Sjuk?

Heeej =)

De senaste dagarna har jag mått väldigt konstigt :/. Känner mig väldigt trött och har ont i huvudet emellanåt..
Ska snart sova, men vill se vem som åker ur idol först =). 

Min dator vill inte starta alls längre, så ska lämna in den imorgon tänkte jag. Nu har jag lånat pappas bärbara dator och ligger här i sängen och skriver =). Just precis nu kom dessutom min vovve insmygande, vet inte vad hon vill? Lägger sig i alla fall på det kalla golvet !

I helgen har vi varit hos farmor och farfar på Liljebacken :). Tog lite bilder med de får vänta tills jag fått min dator lagad. Vi hade i alla fall trevligt och igår plockade vi massor med svamp!


Vet ni vad det är för dag imorgon?
Det är den 30/9 och 2 år sen älsk och jag blev tillsammans <3


Nu börjar Idol och vovven bökar runt på min datorstolsmatta :P
Sov Gott :) pusss!

Vårat hus är med i tidningen!

Ojdå ;O.. Ni var 67 stycken som ville läsa om min framtid i onsdags! Det blir ett nytt rekord, det gamla låg på bara 40 stycken på en och samma dag :).

Idag började jag dagen med att åka ut och rida som vanligt. När jag kom hem vid lunch så duschade jag vovven som började se lite grådassig ut i pälsen :). Sen kom älsk hit för en liten fika på mina bullar som jag gjorde för några dagar sedan.
När han hade åkt hem så tänkte jag ta en promenad med vovven och sa det till henne. Jag går in på mitt rum för att byta om och fastnar vid datorn. Efter en stund känner jag mig konstigt iaktagen och sneglar mot dörren. Där sitter vovven och tittar anklagade på mig, "du sa en promenad".
Som jag har skrivit innan så får hon bara vara i köket, tvättstugan och hallen, eftersom vi har pakettgolv i resten av nedervåningen. Rummet utanför mitt får hon alltså inte vara i och det brukar hon inte vara heller. Men sedan operationen har hon varit lite deppad och verkar vilja ha sällskap. Jag har ju hittat henne i min säng några gånger den senaste veckan och imorse när jag vaknade låg hon utanför min dörr och väntade:S. Sånt har aldrig hänt förut..
Idag var hon dock lite pigg för första gången sedan vi opererade henne. Det kan nog bero på att hon slipper tratten nu, hon hatade verkligen den! Vägrade göra någonting med den bara låg i sin bädd hela dagarnaoch tjurade. :/
Här har vi henne :)


En annan trevlig sak är att vårat hur är med i tidningen Mitt Ronneby denna månaden. Det är en tidning som skickas ut till alla som bor i Ronneby kommun. Förutom några bilder så skriver de en hel del intressanta saker. De berättar om hur huset såg ut när vi köpte det(även bild) och att det är en av klenoderna  från Brunnsepoken. Det är tydligen en känd Ronnebyprofil vid namn var "Lump- Ola" som har ägt huset. (Jag vet mer om mitt egna hus nu efter att jag har läst artiklen;P)

Om man kollar på bilden före och sedan bilderna efter måset jag säga att pappa verkligen har gjort ett bra jobb=).

 

Det var även någon färgtidning som var och fotograferade vårat hus i sommras. Vet inte hur det gick med det.

För några år sedan kom det ju en finsk familj och tyckte att vårat hus såg ut som Pippi
Långstrumps hus. Sen ville de fota Pippi (mig) tillsammans med deras dotter. Pinsamt!

Wiu nu ska jag sova! Vi ska ju åka till Skara tidigt imorgon för att ha 80- årskalas för farfar på eftermiddagen :). Eftersom jag inte har packat ännu får jag gå upp extra tidigt :/. På vägen dit ska vi hinna stanna till i Mullsjö med där det ligger en godisfabrik! Gott :) och billigt! Vi stannar alltid till där ifall vi kör förbi när de har öppet!

Sov Gott, pusspuss!

Min framtid!

Tjoo!

Idag har jag bokat in ett möte med syven på min gamla skola. Har inte varit där sen jag tog studenten i våras, men när jag stod där och väntade på att klockan skulle bli ett kände jag att jag inte hade saknat den =). När man såg alla nya ettor så kändes skolan så liten och mesig :P. Nu vill jag till en högskola!
Själva mötet gick också bra sen. Det är tydligen inte så omöjligt för mig att bli veterinär som jag hade trott :).  I Köpenhamn får jag söka in i både kvot 1 och kvot 2 eftersom jag har gått NV. Har väl störst chans i kvot 2 där det räknas in hur mycket jag har jobbat med djur.
Sen om jag väntar till 2010 med att söka in här i Sverige till Uppsala så börjar det här med meritpoäng att gälla. Intagningsplatserna kommer delas in i två grupper. En grupp med många platser som är för de som inte har läst upp några ämnen. Den andra gruppen är för dem som läst upp betyg och de får dela på färre platser. Eftersom jag inte har läst upp något ämnen och dessutom får en hel del meritpoäng har jag en väldigt god chans att komma in enligt syven. Jag kommer ju inte komma upp till 22,5 som de nya maxpoängen blir, men det kanske inte krävs eftersom den stora gruppen är för dem som inte läst upp några ämnen och alltså kommer inte alla där heller att ha maxpoäng. Dessutom gäller det att man har läst rätt ämnen så man får meritpoängen för annars kan man inte heller komma upp till 22,5.   
Såå det verkar som att det finns en liten chans för mig :D.

Men sen så har jag ju funderat på att bli tex civilekonom, civilingenjör och läkare också så får ta mig en funderare på det med :P. Det jag vet i alla fall är att det skulle vara väldigt dumt av mig att läsa upp något med tanke på meritpoängen som kommer om ett år. Blir skönt att slippa det =)
Nu ska jag bara se om jag kan hitta något utlandsjobb också. Behöver tvinga mig själv till att prata engelska :O. Har ett telenr till ett hund au pair jobb i England som jag ska mod till mig och ringa någon dag..!

Idag har jag även bakat kanelbullar utan kanel :D. Visade sig att kanelen var slut så jag fick improvisera med mandelmassa, vanlj och lite sånt. Enligt familjen blev dom nästan godare än vanligt :).
Imorgon blir det en tidig skogstur med hästen och Jennie innan jag börjar jobba vid 12. Sen jobbar jag hela dagen och kvällen så blir inte så mycket mer. Loggade för övrigt in på min Internetbank nu ikväll och såg min agustilön ligga där och vänta på att bli utbetalad imorgon. Jag jobbade ju bara halva augusti så jag trodde bara det skulle röra sig om några tusenlappar men det var mååånga fler :D. Vet inte var dom hittade alla timmarna, måste ha haft mycket helger och kvällar eller något!

Nog skrivet !!
Min mensvärk dödar mig så nu ska jag begrava mig i sängen. :( Natti!

Helgen, Fredag

Halloj!

Min dator fungerar inte riktigt som den ska, så det är därför jag inte har kunnat uppdatera något! Skulle ha lämnat in datorn på Stockmarkers idag, men då funkade den ju såklart. Tänkte lämna in den imorgon istället så jag kan använda den ikväll :P.

En sammanfattninhg från helgen kommer här

FREDAG
Klockan 9 skulle vovven på återbesök hos veterinären i Karlskrona för att ta bort stygnen, så älsk och jag körde in där med henne. I samma ögonblick som vi öppnade dörren till mottagningen insåg hon vart hon hade hamnat och slog på en tvärnit. Så himla söt :). Hon hatar verkligen veterinärer. När man kommer till vår vanliga veterinär i Nättraby vägrar hon att ens hoppa ur bilen :).
I alla fall så var hon duktig när de skulle dra ur stygnen. Låg snällt på rygg trots att man såg att hon tyckte det gjorde lite ont :/.
Sen så körde älsk och jag till Willys där vi köpte lite fika medan vi väntade på att OnOff skulle öppna! När dom gjorde det kl 10 så tittade jag på mobiler. Behöver ju ha en ny nu, där 3G-bredbandstäckning är ett måste! Hatar att inte ha någon täckning så fort man kommer ut i skogen lite! .. Sen så gick vi och kollade på lite kläder och skor inne i Karlskrona också innan vi körde hem.
Selma såg sen väldigt ledsen ut resten av dagen och när vi kom ner efter att ha kollat på film hittar vi henne i min säng. Hon får ju bara vara i köket, tvättstugan och hallen, och det brukar hon ha väldigt bra koll på. Men hon tyckte väl att hon förtjänade att få sova i min säng =).  
  
 

Helgen, Lördag

LÖRDAG
I lördags var det hopptävling för de stora hästarna på Cirkusplatsen. Jag cyklade dit vid 10 tiden för att kolla på de tre hästarna från Millegarne som skulle tävla.

Jocke och en av Fåglasångs hästar. Sen Jocke och hans egna häst Caliterra 
  

Extender, en av Millegarnes hingstar. Han är bara 4-år och skulle bara gå felfritt vilket han gjorde. Förutom som hopphingst har han även kvalat till Breeders som gångartshingst :)
  

Tobbe som jobbar på Millegarne med sin häst. Den är även den bara 4-år så skulle sätta felfria rundor och det gjorde den i båda klasserna. 
 
  Fian var funktionär :D

Jag blev kvar på tävlingen nästan hela dagen. Ylva var ju hemma för här för att kolla på Jocke, så det var kul att träffa henne =).

På kvällen så gick Fian och jag på bio och såg Mamma Mia. Den var verkligen jättebra :). Vill också ha mitt bröllop i Grekland! Såg så himla fint ut =).

Helgen, Söndag!

SÖNDAG
 
Igår var det en riktig städdag :). Städade hela rummet + damsög hela nedervåningen av huset. Sen eftersom jag har parkettgolv på mitt rum letade jag upp lite fina mattor som jag kunde ha under tex datorn och datastolen. Blir så mycket repor i golvet annars. Jag passade även på att laga min bikini och lite sånt.
På eftermiddagen var det jobb. Trevliga pengar på en söndags kväll , 150% extra på lönen =).


Idag har jag först varit och ridit innan älsk kom hit med fika :). Fikan som jag sedan tränade bort ikväll. Nu efter träningen är älsk här igen så jag måste sluta skirva nu.

Vovven har ju någon konstig knöl i ena änden av såret så vi får kanske åka in med henne imorgon igen :(. Hon är dessutom väldigt hängig..  Pappa ska ringa till veterinären imorgon.

Sov så gott =) puss!

Tävlingshelg i Vimmerby

Hejsan!

I helgen var jag med Ninni i Vimmerby där hon skulle tävla. Vi åkte på lördags morgonen vid 11 tiden. Första hästen skulle inte starta förrän halv sex ungefär så vi behövde inte åka så tidigt. När vi kom fram efter tre timmar så började vi fixa hästarna. Vi hade hästarna i Emmelies stall (jag hade aldrig hört talas om henne innan men hon hade tydligen ridit junior VM och massa annat). Emmelie lånade även ut sitt hus åt oss, så vi hade både stall, husrm och frukost. Hon hade även världen sötaste kattungar i sadelkammaren =)

   

Här fixar Ninni Spiderman och Emmelie sin häst. Den vita hästen är Fridas häst Santos. Frida är ju där uppe och gör sin praktik hos Emmelie.
   

Twiligt var först ut. På lördagen (LA:6) latjade han mest runt och bytte galopp osv lite som han ville. På söndagen (MSVB:3) däremot när det var lite svårare program var han riktigt duktig och slutade 2a :).
     

Här är Emmelie och Britannia som slutade 2:a första dagen (LA:6) och vann andra MSV:B, så de tog hem den totala segern i DM:et.
 

Och så Spiderman som vann första dagen (LA:6) med hela 75 %. Andra dagen när det var svårare program skötte han sig också jättebra men missade två byten. Han är ju bara 6 år (tror jag) så det var väldigt bra gjort av honom ändå. Han ska ju gå Breeders om några veckor, så detta var bra träning.
I DM:et efter att de hade slagit ihop poängen slutade han 2:a!
 

Ni kan kolla vad Ölandsbladet skrev om tävlingen nedan:
http://www.olandsbladet.se/index.php?placid=&placid_text=33&id=10218



Idag och imorgon blir det jobb för hela slanten. Börjar vi kl två idag och jobbar enda till stängning, sen imorgon jobbar jag på förmiddagen. Sen på fredag ska vi på återbesök med vovven i Karlskorna och efter det vill jag shoppa lite =).

Nu ska jag gå en sväng med vovvs och sen steka pannkakor innan jobbet :D
Trevlig dag, Puss!

Bröllopshelgen

Heeej! =)

Kom precis hem från födelsedagsfirandet av Sofies 20-årsdag :). Har verkligen haft jätteroligt med massa trevligt folk!
Vi började med middag på Garlic House, innan vi gick hem till Sofie för campagne och tårta =). Jag hade inte min kamera med, men ska få bilder av Sofie och Ulle så kommer nog upp lite bilder sen i alla fall!

Annars idag har jag varit ute på Millegarna och ridit som vanligt. Eftersom Jacky behöver nya skor har jag ridit Stroller och Nurejev och det har gått väldigt bra. Lär mig så himla mycket av att vara där ute :).
I helgen ska Ninni tävla i Vimmerby och då ska jag med som sällskap. Vi kommer åka vid 9 imorgon och sen kommer vi  hem sent på söndag, så nu ska jag ner och gosa lite med älsk =).



Här kommer bröllopsbilderna från min kusins bröllop också :)
Jag hoppas ni kan se dom? På min dator fungerar det inte att klicka upp dom i stort, men vet att de fungerar på andras så det är förmodligen min dator det är fel på?

På den första bilden är vi på väg till Skara och har stannat på smålands finaste rastplats (hade tydligen fått massa pris) .

 

Sen får ni se min bröllpsfrilla + Gustav(bror15), Johannes(bror18), pappa och mamma.
Min kusin Kristin och hennes numera man Magnus kommer in. Själva cermonin eller vad man kallar det var himla fin. Jag höll också på att börja lipa när min kusin gjorde det av lycka ;P.
Självklart så ösregnade det när vi kommer ut ur kyrkan! Men det slutade faktiskt efter en stund.

     


Sen anländer de till Götala Herrgård där festen hölls. Min kusin Oscar fick ett paket som tillsist hamnade hos bruden.
Gustav tog även ett kort på mig när jag inte var redigt beredd :). Festen var verkligen välplanerad med massa roliga saker. De hade massa kompisar som hade planerat skämt osv. Klockan 4 på natten fick jag äntligen somna!

        

Där på golvet hos farmor och farfar sov jag =). Om två veckor ligger jag där igen!

  

På söndagen så gick mamma och jag ut i skogen och plockade svamp. Tycker det är skitroligt :D. Jag tappade bort mamma efter någon timme så Selma(som snällt följde mig) och jag fick plocka själva sista timmen. Det var då vi hittade som mest svamp =).
Blev bara massa kantareller denna gången. Nästa gång vi kommer upp ska vi leta trattkantareller. De hade inte riktigt kommit upp ännu. Sen ska jag ta med mig kameran ut i skogen och ta kort på de gigantiska myrstackarna :O. De är nästan lika höga som mig ( och jag är 1,77!)

 
 
Moooot sägen, God Natt!

Tandläkarbesök

Klockan 07.10 i morse hade jag tid hos tandläkaren (mitt sista gratisbesök :/). Klockan 07.10 i morse sov jag som en stock.. :P. Vaknade inte förrän lite i 8 och insåg att jag hade missat min tid. Inte så bra eftersom man får betala om man missar sin tid.  Ringde in ditt direkt med en härlig morgonröst för att säga förlåt eller något. Då visade det sig att min tandläkare hade en tid 08.20, så jag rejsa in till stan.
Tandläkarbesöket i sig gick som vanligt fruktansvärt bra ;). Fick mitt "slutbetyg" eftersom det var sista gratis gången. Jag tillhör grupp 0, som är den bästa. Innebär att jag aldrig har haft några hål eller andra besvär. T ex  kommer jag förmodligen inte få några visdomständer, för hon kunde fortfarande inte se dom någonstanns på röntgen! :D
Sen fick jag veta en annan bra sak. Så länge man är under 29 år så kommer man få ett tandvårdsbidrag på 300 kr/år. Eftersom jag tillhör grupp 0 kommer jag kallas vartannat år, vilket betyder att jag då har 600 kr att utnyttja. Kostnaden för mitt tandläkarbesäk blir då endast 40 kr :). (en kontroll kostar 640 kr) , jag trodde det skulle vara mycket dyrare!

Efter tandläkaren åkte jag ut till Millegarne för att rida. I helgen ska Ninni till Vimmerby och tävla med Spiderman och Twilight och då kanske jag ska åka med. Jobbar i alla fall inte denna helgen :)
I eftermiddag har älsk och jag varit på stan. Jag köpte en plånbok och hårfärg =). + att jag hämtade ut mitt schema och så hyrde vi Morgan Pålsson - Världsreporter och köpte godis inför filmkvällen. Sen så gick jag hem från stan så mina fötter är döda nu :(. Tog nästan en timme att gå hem eller 45 minuter och ändå gick jag fort!

Nu måste jag kila!
Trevlig kväll

Operation

Hejhej!

Det första jag fick veta imorse var att min vovve inte alls mådde bra och att hon skulle in till karlskrona och operera bort livmodern. Vi har ju misstänkt att det har varit något med den för hon löpte massa sist och har varit hängig. I helgen matvägrade hon ju helt och idag var hon väldigt dålig. Så pappa och jag åkte in och lämnade henne i morse och sen operarades hon vid ett. När hon fick komma hem vid 8 ikväll var hon väldigt mycket piggare och glad =). Dom har ju plockat bort både livmoder och äggstockar så det var ett ganska långt sår, därför har hon en rolig tratt på sig. Hon kan ju inte hantera tratten för fem öre heller :D. När jag kom hem från träningen hörde jag några brak innan hon kom springande samtidigt som hon törnade i väggar och golv för fullt. Så himla söt =). Hon lär sig väl så småningom att det krävs att hon tar ut svängarna lite. Hon ska ha denna tratten på sig i tre veckor ungefär. Den 19e ska jag på återbesök med henne så de får ta bort stygnen.

I helgen har jag varit på min kusins bröllop i Skara. Var verkligen jättefint och lyxigt. Sånt bröllop som jag vill ha =). Berättar mer när bilderna kommer. Mallorca bilderna kommer också snart, har inte riktigt haft tid och ork.
Jobbigt att vara arbetslös :P. Ska till Maxi och hämta mitt nya schema imorgon, så sen har jag ännu mindre tid. Sen ska jag hinna läsa upp betyg och åka utomlands detta året också. Vet inte när jag ska klämma in allt!

Ha en fin kväll =) pusss!

  
RSS 2.0