger!)

3 kilo på 4 veckor

Woohoo !! Jag har tappat 3 kilo på 4 veckor :D.
Vågade nyss ställa mig på vågen efter att mamma kommenterat att jag såg smalare ut. Kommer inte ihåg om jag skrivit det innan, men gick ju upp 6 kilo på den mindre nyttiga Englandsmaten :). När jag vägde mig för typ 1,5 vecka sen hade det dock inte hänt ett skit, så dom 3 kilona måste ha droppat av nu senaste veckan. Detta trots att den enda motion jag har gjort är promenader med Selma och lite cykling, men tror det hänger ihop ganska mycket med maten också.
Fast tänk vad bra det kommer bli nu när jag ska börja jogga med pappsen(när han blir frisk) och cykla på min nya cykel också! Att ha en egen cykel för första gången på 6 år är ganska motiverande, att den dessutom är min första helt nya cykel någonsin gör ju inte saken sämre :). Det gäller ju dock att jag lyckas hålla mig till den nyttiga kosten som jag kört sen jag kom hem och bara onyttigheter som choklad, kakor eller glass till kaffet med mamma. 

Angående min och pappas joggingtur i helgen så trodde jag att jag skulle få en hjärtinfrakt efter en uppförsbacke på halva rundan :/. Lyckades dock springa enda in i mål med nöd och näppe.. medan pappa knappt flåsade alls.. :S. Efteråt säger pappa något i stil med "nästa gång när jag blivit frisk får vi springa snabbare och längre" , precis som om den mindre långa och slöa rundan hade med hans förkylning och göra!! Det var ju jag som inte orkade springa ett steg mer :P

Idag har jag solat och packat :) . Älsk kom även hit för att sola lite (fast egentligen kom han för att äta mina nygräddade pizzabullar från första början), och sen fick han peppa mig lite inför imorgon. Nu ikväll har jag planerat vad som ska med imorgon. Hade lite modevisning för Johannes och mamma också för att bestämma outfiten för imorgon. Det kommer bli Jeans, rosa t-shirt från MQ, grå kofta kofta och skor från England :).

Imorgon 08.02 bär det av mot København och intervjun! Wish me good luck!

Ny cykel, seminlektion och fotbollsmatch!

Haha! Vill ni veta vart jag är nu?
Jag sitter på en fotbollsplan i Sölvesborg! :D. Gustav spelar match här så kollade på den en stund, men bestämde mig sen för att gå till bilen och fixa lite saker i Word. När jag sen startat datorn så kollade jag bara för skojs skull om jag kunde ansluta mig någonstanns och det funkade ! Har brandstationen precis brevid mig så tror jag är uppkopplad på deras Internet :D.  De andra husen tror jag är för långt iväg för att det ska kunna vara deras.

Tidigare idag har jag varit ute på Millegarne och ridit. Jag red Nurejev idag vilket gick ganska bra :). Har blivit stor skillnad på honom sen han blev valack. Sen så fick jag en lektion av veterinären om hur semin går till! Veterinären var norska och blev färdig för bara två år efter att ha pluggat i Ungern 3 år och sen Tyskland 2 år. Förutom att hon berättade allt som var bra att veta om semin, så gav hon mig dessutom massa bra tips :). Synd att det inte är i Norge jag ska plugga för förstod henne vbäldigt bra.. Vi hade även en dansk stoägare där ute idag som bott i Sverige några år och henne förstod jag så får hopppas att dom pratar tydligt på universitetet också!

Jag ringde till Mohlins cyklen i Kristianstad idag också för att fråga om dom hade Crescent Rissa i ramstorlek 55. På Team Sportia hade dom bara 51or och jag tyckte jag var för lång för det, om jag nu ändå kunde välja att större alternativ. Här hittade jag även en ny färg Beige Metallic som jag blev helt kär i, eller hela cyklen som helhet är jag väldigt kär i =). Kommer inte våga cykla på den kan ju både bli snodd och gå sönder ;P. Fast fick försäkringar som täcker båda. Flörtade även till mig ett extra lås. Ett sånt lås som man bara stoppar in i det vanliga låset och drar runt en stolpe.

Nu blir det bilder!
Eftersom jag har kameran med mig och att man inte behöver någon sladd utan bara stoppar in minneskortet direkt i datorn så kan jag visa direktbilder bla härifrån :)

Jättehärligt och varmt väder är det :). Satt där i solen i uppkavlade byxor och linne. Ser ni hur roligt Selma längst ner i bildern tycker det är med fotboll? :D


Såhär sitter jag nu med Selma som sällskap av Selma i bakluckan!

Igår när vi satt ute och fikade kom fru anka upp för att hälsa på. Selma ligger precis utanför bilden och höjer inte ens på ögonbrynen!! Konstigt att hon springer runt och jagar småfåglar och duvor men ignorerar ankorna

Sen toog ankis en promend fram till våran dörr, kollade Selmas vatten och gick sen upp på hennes filt :D
Herr anka sytes inte till på hela dagen, så vi trodde dom blivit ovänner, men idag var dom tillbaka tillsammans igen.

Här har vi monstret Nurejev på Breeders som hingst  :). Nu är han valack och både mycket trevligare att rida och handskas med.


Jag ska ta en bild på mina nya jogginskor och cykel imorgon och visa dom också =). Har invigt joggingskorna och dom var väldigt bra och bekväma! Cyklen står här brevid mig, och kollar man på den blir man väldigt cykelsugen, den är så exterm lättrampad :)

Nu ska jag kolla på lite danska TV-program tills matchen tar slut! Borde inte vara så lång tid kvar. Imorgon blir det packning och mer danskaträning. Det är mamma som ska med mig till Köpenhamn så vi måste ladda för en Strögetrunda också. Kollar man på danska nyheterna är det inslag från Köpenhamn  varje dag. Det är kungafamiljen, demostrationer, händelser, möten osv. Tänk vad häftigt det hade varit och flytta till en sån stor stad efter att ha bott i lilla Ronneby! Tänk om man skulle möta tex Al Gore som var där på möte häromdagen ;).

3 produkter som verkligen fungerar!


Jag tänkte att jag skulle hylla 3 produkter som verkligen fungerar som dom lovat. Har precis tagit en lång dusch och använt alla tre så det var därför jag kom på idén. 

1. Clinique - Pore Minimizer Thermal-Active Skin Refin, ca 400 kr för 75 ml.
Den här krämen ska rengöra och förminska porerna samt ge en len och fin hy. Måste säga att den fungerar på alla punkter.  Krämen har ungefär samma konsistens som en peeling med små korn i. Sen så masserar man försiktigt huden med den(framför allt T-zonen). Vid kontakt med huden så hettas den upp ganska mycket under kanske 10 sekunder.. så det gäller att inte ha pillat på nån finne innan för då gör det ganska ont. Sen när man fortsätter att massera kan man nästan se hur porerna öppnas och rengörs. Efteråt är huden superlen och slät, med en betydligt reducerad porstorlek :). Bäst resultat blir det om man använder den ungefär en gång i veckan, eftersom porerna så småningon växer till sig igen. Jag har haft min i 6 månader nu och har massor kvar, så med tanke på hur dryg den är så är priset inte så farligt!

2. Good Skin - Foaming cleanser, ca 100 kr för 200 ml.
Den här(höger) köpte jag på Superdrug i England. Den ska ta bort dom sista sminkresterna, döda bakterier och mjukgöra huden bla. Läs mer här. Den funkar också jättebra, hyn känns jättefräsh efter att man använt den(morgon och kväll), utan att bli torr. Den är väldigt dryg, då en krämdroppe stor som en lillfingersnagel räcker till hela ansiktet :). Krämen omvandlas sen till ett skumm i kontakt med det fuktiga ansiktet. Den håller vad den lovar ! :) 


3. Veet In-Shower Hair Removal Cream, ca 70 kr för 150 ml.

Det här är en hårborttagningskräm som man använder i samband med dusch. Jag trodde verkligen inte den skulle funka så bra som den gjorde. Använde för första gången häromdagen och då försvann nästan allt hår. Kvar blev några av dom alla grövsta längst ner på benen. Upprepade det därför idag igen på dom kvarstående håren och nu har jag helt hårfria och lena ben. Det är inte en speciellt kronglig process heller. Läs här. Du stryker först på krämen med hjälp av den mjuka sidan av svampen, låt det verka 1 minut. Gå sen i duschen och börja duscha utan att låta strålen komma direkt på benen. Efter 2-5 minuter(5 för mig) så tar du svampen och börjar massera i cirklar med den hårda delen av svampen. Man får bita ihop lite för det behövs ganska hård massage, så svider endel. Dock är det värt det när man sen ser resultatet!! :). Nu efteråt är benen väldigt lena och mjuka för det blir ju som en peeling. Krämen verkar samtidigt vara ganska skonsam för dom är varken ömma eller röda nu efteråt! Nu får vi hålla tummarna för att håret som växer ut är mjukare, för att så småningom försvinna helt!


Hade velat tipsa om en bra hårprodukt också, tex för skadat hår, men har inte hittat någon bra ännu. Tips någon?



Idag har jag jobbat hela dagen. Skulle jobba 7.55 - 15.00 men bleev förlängt till 18.00, för det var mer eller mindre kaos på Maxi idag :) Alla 8a kassorna + självscanningen och betala själv var öppet hela dagen och trots det var det låånga köer. Verkade som om alla skulle handla. Jag såg och träffade massor med känt folk så var ganska kul ändå, grannar, släkt, vänner och så Lisa som kom hem från Spanien igår!
Danskarna verkar också ha hittat hit till Sverige nu. Har nog haft iaf 10 olika familjer hos mig i kassan idag. Insåg till min förtvivlan att dom inte förstår mig speciellt bra :/.. Nu när jag äntligen börjar förstå dom! Känns som om min intervju kommer gå åt skogen på onsdag... Men alla danskarna verkar iaf väldigt glada och trevliga, fast det kan ju som sagt bero på att dom inte förstod vad jag sa och drog till med leende istället.. :P. På kvällspromenaden nu ikväll med vovven mötte jag även där ett gäng danskar, så måste vara någon slags högsäsong.
Imorgon ska jag jobba 15.55 - 21.10 och på söndag fick jag en extra tid 14.55 - 21.10. Riktigt trevliga tider, både dubbel lön imed att det är helg och sen kvällstillägg på det :). Hittade även en lönelapp med mitt namn på kontoret. Blev lite förvånad när den visade på 7 000 efter skatt eftersom det är mer än 3 månader sen jag jobbade sist, men det visade sig vara min semesterersättning :P. Jag hade inte haft en tanke på att få någon sån, men det blev ju en trevlig överraskning :D. Skattepengarna borde väl också komma snart? 

Nu måste jag soova! Ska hänga på låset till Team Sportia kl 10 imorgon, eftersom cykelprovningen sket sig idag.
Natti natti!

På utflykt med pappa för att montera en väderstation!

Hejsan!

Jag försöker komma på vad jag gjort dom senaste dagarna men lyckas inte riktigt :P. Har iaf lyssnat och kollat på ganska mycket dansk radio och TV-program för att komma in i språket. Sen har jag varit ute och ridit (vilket ledde till träningsvärk) och solat en hel del. På måndag ska jag få en lektion av Rigmor och veterinärerna där ute om hur semin går till. Var några år sen nu ju några år sedan jag jobbade där nu så känner att jag kan behöva lite uppdatering.
Igår var Cilli och jag inne i Kna på en trevlig shoppingrunda. Vi hade tänkt oss en snabb runda dit, men slutade väl med att vi var där 6 timmar ungefär! :)

Idag gick jag upp tidigt för att gör en rulltårta på resten av Lemon Curden för att den inte skulle bli gammal. Det blev min första rulltårta och nu i efterhand förstår jag verkligen inte varför jag aldrig gjort det förut! Tog typ 15 minuter att göra ALLT! :O. Jag som trodde att rulltårta var något avancerat, elr iaf att det tog tid.. men icke!
Sen fick Selma en lång promenix innan jag la mig i solen. Efter någon timme dök älsk upp på oväntat besök, så jag försåg honom med en bok och sen fick han också sola :). 
Nu mina vänner har jag precis varit på utflykt med pappa för att sätta upp en väderstation på en åker i Karlskrona området ;O.  Den kan tydligen läsa av litee allt möjligt. Avancerad verkade den vara iaf :)

Nu ska vi strax äta grillat, yammi =) . Sen ikväll ska vi kolla på The Pianist blev ju Nyckeln till Frihet förra gången. Imorgon ska jobba och sen åka till Team Sportia för att försöka välja en cykel. På kvällen blir det grillning hos svärmor :). 

Sen ska jag försöka uppdatera lite mer framöver! Känner att det blivit lite glest den senaste tiden :/..

Det här blev outfiten när vi var i Kna. Kavajen hittade jag i garderoben, köpte den typ när jag gick i 8an :P. Tufft att den fortfarande passar, men jag växer visst bara om rumpan när jag växer. Har upptäckt att jag inte gillar att ha bygel BH heller, så har börjat använda mina toppar som jag hade när jag var 11-12 år igen, och dom paassar perfekt att ha om jag inte ska någon speciell stans.
 Allt utom tröjan är sen köpt i England.


Ankorna besöker oss varje dag och Selma ignorera dom :). Hon blev dock lite avundsjuk när jag matade dom med bröd utan att ge henne, då fick jag snea blickar av henne.

Här har vi pappa och väderstationen ;)

20 årsfest i efterskott :)

I lördags så började ju älsk och jag som sagt med att åka över till Karön. I hamnen bjöds det på fika så vi fick med oss det också till ön. Selma verkade tycka det var kul att åka båt. När vi kom i båten ställde hon sig med frambenen i mitt knä och kollade över båtkanten under hela färden :). Sen gick älsk och jag runt hela ön på 2 timmar. Vi gick ganska söligt med andra ord och hade en liten fikapaus också. Vi tyckte iaf alla tre att det blev en mycket trevlig förmiddag som vi måste göra om :).

Selma försökte komma så nära som möjligt under fikapausen :).  

När hon väl fick syn på havet så spelade det ingen roll hur mycket älsk och jag skrek på henne, hon bara rusade iväg och plaskade i!! Till saken hör att hon var helt nyduschad och att jag därför inte ville att hon skulle ta ett saltvattensdopp för att sen springa runt i skogen blöt!

    

Eftermiddagen ägnade jag åt att, göra resten av tårtan, städa, fixa och lite så. Hann även med en dusch innan Fian kom kl 5. Sen så fixade vi oss tillsammans, innan Vevve och Cilli kom vid 6. Vi satt sen ute på verandna och åt, jag bjöd på pizzabullar och sallad, sen tårta såklart :).

Citron och marängtårta :)
 
En bild från när tårtbottnen var i ungen :P

Pizzabullarna som alla tog slut!

Det blev även presentöppning! Av Vevve fick jag fina öronhängen. Fian gav mig hårborttagningskräm och presentkort på Kicks. Av Cilli fick jag snygga värmetåliga glas. Hon hade ju köpt dom innan hon visste att jag skulle få sånna av älsk också i födelsedagspresent, vilket blev lite dumt. Får se om jag ska byta dom eller inte, dom är väldigt fina, men kanske lite dumt att ha värmetåliga glas i olika serier :S.

Cilli och Vevve :)

Cilli fick även besöka våran källare för första gången. Där nere möttes hon av en död mus i vår musfällan, så vet inte hur mycket hon hann se av källaren innan hon kom ut igen :D.
Fian, jag och CIllis arm på bilden!


Klockan 9 bänkade vi oss framför TVn för att kolla på Eurovision! När resultaten började så blev det ganska snabbt ointressant eftersom Norge drog ifrån så mycket, så vi började fixa till oss istället. Först tänkte vi åka över till Karön eftersom det var premiären och nattklubb där, men när båten kommer så sitter älsk där på väg tillbaka. Enligt honom var det inte speciellt mycket folk och mest äldre, så vi åkte till Natti istället.

Lite småfull posebild :P

Vevvsich var glad ;D


På Natti var det desto mer folk. Fast vid 2 började det bli lite glest på dansgolvet enligt mig. Fian och Cilli åkte hem efter bara en liten stund där eftersom Fian mådde dåligt, så Vevvsich och jag blev kvar som vanligt :). Haha men det var roligt det också, vi fick en hel del uppvaktningar :P. Vid halv 3 ringde jag Johannes för att se vart han var och jag tajmade perfekt, han var precis på väg att få skjuts hem av Filip! Så jag och älsk fick skjuts hem och Vevve åkte taxi. Kände för att både äta och duscha när jag kom hem så vi kom inte i säng förrän efter 4, men var faktiskt inte så trött.

Lördagen blev verkligen en superdag! Både på Karön och sen kvällen med vännerna! :) 

Grillning & Filmkväll

Heej!

Hela gårdagen blev verkligen jättebra! Både promenaden på Karön, festen och utgången till Natti. Berättar med bilder imorgon :).
Sista gången jag kollade på klockan inatt stod den på 04.22. Klockan 09.20 idag vaknade både jag och älsk av törst. Blev knappt fem timmars sömn, men har varit ganska pigg idag iaf. Efter att vi hade kollat på Miami Ink en stund gick vi upp och kokade mannagrynsgröt. Mamma möter mig även med den trevliga nyheten att diskmaskinen pajat och att varken disken som var i den eller all disk sedan festen var diskad.. Fast jag orkade inte ta tag i det direkt utan älsk och jag la oss på en filt där ute och solade =). Under eftermiddagen har jag sen kämpat från och till med disken lite växlat med att ligga i solen. Efter det var skönt att ta en dusch sen och göra en inpackning i håret och lägga en ansiktsmask, man kände sig så pigg och fräsh sen! Tog även en promenad med vovven, så känner att jag hunnit med väldigt mycket idag :P.
Nu har vi precis grillar och snart ska mamma, pappa, jag och älsk ha en filmkväll. Vi ska se antingen The Pianist eller Nyckeln till Frihet .. jag har redan sett Nyckeln till Frihet men den är väldigt bra så har inget emot att se den igen :)

Det här + en proppfull diskmaskin hade jag och diska. Då hade ändå mamma redan diskat lite och plockat undan burkar :/.

Det blev grillat kött, sallad och potatissallad till middag! :)

80 år & valpsinne :)

God Morgon!

Igår gick min vovve i barndom :). Jag började med att trimma och bada henne igår morse. När jag sen skulle gå ut och torka henne sliter hon åt sig sin tasshandduk som ligger innanför dörren. Sen sätter hon full fart och vägrar låta mig ta den, utan tycker det är skitkul när jag kutar runt efter henne. När jag väl får tag i den jagar hon mig och studsar runt som en galning(på lite stela ben dock) och gör allt för att få tag i den igen. När jag sätter mig ner för att börja torka henne tar hon upp trasan igen och står med den i munnen under hela tiden. SEN vill hon ha dragkamp, där hon sliter och morrar :). Ni kan ju se resultatet av dragkampen längre ner. När jag släppte handduken ställde hon sig även på den och slet sönder den så gott hon kunde :). Såå söt, 11,5 år/80 år och på lekhumör som en valp igen! =) 

Efter det så tog jag tag i min ogräsrensning. Klarade av både hallon-, jordgubbs- och smultronlandet. Det tog säkert 3 timmar innan jag var färdig. Sen så la jag mig och solade och tänkte inte på hur mycket solen tagit är jag rensat ogräset, så brände ryggen lite :/. Jag hann även med att förbreda lite mat till ikväll innan mamma och jag cyklade in till Team Sportia för att möta pappa och kolla på en cykel till mig. På Team Sportia bjöd dom på dammsugare och kaffe :). I cykelväg så blev jag blev kär i en Crecent för 8 000 :O.. men mamma och pappa verkar tycka det är okej och det är ju deras 20-års present till mig. Mitt problem är att den finns med både 8 och 24 växlar och jag vet inte vilket jag ska välja? Jag tycker egentligen inte om fotbroms(8 växlar) men det är lättare att sköta den med bara 8 växlar.. Jag fick provcykla båda cyklarna, så var ute en sväng på stan med prislappen fladdrande på styret ;D. Jag vill dock ha en svart pakethållare så dom ska få byta det åt mig!
Jag och mamma avslutade sen på Maxi med att handla lite saker inför ikväll. Fian, Vevve och Cilli kommer ju hit ikväll för att fira min födelsedag lite i efterskott :P, och sen blir det nog utgång till Natti.

Nu ska jag baka tårta och se ska älsk och jag åka över till Karön. Det är gratis båt idag + att dom bjuder på fika :). Ikväll ska mamma och pappa dit på middag och sen fest. Jag ville igentligen också dit, men det är 20 årsgräns och varken Vevve eller Fian har fyllt det.

Närmre än så här fick jag inte komma för då la hon benen på ryggen!
Haha =)
Den här handduken var nästan ny och dock en av hennes agilityvinster, så var ju hennes på sätt och vis :)
Lite trådar satte sig mellan tänderna. När jag öppnade hennes mun satt dom överallt :P

Kallad till intervju!

Fick mail från Universiteteet i Köpenhamn idag, där dom kallade mig till intevju den 27 maj. Så tydligen var mitt prov inte tillräckligt bra, vilket inte var speciellet oväntat. Av alla dom(300-400?) som var på provet blev några intagna direkt på provresultatet. (Kändes som om många som var där hade gjort provet innan, för dom satt där med sina biologiböcker uppslagna in i det sista). Av alla dom som inte kom in på provet plockar dom sen ut några stycken som kallas till en intervju. Vet inte riktigt hur många dom kallar, står bara "ett mindre antal" på deras hemsida. Sen kommer dom som dom tycker är mest lämpliga att bli antagna. 

Jag hade helst velat slippa intervjuen eftersom jag inte förstår ett ord danska :/. Fast det känns ju ändå bra att jag är en av dom som dom tycker är värd en intervju. Det måste ju finns typ 200 st som redan är bortplockade nu efter provet. Tror dock att det kan bli svårt att komma in via intervjuen också. Verkar som dom tar mycket på erfarenheter från produktions djur och jag har inte så jättemycket sån erfarenhet..  men vi får hålla tummarna :)   

Nu är det snart dags för semifinal i Eurovision så tänkte kolla på det!
Imorgon ska jag baka tårta och kanske något mer inför lördagens kalas. Sen såg jag att det ska bli fint väder, så ska klämma in lite solning också :)


23.10
Måste bara säga att jag var väldigt imponerad av pausnummret i Eurovision nu ikväll!! Så oväntat att dom skulle ta in ryska baletten och köra europeiska folkdanser :). Skönt att det blir skifte av programledare till på lördag. Han skulle tydlgen ut i Green Room och henne hoppas jag dom sparkar ut :). Deras fjantiga lekar tog för mycket tid, fast hennes påklistrade leende var lite underhållande ibland.. :O  

Pappa kom med ett förslag ikväll, nämligen att; jag ska börja springa med honom :P. John, hans träningskompis, börjar tydligen dra ifrån lite så nu ska han släpa med mig ut. Känns som om pappa 50+ kommer ha bättre kondis än mig ;O, vi får hoppas att det inte är så. Ska till Team Sportia imorgon iaf och kolla på cykel(födelsedagspresent) och joggingskor.


Sov gott!

Bilförsäljning!



Jobbet idag gick mycket bra. Alla verkade så glada över att se mig igen, så det blev nästan mer prat än jobb :). När jag stod där vid lathunden imorse och försökte komma ihåg vad de olika frukterna, grönsakerna, bröden osv hade för PLU(4 eller 5 nr) stod det helt stilla. Men när jag sen satt där med saken i handen så ploppade numrena upp i huvudet från ingenstanns, så jag knappade in nummer på känsla idag.. ganska konstigt :P.    
Efter jobbet traskade jag bort till Kjellmes Däck för att hämta pappas bil. Den var dock inte klar, för dom hade inte lyckats starta den så jag fick hjälpa dom ;). Haha, det krävs en viss finess när man vrider om nycklen för annars händer ingenting. Sen fick jag köra upp bilen på rampen, vilket jag lyckades med. Därefter blev det formel 1 feeling med en arbetande kille vid varje hjul :).  Bilen blev klar på nolltid så jag hann knappt öppna tidningen Motorsport som fanns i flera nummer :D.

Nu sålde pappa precis vår röda bil till ett Öländskt par, så nu har vi bara en bil här på fyra bilförare ;O. Fast vi ska väl köpa ny bil så småningom. Pappa verkade väldigt intresserad av min farbrors BMW, och jag måste hålla med om att den var snygg :), fast säkert dyr också. Det öländska paret var mycket trevligt och pratade massor :P.

Jag har varit ute och sprungit idag. Det gick ganska bra faktiskt fast det kändes att jag precis varit förkyld. Måste se till att få lite kondition nu! Ikväll blir det nog en lugn kväll framför TVn, känner mig både trött i huvudet och kroppen.

Gårdagen brödbakning :).

Super gott och nyttigt surdegsbröd!

Farmor 80 år :)

Idag fyller min farmor 80 år, hoppas hon haft en bra dag :)

Min körning upp till Västergötland gick riktigt bra. Ända gången det hettade till lite var när det var ett stort vägarbete på motorvägen med bara en trång fil kom en brandbil i utryckning, men det gick bra. Jag fick svänga in bland konerna och den kom förbi ;).
När vi kom fram vid 9 tiden bjöd farmor och farfar på en kvällsfika innan vi gick och la oss. Fast jag låg ju i TV-rummet så kollade på TV till halv ett eller så först :). 

LÖRDAG
Lördagen började vi med frukost. Sen kom Susan(farbrors fru) med sin vovve och så följde jag, mamma och Selma med henne ut på en långpromenad. Jag stannade till på deras gård på tillbakavägen och spanade lite i det nya tjurstallet. Allting sköts tydligen med automatik där inne.

Vid kl 2 började festen inne i Götene. Först bjöds det på buffemat(exotiska frukter och olika kött), potatis- och rotfruktsgratäng och bröd. Himla gott! :). Sen så hade pappa en bildspelsvisning på väggen med hjälp av sin dator och en projektor. Där visades bilder från farmor var liten, pappa och hans bröder föddes och fram till nu :). Efter det blev det tårta och kaffe. Eftersom jag inte är så förtjust i varken grädde eller smörkräm så åt jag bara marsipanrosen :). Vid halv nio tog festen slut och vi bestämde oss för att gå bort och kolla på farmor och farfars nya lägenhet. Dom ska ju sälja huset så småingon för att flytta in till stan. Lägenheten ska renoveras ganska mycket, men själva planlösningen var riktigt snygg och den är stor! Tror den står som en 4a, men egentligen kan man säga att det är 6 rum och kök, samt 2 toaletter. Dock är det bara 4 rum som det går att stänga med dörr, resten är öppna ytor.  
Efter lägenhetsvisiten så åkte vi hem till farmor och farfar för att byta om lite, innan jag, mamma och pappa gick ner till Tomas(pappas bror) och Susan. Där bjöd dom på vin, öl, kex, ost, choklad, chips osv. Eftersom jag pga min förkylning inte hade så mycker smak blev det bara riskakor med ostsmak, samt ost och vin för min del. Insåg att chokladen inte smakade något alls :S. Gick ganska dåligt när vi sen vid 2- tiden på natten skulle försöka smyga oss till sängs. Tror vi allihopa var ganska runda om fötterna :D.

Hela dagen var verkligen super trevlig!!
Jag pratade med så många, bla farfars syster som driver pojkhem i Honduras och har bott där i 30 år. Var väldigt intressant och prata med henne. Hennes man blev rånad på 100 000 där för ett tag sen och dom frågade efter "den vita kvinnan". Så nu ska dom tydligen flytta över till Nicaragua som är grannlandet eftersom det är så osäkert i Honduras just nu. Sen hemma hos Tomas och Susan var det också jättetrevligt. Vi var igång i 12 timmar och var sociala men tiden gick hur fort som helst!

SÖNDAG
Farmor och farfar skulle iväg igen på ett nytt kalas. Så vi åt i princip bara frukost tillsammans innan dom åkte. Sen så gick jag, mor och far på en långpromenad. På slutet blev det jobbigt för mig eftersom jag var så förkyld. När hållen kom letade pappa upp en fin vit sten till mig att hålla i för att hållen skulle släppa. Hjälpte faktiskt! :P Sen så åt vi lunch hos Tomas och Susan innan vi åkte hem vid fyra tiden.

Kvällen tillbringades tillsammans med älsk, som kom med en vikingarulle att dela med mig ;). Fyllemat för honom kanske. Han passar alltid på att festa när jag är iväg! I lördags hade dom varit på fest i Leråkra innan dom åkt till Natti! Nästa helg är det minsan min tur att festa!

Tomas och Susans bondgård. Pappa är uppvuxen där när farmor och farfar ägde det. Huset är det gula till vänster, sen ser ni den gamla ladgården. Bakom den ligger den nya. Sammanlagt har dom 400 tjurar tror jag Susan sa. :)

Farmor och farfars hus! Jag vill inte att dom ska sälja det för det är ett så mysigt hus :/

Farmor och farfar i festhuset :). Vi hade ju festen i en stort hus, Göta Huset, där det fanns flera olika rum, tex matsal, TV-rum med Guitar Hero och Singstar, samt kök.

Här har vi de fyra bröderna:). Bengt, Leif, Tomas och pappa! Vad söta dom var :)

En Selma på fest! Tror hon hade ganska tråkigt  :P

Mamma hemma hos farmor och farfar på söndagsmorgonen!


Igår och idag har det inte hänt så mycket eftersom jag varit så jäkla förkyld. Skulle försöka gå en promenad med Selma igår morse och jäkla vad jobbigt det var. Näsan kliade så mycket att ögonen var svullna och storgrät hela tiden :S. Sen så solade jag mest resten av dagen. Ganska mysigt att sitta där ute med en bra bok. Idag har jag varit lite mer aktiv. Gick en lång runda med Selma, innan jag rensade lite ogräs i hallonlandet. Fick dock sluta när mitt lillfinger började storblöda :S. Tror jag måste skärt mig på gräset, för det sitter som berget. Sen så fixade jag till mig lite innan älsk och Joel kom och plockade upp mig. Älsk skulle kolla om hans linnen kommit in på LK, fast det hade dom inte. Vi kollade runt i lite affärer innan jag fick skjuts hem igen. Nu så har jag bakat ett bröd på en del av den surdegen som jag gjorde häromdagen. Just nu är det i ugnen och borde vara färdigt om 15 min, börjar lukta bageri nu :).

Blev ett jäkligt långt inlägg!
Nu ska jag dyka in i duschen innan det är dags för ESC!! Go Marlena :D.
Imorgon blir det jobb kl 07.55- 14.00! Hoppas jag kommer ihåg allt. Är ju nästan 4 månader sedan jag att i kassan nu, men tror det ska gå bra iaf :). Skönt att det är en morgontid så jag inte hamnar mitt i rushen direkt.

Stygnen borttagna!

Nu har jag plockat bort Selmas stygn! :D
Upptäckte ju att hon hade stygn på tre olika ställen istället för två som vi trott. Dom sa att de tagit bort två knölar brevid varandra och då förstod jag det som om dom satt under samma sår, men icke!
Vovven var iaf superduktig låg snällt på ryggen och sa inte ett ljud :). Måste ju ändå kännas lite när man drar ut som, eller åtminstone klia. Jag tror inte man brukar få plocka ut stygnen själva? Men det kom fram under samtalet att jag varit i England och visste hur det gick till och hur såren skulle se ut. Så när en sköterska kom ut med Selma sa hon att jag kunde få ta dom själv om jag ville!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe med älsk i köket så jag orkar köra sen. Tanken är att jag ska köra halva vägen innan pappa tar över. Vi ska som sagt till Västergötland ikväll för att fira farmors 80-årsdag imorgon. Kommer bli en stor fest med middag osv.  Bilfärden ikväll kommer ta 4.5 h med en fikapaus på vägen. Sen kommer vi hem på söndag kväll igen :).

Trevlig helg!



Såren ser ju inte så jättefina ut nu, men snart kommer dom inte ens synas längre.

...

God Morgon!
Denna veckan har det blivit dåligt med uppdateringar, men jag har inte alls känt mig i form..
Jaag är förkyld och saknar England!! :(

Har därför inte gjort något speciellt heller i veckan. I tisdags morgon åkte älsk, jag och svämor in till sjukhuset i Kna. Sen så på tilbaka vägen svängde vi in på Elgiganten och lämnade in min bärbara dator eftersom volympanelen låg emot skärmen, så nu har dom skickat iväg den. Vi köre också in på City Gross och köpte lite lösgodis för att muntra upp oss.
Resten av veckan har jag varit v'ldigt huslig. Har bakat flera olika bröd, satt surdeg, städat, sorterat, bakat en morotskaka osv. Selma och jag har också trotsat regnet varje dag och varit ute och traskat. Min regnjacka kan få en kvalitetsstämpel, för den har hållt både mig och mobilen torr :).
Har även flyttat ut min stationära dator i vardagsrummet och kopplat i Internet. Den är till salu för ett billigt pris om någon är intresserad ?

Nu ska jag åka ut och rida på Millegarne. När jag kommer hem ska jag plocka bort Selmas stygn, åka till Maxi och hämta schema och packa. Ikväll så åker vi till Västergötland för att fira farmors 80-årsdag med ett stort kalas :). Maxi ville ju att jag skulle börja jobbar redan imorgon, men eftersom det inte går så börjar jag på onsdag istället! Undra om jag kommer ihåg hur man gör :O?

Återkommer med en rapport om hur stygnborttagningen gick senare om jag hinner! :)

Fullkornsbröd  
Nixon och jag sommaren 2005!

Hanna och fölen sommaren 2005!

Prov i Köpenhamn

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om provet i fredags. Det var 60 frågor som skulle svaras på på 20 minuter. Att använda lexikonet som jag släpat med mig var ju helt uteslutet, för det fanns ingen tid för det.. Själva frågorna var egentligen inte speciellt svåra, utan det svåra var att hinna förstå dom och svarsalternativen på danska :P. Det var mycker frågor om blodet och kroppen i allmänhet. Sen var det frågor om olika sjukdomar och behandlingar, samt några djurfrågor. Gör jag provet igen och läser igenom Biologi A och B boken innan så skulle jag nog sätta dom flesta frågorna :). På vissa frågor var det så dumt att jag förstod och kunde frågan, men visste inte vilket av svarsalternativet som betydde svaret på danska :(. Tex. Vad är en abscess? Abscesser hade vi många i England och det är en varböld, men vilket av dom 4 eller 5 alternativen betyder varböld på danska då?!
Sen så hade man 40 minuter på sig att skriva fritexten också, som bestod av 8 frågor. Jag hann precis svara på alla frågorna och känner mig hysat nöjd med mina svar. Vi får hoppas dom räcker till en intervju =).
Fian uppskattade att vi var minst 300 st som gjorde provet i Fredriksberg. Man kunde välja om man ville komma på intervju på Fredriksberg eller Horsens(tror det hette så), så vet inte om det kanske var ännu fler som gjorde provet på Horsens? Tror det är 90 st som kommer bli intagna via kvot 2, så blir svårt att få en plats!

Efter provet gick vi en sväng på Ströget innan vi tog tåget till Lund. Där böjd Irene och Kaj oss på jättegod middag, samt efterrätt :). Sen bestämde jag och Fian oss för att gå och se biopremiären av State of Play som började klockan 9 i Filmstaden. Irene skämde bort oss och gav oss både chips och godis + drickapengar, så sånt behövde vi inte fundera på. Eftersom vi inte hade bokat någon biljett så hamnade vi ju på första raden, men det gick bra det också. Filmen var väldigt bra och rekomenderas verkligen :). Både spännande och rolig!

Här har vi Köpenhamns biograf som jag tyckte stack ut lite. Jag tror det iaf är det, för det stod Kino utanför och det betyder ju biograf på tyska åtminstone:P.

När vi kom fram till Köpenhamn så åt vi lunch i en park med denna utsikten :)

Fian fångades på en närbild ;)

När vi satt där så kom ett 1:a maj tåg! Demostrerar man i Danmark av samma anledning som i Sverige tro?

Här inne var vi och kollade på State of Play :). Var fullt med folk där inne, så tror dom flesta filmerna blev slutsålda.
SF Bio

LÖRDAG
På lördagen ställde vi alarmet redan på klockan åtta, för att komma i tid ut till Nova som öppnade klockan tio. Kaj hade varit nere på ett konditoti och köpt nybakat bröd, så vi fick en god frukost. Han gjorde även kaffe till mig på nymalda bönor :)

Vi cyklade sen ut till Nova med Irene som guide. Är inte säker på att jag hade hittat annars. Sen gick vi runt där i tre timmar eller något sånt innan vi bestämde oss för att cykla hem och äta lunch. Nu hade Irene lagat en god lasagne som precis var klar när vi kom tillbaka. Sen så spenderade vi eftermiddagen med att kolla i affärer i stan. Fian köpte leggins och lite sånt, medan jag bara köpte lite hårsaker. Hittade en jättefin klänning på Lindex, men som inte fanns i rätt färg. Har dock varit och köpt den idag i Ronneby :). Första gången jag köpte annat än smink eller underkläder på Lindex skulle jag tro, men dom har faktiskt fått in mycket mer ungdomliga kläder.
Vid klockan sex tog vi tåget tillbaka till Ronneby och var hemma här vid åtta. Blev en jättetrevlig helg, speciellt efter att provet var avklarat :). Jag tycker Lund är en supermysig stad så hoppas det blir dit jag får flytta efter sommaren!

Var ju tvungen att ta ett kort på Lund Domkyrka :).

Det blev en glass paus på torget också. Jag provade den nya Magnumglassen, Magnum Temptation Caramel and Almonds. Den var lite mindre än dom vanliga Magnumglassarna och kostade 22 kr. Den levde inte alls upp till mina förväntningar. Den var ju god men inger speciellt, en Twister hade varit godare och dessutom mer ekonomisk.

Igår gjorde jag inget vettigt alls. Var trött eftersom bror haft fest här hela helgen och jag inte fått sova. (Mamma och Pappa har varit i Västergötland). Solade iaf någon timme innan jag cyklade hem till älsk en sväng och kollade hockeyn. Sen så kollade jag på Van Veetern med bror på kvällen innan familjen kom hem runt 11.
Idag har jag gjort lite mer saker., Började med en sovmorgon till halv 10 innan jag tog med mig vovven på en promenad. Sen så cyklade jag till stan för att gå på linskontroll hos optikern. Efter det så kom Cilli och så gick vi på stan innan vi avslutade med en fika på Contan. Jag sträckte mig så långt att jag åt en kanelsnäcka för 11.50 kr. Måste vara billigaste besöket någonsin :P.


Nu ska jag snart åka på träning, blir Powergympa och sen ska jag till älsk.  
Trevlig kväll!




        

RSS 2.0