Prinsessbesök och 22-årsdag

Shit vad tiden går fort, bara flyger iväg! Nu är det bara 1.5 vecka kvar till tentan.
Förra torsdagen anmälde sig jag, Anna, Sofie och Cathrine till invigningen av skolans nya supermoderna djursjukhus. Som är en av europas moderna. Det var verkligen coolt. Dagen innan fick vi en guidad tur runt i lokalerna och de olika avdelningarna, samt en tjocktröja med skolans logga på som tack för hjälpen. Dom har verkligen en lokal för varje sjukdom och behov, tror det var ca 15 olika stationer med bla canceravdelning och intensivavdelning. Dessutom har dom en MRI scanner som visar djuret i 3D efter scanning så man kan vrida och vända och de från alla vinklar.
Undet invigningen var det meningen att vi skulle hjälpa till att guida runt de inbjudna gästerna, men dom hittade runt väldigt bra själva så vi fick mest mingla runt själva. Till att inviga sjukhuset hade de bjudit in prinsessan Marie vilket jag tyckte var coolt. Det blev därför ganska mycket mediashow också, dom där journalisterna är verkligen påflugna. Det måste vara jobbigt att vara kändis :P.
På slutet när vi går runt och tittar bla på en nedsövd varg som fick tandsten rensad så kommer plötsligt prinsessan med släp gående. Vi som trodde att hon hade lämnat stället blev väldigt förvånade när hon plötsligt stod där brevid oss som en helt vanlig människa :)
På länkarna nedanför kan ni se lite klipp från invigningen. I Berlingske står jag och de andra som fick guidning som uppgift längst bak i vit rock under talet.
-
-
I helgen vad jag och Cathrine på dansk- mentatalsfest. Tydigen har man det där mentratalet om man bor i ett område vid gränsen mellan Tyskland och Danmark, fast på dansk sida.. Dom som bor där har fått bestämma om de känner sig mest tyska eller danska och därefter fått sin metalitet. Vi förfestade med middag hos Cathrine tillsammans med alla andra från henne hus. Eftersom någon hade några schweiziska gäster på besök till middagen så pratades det nästan bara tyska till maten. Jag måste säga att jag var förvånad över hur mycket jag kunde förstå, och efter en timme hade riktigt mycket av den tyskan jag kunde när jag läste det i skolan kommit tillbaka till mig och jag kunde t o m börja svarar på tyska istället för på danska :D.
Efter maten åkte vi in till dansk-mentratals hus som ligger väldigt centralt och rymmer 18 personer. Det var mycket tysk musik som jag inte tyckte var så bra, men det blev iaf en okej kul fest.
-
Den 18e fylde mamma år och i måndags den 21e fyllde jag år. För mig blev det lite utspritt firande med tårtan till festen, middag i måndags och kaka i skolan på tisdagen, får väl säga att jag haft bättre födelsedagar och inte med stress inför tre stora tentor.. Facebook är lite roligt med för där kan man ju se vem som fyller år och jag hade visst fått över 100 grattishälsningar där ;) det berättade även min hotmail som tydligen får ett mail varje gång någon skriver på facebook. På hotmailen stod det bara 99+ på meddelande, ska ge mig i kast med att radera alla dom nu och försöka ställa in på facebook att jag inte vill ha allt där vidarebefodrat till hotmail!
Igår kom iaf Irene på besök och vi träffades inne i stan där vi fikade och sen gick på stan. Dessutom hade hon snappat upp någon gång att jag verkligen ville prova en spettekaka eller speddekaga ;) eftersom sist jag åt det var jag väldigt liten. Så Irene kommer alltså med en sån. Nu när jag smakat kan jag väl inte påstå att det var någon sentationell smakupplevelse men den är iaf häftig att titta på :)
-
Igår pluggade Anna och jag mellan kl 9.30-23.00 med en och halv timmes lunchpaus. Herrgud säger jag bara och trots att vi är väldigt aktiva tycker jag det går alldeles för långsamt framåt..
Ikväll ska jag, Anna, Martina och Cathrine och titta My Fair Lady på Kungliga teatern, med Anna Phil i huvudrollen. Vi har fått platser på balkongen till 285 kr eftersom vi är studerande. Annars kostar det dubbelt så mycket så man borde passa på nu.
-
Nu ska jag ut och rida innan så jag hinner till Cathrine och middagen som vi ska ladda upp med innan teatern :)
-

-Såhär avslutade Cathrine och jag min födelsedag. Med dissektionvideo av kraniet.. det var kanske inte det jag  troddde jag skulle göra för ett år sedan på min 21-årsdag :P
(det röda är inte blod utan bara plast på bordet under). Ser ni "livets träd" ovanför pekpinnen? Förr i tiden trodde man att själen satt i livets träd. På riktigt ser det verkligen ut som ett träd, så det är ju en fin teori :) faaast egentligen heter det Arbor vitae som är i Cerebellum.

Spettekakan :D




Dagens namn: Matilda

Idag kan jag upplysa om att det är min namnsdag och att det är exakt en vecka till min födelsedag ;)
-
Fyy vad dålig jag är med uppdateringar här. Varje gång jag tänkt att jag skulle skriva så har det varit efter några timmars plugg att det slutat med att jag inte orkat titta på mer text och ännu mindre skriva något.
Innan lovet när familjen + mostrar kom hit så blev det så som vi hade planerat. På lördagen gick på och tittade på Body Worlds på Experimentarium vilket var ganska spännande. Sen så vi och åt middag, gick och tittade på skolan och gick en runda in till rådhusplatsen. På söndagen startade vi tidigt och åkte över till Tyskland och Bordershoppen. Det blev en ganska dyr affär för mig, men det var ju så billigt. Spritflaskorna gör sig väldigt bra i min bokhylla med, jag tror de får stå där bara som prydnad ;)
-
Dagarna hemma i Ronneby var roliga, men inte speciellt lovaktiga eftersom jag var ute och red, gick till frisören och var på shoppingrunda i Karlskrona med Cilli. Shoppingrundan blev givande för mig, hittade massa av slutspurtsreakläder(haha, tveksamt om man kan sätta allt det till ett ord va?)
Tillbaka i Köpenhamn hade jag och Anna några intensiva pluggdagar innan det på lördagen var dags för terminens höjdpunkt. Nämnligen en repris på höstens "Semesterfest" på Cathrines kollegie. Denna gången var det "Fastalavnsfest" som det firades. Tydligen är det stor tradition att fira fastan med en karnivalaktig fest. Jag var utklädd till djävul och det blev en minst lika bra fest som semesterfesten i höstas :D. Kollegiet som Cathrine bor i är ett kollegie för "tysk mentalitet" alltså är man typ tysk som bor på danska gränsen i söderjylland. Kollgeiet/huset rymmer 7 personer och ligger i Hellerup som är gräddhyllan i Köpenhamn. På hennes gata ligger det förutom kollegiet en räcke lyxiga privatvillor + några ambassader :P
-
Förra veckan bestod bara av ridning på hästen och en massa plugg följt av en helg med ännu mer plugg och hemtenta i anatomi 5/6, nu har vi bara en hemtenta kvar innan det är dags för den stora hemtentan.. Om exakt tre veckor drar det igång, tenta i anatomi, cellbiologi och genetik!! Det kommer blir det tuffaste hittentills + att vi fortfarande har föreläsningar i anatomi och genetik kvar. I cellbiologin vet vi iaf att det vi gårr igenom tills nu är allt vi ska ha, men å andra sidan så började vi med cellbiologin redan i höstas så den är väldigt stor. Utan Anna och Cathrine vet jag inte vad jag skulle gjort. Anna och jag har jättebra sammarbete i cellbiologin och med Cathine pluggar jag anatomi. Man lär sig så himla mycket bättre när man hela tiden har någon att bolla med och får säga saker högt. Cellbiologin tycker jag är väldigt rolig, men sjuk att man kan lägga ett halvår att lära sig vad som sker i EN enda liten cell, häftigt! Mitt ordföråd ökar ju dratiskt varje dag :P
-
Nu ska jag se en serie och sen sova. Kl halv 9 sharp kommer Anna nämligen hit och hämtar ut mig för en promenad. Hon fick det att låta som ett hot när vi bestämde det så det är bäst att jag är vaken och har ätit frukost när hon kommer. Sen ska vi göra ett genetikmaraton på samma sätt som med cellbiologin, samt avleverera hemtenta(om vi vågar, detta har varit den svåraste hittentills och kuggar vi måste den göras om i sommar.. det vill vi inte!). Sen på kvällen ska vi på danskakursen. Igår satt vi och övade att prata till CD-skivorna, ganska kul att efterapa danskan och verkligen leva sig in i det :P
-
A-vej fest innan lovet, Cathrine, Maria, jag och Anna

På hemvägen på Mc Donalds tyckte några killar att Anna och jag behövde haklapp när vi åt :P

Fårafton hemma hos Cathrine, där vi hade knytkalas till fåret.

Pappa efter att de lyckats klämma in den uppblåsbara sängen i rummet :P

Pappa, och Mona och Håkan lite längre bak utanför Bordeshop

Jag bjöd Cathine på svenska fastlasbuller som gjorde succe :)

Jag och Cora ute på en ridtur i vårvädret förra helgen :)
RSS 2.0