God Jul!!

Nu är jag hemma i Ronneby :)
-
I fredags åt jag julbord eller "julefrokost" tillsammans med min RUS-grupp, som  är de som jag var i lag med på RUS-turen eller nollningen. Julefrokosten var väldigt trevlig. Jag hade fått i uppgift att göra en sallad så gjorde rödkålssallad med apelsin och valnötter. Den blev mycket god. Största skillnaden mot ett svenskt julbord var nog att de åt alla kött och fiskrätter på bröd istället för till potatis och att det snapsades var 10e minut :P. Köttet var typ fläsk stek, bacon, frikadeller, pannerad fisk och sallad. Till efterrätt åt vi Ris a la mande som är risgryn, grädde mandel med körsbärssås.
Efter julefrokosten gav vi oss ner i kaoset på A-vej. Eller kaos var det väl inte, men det var så mycket människor där att det nästan var jobbigt. På neder våningen kunde man knappt ta sig fram :P
-
I lördags kom mamma, pappa, Johannes och min moster och hälsa på. Jag hade fortfarande massa tømmermænd(hanteverkare = bakfull) så lufsade mest runt efter dom hela dagen. Först var vi på Fisketorget, ett stort shoppingcenter. Sen åkte vi till Christiania igen för att gå på julmarknaden där och efter det till klädesoutleten nere vid Den lille havfruen.
Detta besöket var lite bättre än det förra. När jag var där tillsammans med Maja och Louise på kvällen förra veckan kryllade hela området av poliser som hade spärrat av Pusher street och dom höll på och smällde raketer. Jag tyckte det var ganska spännande men borde kanske tyckt det var lite obehagligt med. Inne på julmarknaden säljer det mycket egengjorda saker så känns som att vara i Thailand eller Laos.
När jag gick dit med familjen i lördags var det inga poliser utan mer normalt. Folk och stod och värmde sig runt brinnande tunnor och på pusher street kunde man se och köpa allt. Jag blev förvånad över hur öppet de sålde narkotika, man kunde ju gå runt och kika på allt. Sist vi var där när polisen kom hade borde blixtsnabbt blivit tomma och vi hann inte se så mycket. Jag vet inte riktigt vad de har för regler där nu? Jag tror det är så att Chrisitania fortfarande är en fristad och att man verkar ganska okej med att sälja iaf cannabis. Vet inte om de enligt lag får lov att sälja fortfarande men verkar ha varit så förut iaf.
Jag tycker hållningen till narkotika överhuvud taget verkar slappare i Danmark än i Sverige. Man kan ofta känna lukten när man är på stationerna eller går i stan.
-
I söndags följde jag med Gustav och pappa till skidspåret. 5 km spåret stod på programmet för min del.  Jag var väl inte direkt en stjärna från start men efter några kilometer gick det riktigt bra.  Jag lyckades stå på benen i en mycket brant och svänging backe som Gustav hetsade mig för i bilen på vägen dit så det är jag nöjd med, men sen på slutet när jag och Gustav skulle tävla runt en kort bana välte jag i snön lite dumt :P. Det var mycket kul iaf, hoppas det blir fler åk innan jullovet är slut!
-
Igår hade jag min första jobb dag på Maxi. Det var trevligt att vara tillbaka där igen. Jag möttes till min förvåning av ett julbord och fick både en julklapp och en lott. Jag tänkte vänta med julklappen tills julafton men hördes det ryktas om att det var skålar i paketet.. tungt är det iaf :)
-
Snart ska jag in och kolla lite på nattöppet i stan innan jag ska möte de från stallet och så ska vi gå ut och äta på Thai-restaurang.
-
Imorgon åker vi till Västergötland för att fira jul med släkten. Jag ska jobba så det bär av direkt när jag slutat kl 3. Tydligen är det snöoväder på väg så jag hoppas att det går vägen att köra dit. -18 C har vi haft idag, det är ganska saftigt!  Vet inte hur många decimeter det redan ligger men 40 cm till är på väg. Men kul med en mycket vit jul :)
-
Såå God Jul allesammans! :)
-
-
Pappa spurtar ifrån mig lite :P
Fin natur :)

Jullov! :D

Nu har mitt jullov börjat! :D
Eller det började redan igår för jag stannade hemma idag för att tvätta och städa lägenheten. Strax ska jag åka in till skolan för att äta julbord med min fina vänner. Sen efter det ska vi över till julfesten och årets sista fest på A-vej. Julbordet ska vi äta i en lokal precis bredvid A-vej så det är ju väldigt smidigt. Jag är jättetaggad för ikväll, tror det kommer bli jättekul :)
Imorgon kommer mamma, pappa, Johannes och kanske Sofie hit. Tror planen är att vi ska mötas i stan och göra Köpenhamns shopping innan vi åker hem hit och packar mina grejer, sen bär det av hem till Ronneby! :)
-
Häromdagen var jag också med Maja och Louise i Christiania, det var en upplevelse. Jag får berätta mer i helgen för nu måste jag skynda mig. Ska göra en sallad till julborde och fixa mig så blev plötsligt bråttom.

Utgång i byen!

Den här helgen har varit "helt vildt sjov"., alltså mycket bra :D
-
I fredags hade jag, Anna och Mickan idolkväll hemma hos Anna. Jag har hejjat på Jay sen starten så tycker helt klart att det var rätt att han vann.
-
I lördag hade vi julbak hemma hos Carro. Jag satsade på att baka lussebullar som jag idag på Lucia bjöd danskarna på. De kallar något liknande för saffransbröd, men det är inte alls förknippat med Lucia.
På kvällen i lördags var det dags för den första riktiga utgången i själva Köpenhamn och det blev en så jäkla bra kväll :). Först åkte jag till Cathrine i Hellerup för att äta middag med henne, Lea och Cathrines två norska vänner.
Det var lite kul med norskan eftersom jag och dom förstod varandra alldeles utmärkt medan Cat och Lea inte förstod ett skit av norskan. Snacka om att det blev förvirrande att växla mellan svenska, danska, norska och engelska hela tiden! Innan jag lärde mig danska hade jag svårt med norska, men nu upptäcker man att riktigt många ord som inte är lika på svenska istället är det på danska. Btw så förstår jag lite islänska också, det är med typ en blandning av allt :P
-
Aja, vi klockan 8 eller något sånt åkte vi iaf in till Nørreport och till en Engelsk pub vid Rundetårn. Där spelade vi sen pool i några timmar. Lea som är halvengelsk kunde ju det där med hur man spelar, hon fick stå för teorin medan Cat och jag bara sköt på hennes kommando. Killarna var betydligt bättre än oss hur som helst. Vi blev också utmanade av två kanadensare i några rundor, jäääääääkla vad bra den ena killen var.. Han siktade inte ens på bollarna utan kunde sikta in i kanten, sen studsade den mot kanske tre kanter INNAN den ens träffade bollen..som sen gick direkt ner i ett hål. Det var imponerande!
Vid 11 tiden mötte vi upp de andra i gänget Line, Christina, Sophie, Drews, Henrik, Kasper och även senare Martin, Daniel, Mads och några till från klassen.  Vi klarade sen av två pubar Out of Juice och Den glade grisen. Den Glade grisen var som att vara tillbaka på ett uteställe i Australien, samma feeling typ, mycket trevligt :)
-
Har ni sett Stampa med Leroy? Han gör numera succe här i Köpenhamn :D. Tänk er att vi är typ 10 stycken som går in till 100 % på Leroys moves på dansgolvet. http://www.youtube.com/watch?v=yrctMvIWpG
Haha Leroy är med oss överallt nu för tiden. Skulle man få en svår fråga på anatomipresentationen av vår räv kan man ju alltid dra till med ett av hans moves för att komma undan :P
-
Jag kom typ hem kl 5 och sov hela dagen igår så blev inte så mycket gjort då. Idag hade vi presentation nr 2 av vår räv av musklerna i underarmen. Det gick faktiskt ganska bra trots att vi alla hade haft en ganska oseriös helg, vi har bra teamwork.
-
Efter skolan idag skulle Cat och jag med Sophie och provträna på FitnessWorld för jag funderar på att byta gym efter jul. Dock visade det sig att de skulle ha 75 kr för en provträning och det tyckte vi de skulle ha bjudit på så vi skippade tränandet. Jag gav mig istället ut på julklapps jakt. Lyckades röra mig typ 1/4 av Ströget på 3 timmar.. jag undrar vad all tiden tog vägen, hittade dessutom allt utom just det jag letade efter.
-
Nu är det dag för mig att sova! Lyckades ställa klockan på 6.50 istället för 5.50 i morse så vaknade en hel timme försent!! Gissa vad? Jo jag kom i tid till skolan! Lyckades fixa allt utom kaffe på 20 minuter och hann med en buss senare än den jag brukar ta. Vad gör jag egentligen uppe kl 5.50 om jag egentligen kan klara det på 20 minuter?
-
Bild från Vilda Vesternfesten förre helgen!
Anna, jag och Martina
Pool-spel på den Engelska puben i lördags.
Sophie, jag och Christina(och en norrman) med vår megadrink
Tyvärr glömde jag bort att ta bilder när det var dags för Leroy..

Julkänsla i Köpenhamn

Idag har varit en himla härlig dag trots att det är måndag! Vi efter det två föreläsningarna imorse(Cellbiologi, samt Led och stötteapparat) så satt sig min studiegrupp och gjorde den första hemtentan. Det var otroligt skönt att få den ur världen även om det inte måste avlevereras förrän på fredag. Jag bestod med 29.02/30 ;). Min studiegrupp består bara av mina danska kompisar vilket jag är himla glad för, även om det är lättare att prata svenska.. men jag kan fortfarande tycka det är svårt att förstå väldigt specifika frågor eller läsa långa(tråkiga) texter, då är det bra att ha dom :).
-
Anatomin och Fysiologin som vi har tenta i den här veckan har de lagt upp på ett jättebra  sätt tycker jag för man tvingas plugga lite hela tiden. Vi ska ha 5 hemtentor eller något sånt som man har exakt en vecka på sig att göra, sen i slutet blir det ett stort teoretiskt och praktiskt test.
I Anatomin håller vi annars mest på att dissekera på vår räv som heter Paulina. Förra veckan presenterade vi skuldran och överarmen med alla muskler, funktion osv. Denna veckan är vi på underarm och handen.
I Histologi som vi också läser nu har vi en svensk äldre man, Lars Inge, jag älskar honom! Så pedagogisk. Han pratar typ danska med skånsk dialekt, vilket låter ganska roligt. Han har tydligen bott i Danmark i 35 år så hans svenska är inte outstanding längre men han verkar tycka det är kul att poängtera vad vissa ord betyder på svenska. Precis som att han kommer på vad det svenska ordet heter när han sagt det danska och då måste han poängtera det :P
Vi har också dragit igång med Fysik nu, som egentligen mest verkar vara repetition av gymnasiet och jag som älskade fysik i skolan känner mig på hemma plan iaf :)
-
Jag har också skrivit in mig på skolans gym så var där och tränade efter skolan. Börjar komma tillbaka till min löparform från i somras nu igen. Det är faktiskt väldigt smidigt att ha gymmet i skolan så man inte har något val att slappa till som man kan göra om man åker hem emellan.
-
Håkan Hellström konserten som Martina och jag var på för några veckor var superbra! Jag som aldrig riktigt lyssnat på Håkan var faktiskt mycket imponerad. Dessutom siktade jag en kändis på konserten, nämligen Kim från Anna Phil ;)
Danmark har också fått massor av snö, jag mätte med ett IKEA- måttband till 34 cm förra veckan. Med allt julpynt överallt börjar det verkligen kännas att det närmar sig :). Fester är det också ganska mycket här. Denna helgen har det vaarit Vilda Vesternfest på A-vej. Jag hade tagit på mig att stå i garderoben en timme och måste säga att vi hade en väldigt bra fest där! :P
-
På lördag ska vi fira Lines födelsedag med en utgång på någon nattklubb, det ska bli nice!
Vi har dessutom två veckor kvar i skolan innan jule ferien nu, sen kommer familjen hit och hämtar mig på en weekend. Känns som att det är mängder med saker som ska fixas innan dess!
-
Ser ni vår underbara pulkabacke som ligger bakom huset? :D Martina är modell!
På toppen!
Håkan på Stora Vega
Helt proppfullt med svenskar!
RSS 2.0