Jobb på Roskildefestivalen!!

Tjodelo!
-
Den här veckan har verkligen varit händelserik!
Börjar väl med att säga att jag och alla mina danska tjejer har fått jobb på Roskildefestivalen i sommar!! :D
Vi skickade iväg ett gemensamt mail i tisdags till sponsorerna och nu hade vi fått svar. Inte nog med att vi alla 8 får jobb, vi får troligen jobba alla tillsammans också på samma skift med att sälja mat och olika drinkar! Efter 3 dagars arbete har vi sen inträde till hela festivalen.. åååh jag ska se King of Leon :D. Berättar med när allt är helt spikat!
Och så det som hänt tidigare i veckan:
I måndags var jag och provred hästen jag pratade om. Det gick bra, när jag väl hade hittat fram med cykeln vill säga. Tjejen som har hästen var trevlig. Stallet ligger på skolans gigantiska marker så man får i princip galoppera över alla fält. Det tog 20 minuter att cykla de 6 km när man cyklade rätt OCH hästen var trevlig :). Tjejen som äger den läser sista året på veterinärprogramet så hinner inte helt med den och nu är tanken att jag ska hjälpa henne tills hon hittar någon annan som vill ha den på "part"(typ halvfoder). Hästen har visst gått upp till St George med sin tidigare ägare och det märktes att hon kunde många saker och verkligen ville göra rätt. Ska bli kul att rida henne :). Efter ridningen fick jag stressa hem och slänga mig i duschen innan det var dags för middag hemma hos Cathrine där vi åt Fia/Fie som deras får hette.. Det blev en trevlig kväll när vi alla hade med sig olika tillbehör till fåret. Jag gjorde bla en svampsås med egenplockade trattisar som gjorde succe. Jag har redan fått beställning på att plocka svamp till hösten som de sen vill köpa här :P
-
I tisdags var det dags för den första danskakursen. Vet inte helt vad jag tycker om den ännu. Känns inte som att vi kom så långt eftersom det var många introduktionssaker vi skulle igenom, men det kändes också som Martina och jag var lite bätter än de andra. I allt var vi nog 12 st blandat svenskar, norskar, islänningar och någon finne. Alla de andra läste på CBS- som är Copenhagen Business school och där de verkar läsa engelska utbildningar så någon av de andra pratade inte någon danska alls ännu. Själva kursen verkar däremot lägga stor vikt vid grammatik och uttal vilket är bra för det är verkligen stor skillnad. Vi fick lära oss flera mun, hals och tungrörelser som gör att vi ska kunna uttala danska ord. Det var faktiskt lite komplicerat :P. Inte konstigt att de tar upp på de danska nyheterna att elever i årskurs 6 fortfarande inte kan skriva. Danskan ser verkligen helt annorlunda ut i text mot hur man uttalar saker. ¨
-
Imorgon ska jag ut och rida igen. Jag hoppas min träningsvärk från gymmet igår inte blir värre för bara.. just nu känns det lite stelt. Sen på kvällen ska jag nog med Martina till Bonnies Housewarming(inflyttnignsfest) om jag inte är alltför trött. Har i alla fall fått hela lägenheten städad idag så saknar bara att packa lite innan mamma, pappa, Irene, Mona och Håkan hit till Köpenhamn på lördag. Tror planen är att vi ska gå på muskelutställningen på Experimentarium och se Body Worlds och sen ska vi åka en sväng till Tyskland :D. På söndag åker jag med mamma och pappa till Ronneby där jag stannar till på onsdag eftersom vi har en veckas SPORTLOOV, härligt :D.
Jag hoppas på att rida lite där hemma med och så ska jag klippa mig och åka till Karlskrona med Christine på shopping. Känns redan som att jag kommer planera in för många saker på 3 dagar. Borde ju försöka ha lite lov med :P
-
Bild från ANS-föreläsningen häromdagen. Alltså om nervsystemet. Det var våran huvudlärare i anatomi som vi hade för första gången. Han gick emot tekniken och vägrade använda sig av powerpoint som alla andra, så man kan skriva noter på slidsen. Istället producerade han i massa komplicerade bilder som skapade en del förvirring. Speciellt för oss som satt så högt upp att vi inte kunde se texten han skrev till. Fast ska säga till hans försvar att det var en väldigt inspirerande föreläsning bara att hans bilder var i en klass för sig.
Tjejen som sitter längst ner till höger är Martina, vet inte vad hon glor på egentligen :D

17/2

Hejhej!
-
Hjärtföreläsningen och övningen var cool. När vi kom in till övningen låg det ca 100 st hjärtan från lite olika djur utspridda. Måste säga att det var väldigt spännande att dissektera i dem, speciellt dem från häst som var i fotbollsstorleken :P. Nu denna veckan hade vi en annan dissektion med klor, hovar och spenar, det var mindre kul för i spenarna fanns rutten mjölk som luktade fruktansvärt... okej nog med sånt snack :)
-
De senaste veckorna har det hänt ganska mycket. Både i skolan och annars. I skolan har vi haft en hemtenta till i anatomi nr 4 den här gången samt presentation av räven nr 5.
Jag har också skrivit in mig på gymmet, Finess World, som finns över allt här i Köpenhamn. Förra veckan var vi väldigt seriösa och tränade innan skolan två dagar. Sen hade jag så mycket träningsvärk att jag inte kunde sova riktigt på flera nätter :P. Gymmet har också riktigt många danspass också som jag ser fram emot. På lördag är Anna och jag anmälda till dubbelpass, först Funk följt av Dancefit, som ska bli kul.
Jag har också fått iväg ansökan till ett kollegium jag väldigt gärna vill komma in på. Tycker det är lite långt till skolan som jag bor nu även om det är skönt att ha skogen bakom huset. Kollegiumet jag sökt ligger 1 km från Huvudbanegården så det är lite skillnad.
Sen är jag, Martina och Anna anmälda till danskakurs som börjar nästa vecka, så då blir det ännu mer plugg. Vi ska läsa det i 12 veckor med en examen på slutet. Tror det kommer bli lite svårt att hinna med allt men hoppas den är kul iaf så det inte känns så jobbigt :).
Och som grädde på moset ska jag börja rida också.. Mailade på en häst för några veckor sedan, först var det meningen att det skulle vara en "part" som typ är halvfoderhäst. Men jag tyckte det skulle bli lite för dyrt samt att jag inte vill vara alltför bunden till något. Så nu har vi gjort en liten deal att jag ska hjälpa henne med hästen gratis tills hon hittar någon annan. Så så blir det om jag tycker om hästen och ägaren tycker om mig. Ska provrida när jag fått hit mina ridkläder nästa vecka tror jag.
Har även pratat lite med Sinne som jag lärde känna när jag jobbade med hästar här i Danmark i våras. Tänkte jag skulle åka med henne och hälsa på uppe hos Christian någon dag. Vore kul att både se henne rida och att träffa Christian och Vivi.
-
Nu är det snart bara en vecka kvar till lovet. På fredag tror jag mamma och pappa kommer hit på en weekend innan jag åker med dem hem till Ronneby några dagar. Tors, fre och lördag på lovet väntar det sen fester här i Köpenhamn. Danskar verkar vara mycket förtjusta i att klä ut sig för tycker alltid det ska vara något dumt tema. På lördagen ska jag på årlig karnivalfest i Cathrines hus.. tips på vad jag ska klä ut mig till? Tydligen kan man typ vara allt :P
Efter lovet sen är det slut på allt nöje för då är det bara tre veckor kvar till den stoooooora tentan! 2 timmar Genetik, 2 timmar Cellbiologi och spot-test i Anatomi. Cellbiologin känner jag att jag har ganska bra koll på och har redan börjat repetera den. Genetiken började vi med denna veckan och jag är totalt lost. Kan inte minnas att vi lärde oss något mer än ett simpelt kryssnings schema i gymnasiet, många andra verkar kunna betydligt mer. Hoppas jag lyckas hitta någon logik i den närmsta veckorna. Anatomin är med lite läskig för att vi har läst den konstant i 5 månader när den tentan kommer, så det är en hel del vi hunnit gå igenom. Tycker det är lite svårt att veta vad man ska plocka ut och lära sig. Men att lära sig alla dissektionerna i sömnen med alla latinska namn på ben, muskler, muskeltillhäftningar, nerver, blodkärl osv känns som ett säkert kort..
-
Imorgon har vi bara två timmars uppsamling i genetik. Sen ska vi allihopa och träna följt av en middagsfika. Sen på kvällen är det som vanligt A-vej fest och sådär. Eventuellt är det konsert på lördag med när en av killarna i klassen ska spela.. och på söndag ska jag åka till Cathrine och sätta igång med allt anatomiplugg!
-
Här är bild från utgången förra helgen tror jag. Vi var lite vilda och festade på en torsdag ;). Det blev en otroligt bra fest ända till jag klockan 3 på natten insåg att alla bussarna i Köpenhamn höll strejk och jag fick fördriva tiden på huvudbanegården fram till lite efter 5 när tågen började gå igen. Kom hem kl halv 7 en halvtimme innan jag borde åka till skolan. Dock tog jag mitt förnuft till fånga och insåg att jag inte skulle till skolan utan och gick och la mig... men ryktena säger att vissa av de andra faktiskt tog sig upp och Maja höll visst ut ända till lunch innan hon gick hem..
Cathrine och Torkild ;)
I fredags firade A-vej konfirmation och de Jyska hästarna kom dragande med ölen :P

Block 3 är igång!

Nu är block 3 av 4 igång här i skolan. Danmark har sina terminer indelade i fyra terminer istället för två som jag tror att det är i Sverige. Histologi och biofysiktentorna som vi hade förra veckan ingår i kurserna Cellbiologi respektive Anatomi, båda de kurserna kommer ta slut efter block 3 som avslutas i början på april med tre tentor: anatomi, cellbiologi och genetik.
-
Helgens utgång i stan var väldigt bra. Vi träffades allihopa hos Cathrine där vi förfestade och såg handbollssemin, synd att Sverige inte vann sin match men stämningen blev bra igen när iaf Danmark vann sin. Vid elvatiden åkte vi in till stan och efter en snabbt shotstopp på Out of Juice hamnade vi på en pub/club på Vesterbrogade precis vid rådhusplatsen. Efter någon timme dök riktigt många från klassen upp vilket var himla kul. Fram till klockan 5 på morgonen när stället stängde var vi säkert 30 st veterinärer där inne som firade att tentan var över :D. Eftersom jag inte kom i säng förrän klockan åtta eller något så blev det inte särskilt mycket gjorde i lördags. På kvällen träffades vi igen hemma hos Louise för att ha en ost och vin kväll. Det blev en himla trevlig kväll med alldeles för mycket ost. Jag har mätt på det för ett tag framöver nu känns det som.
-
Idag hade vi presentation av bakbenets muskler, blodkärl och nerver på vår räv. Kan inte påstå att någon av oss kunde det särskilt bra, men de verkade ha lite överseende med det eftersom det faktiskt var tentor förra veckan.
Efter skolan gick Cathrine och jag till gymmet för att skriva in oss på Fitnessworld men man skulle visst registrera sig över nätet så vi fick snällt släpa hem våra saker igen. Istället blev det en mycket ledig kväll för mig idag. Jag fixade mat, nämligen rårakor som kan vara en av de godaste(och enklaste) smårätterna för tillfället. Till det blev det Irenes lingonsylt och haricot verts.
Imorgon ska vi ha hjärtföreläsning följt av en timmes skärning osv i olika hjärtan. Det låter kanske lite konstigt att vi håller på och skär och dissekerar olika kroppsdelar hela tiden, men man har blivit så van att det är precis som en vanlig lektion typ. Jag tycker det är kul att man kan känna igen allt på sig själv också. Förra året när vi fick pilla på ett människohjärta i formalin var till exempel lite häftigt :P
-
Här är bilder från Handbolls VM i Malmö 17/1
Det var jag, Louise, Christina, Line, Drews, Cathrine och de från hennes hus som åkte över till Sverige för att se. Kroatien- Australien och Danmark - Slovakien. Det blev en grymt bra kväll med häftig stämning till danmarksmatchen. Jaq tror nästan 9000 som var och såg matchen och nästan alla var danskar. Skulle jag gissa så var det nog också, 500 slovaker, 10 australiensare och kanske 50 kroater ;). Med andra ord hejjade typ hela arenan på Australien(för de tyckte synd om dem) och sen såklart Danmark.
Efteråt stannade vi kvar och minglade med landslaget eftersom Lines kusin är tillsammans med en av landslagsspelarna. Jag tog också en bild med honom men ser så dum ut medan han ser snygg ut så tänker inte lägga upp den. Det var kul att spana på dem efteråt iaf.
-
Louise, Christina, Line och jag. Drews tar fotot
Smygfoto på Balic
Mikkel Hansen Danmarks VM-hjälte i aktion.
Nästan hela arenan var fullsatt!
RSS 2.0