Hemma från Mallorca

Hej, nu är jag hemma igen och vill redan tillbaka :)!

Eller vi kom hem igår klockan 6 på morgon efter att ha åkt buss, flyg och bil hela kvällen och natten! Sen hann jag bara sova några timmar innan jag började jobba på eftermiddagen. Men eftersom jag hade sovit hela flygresan + bilfärden hem så var jag faktiskt rätt så pigg :).

Vi har haft det hur bra som helst och det  var verkligen skönt att komma iväg =). Ätit massor med god mat och glass och gått runt småfulla hela dagarna ;). Blev så att vi drack öl och cider istället för vatten där nere.

Nackdelen med resan är att all mat och alla glassmenyer + chips, godis, drinkar och öl har satt sina spår :/. Fick med mig några extra kilon hem som nu måste bort!
Imorgon är det dags för Powergympa och på onsdag blir det Core. Sen måndag-fredag rider jag ju i alla fall minst en häst om dagen, oftast fler. Dessutom ska jag ju motionera vovven, så de kilona borde försvinna snabbt. Skönt att äntligen ha tid att göra allt det här. Ingen skola och inget jobb=). Har dock sökt alla fasta tider och vikariat tiderna som finns lediga på Maxi, så i oktober har jag förhoppningsvis jobb igen. Tills dess får jag nöja mig med extratiderna.

Idag har det inte hänt speciellt mycket.. Sov fram till klockan 12 innan älsk väckte mig(jag var morgontrött för ovanlighetens skull). Sen gav jag mitt hår en ordentlig inpackning innan jag började min bantning med en timmes promenad med vovven. Nu kommer älsk snart hit så skagå och börja fixa med maten.

Det kommer komma en full redovisning från Mallorca med bilder senare i veckan, (togs över 600 bilder med min och Fians kamera). Sååå kan nog ta några dagar att knåpa ihop det inlägget :). 

Tjodelo!

Avresa till Mallorca!

Heeej :)

Nu ska vi snart åka!
Jag har varit uppe sen kl 9 imorse och packat det sista. Sen har älsk och jag varit ute på en långpromenad med vovven också. Klockan ett ska vi hämta upp Fian och Johannes för att sedan åka till Sturup. Planet går ju inte förrän klockan sju ikväll, men vi vill vara där i god tid. Incheckningen öppnar ju två timmar innan avresa -> taxfreen =).
Lite läskigt med den flygolyckan i Madrid, men vårt plan ska väl klara sig :/..

Nästa fredag natt/ lördag morgon kommer vi hem! Tror vi landar på Sturup klockan 2 på natten ifall det inte är några förseningar. Så vi är väl hemma här vid 5-tiden på morgon :P. Sen ska jag sova några timmar innan jag börjar jobba på eftermiddagen! Blir minsan inget vila ut sig efter resan för mig :P.
På tal om jobb så kanske jag ska få fast jobb eller vikariat :). Tjänsterna kommer upp nästa vecka så jag ska söka allt jag kan när jag kommer hem! Båda cheferna frågade mig igår om jag var intresserad, så jag skulle tänka på det nu när jag är iväg.

Aja nu ska vi strax köra :). Jag ska hinna till Kicks innan och köpa ett puder eftersom jag råkade ta sönder mitt igår! Pappsen har precis bjudit på en god middag, så är proppmätt =).

Nu ska jag sola, bada och festa ;).  Pusspuss!
 
Tunisien 2007

Packningsdags

Hej!

I eftermiddag har jag börjat packningen inför Mallorca i övermorgon! Kommer ju jobba och sen rida imorgon, så då hinner jag inte fixa med något. Känns dock som om jag har ganska bra koll på vad jag ska ha med mig. Har lagt fram det mesta, är bara några saker som ska tvättas kvar innan allt åker ner i väskan på fredag förmiddag :). Planerar att ha med min neongröna luftmadrass också ;).

Har hunnit med massa andra saker också idag. Började med att promenera ner till stan vid 10 tiden för att möta upp älsk som hade varit och klippt sig. Sen gick vi och köpte solkräm, after sun och växlade pengar. Älsk köpte dessutom ett svindyrt (och snyggt) halsband till sig själv på Ronneby Guldsmide. Vi är typ stammisar i den affären, men dom har så fina smycken =).
Sen mötte jag upp Cilli, Ida och Fian för en fika på Contan :). Pratade och planerade resan lite mer osv . Klockan ett på fredag åker vi !! :D.
När vi var klara fick älsk komma och hämta mig för att skjutsa hem mig innan sin träning =). 

 Nu ska jag ut till Millegarne för att rida lektion :).

Pusshej

Tunisien 2007

Alla känner apan, apan känner ingen

En jobbig sak med att jobba på Maxi är att många verkar känna mig, men jag har ingen aning om vilka de är. Detta kan leda till väldigt pinsamma situationer eftersom jag spelar med när de börjar prata med mig.
Vi har ett exempel när en man börjar prata med mig. Han pratar om sin dotter och frågar lite om mig. Jag sitter där och försöker att inte se alltför förvirrad ut men jag lyckas tydligen inte så bra, för efter en stund säger han "Du känner väl igen mig?". Jag: ehm, nae det gör jag inte.. Skit pinsamt :/.
Ett annat exempel är när jag står i självscanningen och en kvinna kommer där och börjar prata med mig. Jag förstår direkt att hon känner mig, men jag kan inte placera henne någonstanns. Eftersom det inte är någon kö efter henne så pratar vi på om min framtid osv. i säkert 5 minuter. Jag spelar tydligen ganska övertygande för hon pratar på som bara den. I slutet av konversationen namnger hon tillsist sin dotter och säger att hon jobbar i Frankrike. Då inser att hon och hennes dotter  var med nere i Italien när jag var där första gången för fem år sedan och att jag umgicks med hennes dotter då! Kunde ha slutat riktigt pinsamt om hon inte sagt hennes namn :P.

Mitt stora problem nu är ett par som helt klart känner mig och jag känner igen kvinnan lite men kan inte placera henne någonstanns :S. De var i min kassa tidigare i sommar och frågade massa om mina framtida planer och hur det är att jobba på Maxi osv. Nu var de hos mig igår igen och såg lika glada ut. "Jaså du sitter fortfarande här? Har du bestämt vad du ska hitta på i vinter? Ja vi har precis haft semester!"  Jag pratade på för fullt medan hennes man stod bakom henne och log glatt.. Förmodligen är det någon som mamma känner. Min barnmorska eller någon på gatan kanske? Jag är livrädd för att de ska komma tillbaka en tredje gång och avslöja mig. Tänk om det upptäcker att jag inte har haft en aning om vilka det är på hela sommaren :/...

Kunderna har ju en fördel eftersom jag har en namnskylt med Matilda på. "Nämen hej är det du Matilda! Det är jag Philips mamma, Philip som du lekte med när du var liten.."  "Men hej Matilda sitter du här: Känner du igen mig, det är ju jag som bor längre bort på din gata.. "Hej Matilda vad stor du har blivit (min förskolelärare)" "Hej Matilda.."  osv !

Jobbigt! Ska ta ett snack med mamma om det paret i alla fall innan det blir pinsamt..



Angående min hand så mår den bättre idag. Försökte ju ringa för att höra hur jag skulle gör med den igår, men slängde på efter att ha suttit i telefonkö en bra stund. "Vi jobbar så fort vi kan för att det ska bli din tur. Du är fortfarande i kör och ha plats nr.. Du vet väl att du kan besöka våran hemsida sjukvardsradgivningen.se  och läsa om olika sjukdomar..."  Fick panik på den rösten och sket i det eftersom jag skulle komma försent till jobbet om jag väntade. När jag kom till Maxi stressade de ju såklart upp mig genom att säga att jag borde åka in med den direkt och att brännskador är allvarliga. Läkarstationen hann dock stänga och akuten verkade lite överdrivet så jag jobbade vidare med en hand :P.
Idag är handen fortfarande rätt så svullen, men inte så himla röd längre. Tror jag hade fått någon inflamation i den igår som är på väg ner nu. Jag var väldigt varm inatt, så hade förmodligen feber igår som sen gick ner under natten.

Nu ska jag gå en kvällspromenad med vovven bort till älsks jobb tänkte jag =).
Ha en trevlig kväll! Puss

Dags för fabro doktorn?

Heej!

Min hand som jag brände i ugnen mår inte alls bra :/. Nästan hela översidan av handen har svullnat upp och gör svinont.. Idag är den i alla fall röd, igår var den röd/blå. Jag tänkte att svullnaden skulle gått ner under natten, men idag är det nästan värre..
Läste precis lite inne på sjukvårdsrådgivningen om brännskador och allting pekar ju på att jag borde åka in till läkarstationen, men jag vill inte :/.
Har kommit fram till att jag har andra gradens brännskador och möjligen tredje gradens i mitten av såret eftersom där är huden svart :S. 

Skadans plats har betydelse

Om man har fått en andra- eller tredje gradens brännskada i ansiktet eller på händer, fötter eller könsorgan, räknas skadan som allvarlig, även om den är mindre. Då ska man alltid söka vård.


Man ska åka direkt till en akuttmottagning

  • vid brännskador i ansiktet, över en led, på händerna, fötterna eller könsorganet

Mitt sår sitter på ena handen, över en led.
 
Bläää! Så klantigt av mig att sätta handen emot 250 grader varm ugn !
Ska gå ut och rådgöra med pappa lite, så får vi se hur vi gör. Det dumma är ju att det är helg sen, så vi kan ju inte vänta tills imorgon och se liksom :/.

Pusshej!

Shopping, Fest & Hundutställning

Här kommer en sammanfattning om vad som hände förra helgen :).

LÖRDAG
Började med att vi åkte in till Karlskrona för shopping hela gänget! Jag, Cilli, Vevve och Fian :). Mitt viktigaste mål var väl att hitta en ny bikini och det lyckades jag med =). Blev även en After Sun från Nivea. Annars var det mest Cilli som shoppade grejer tycker jag!
När vi kom hem vid 4-tiden gick jag en promenad med vovven innan jag upptäckte att jag hade ganska bråttom och skyndade mig in i duschen! Sen klockan sex träffade jag de andra sommarvikarierna från Maxi på Garlic House =). Jag beställde vitlöksmarinerad fläskfile med klyftpotatis och kantarellsås + en stor stark till det ;)! Tycker dock att Pasta Toscana som jag åt förra gången var godare:P.  Efter middagen så hamnade vi så småningom inne på PC, där det blev lite mer dricka. Sen så gick vi hem till Veronikas lägenhet där vi sjöng SingStar och spelade Gitar Hero. Fast jag nöt aldrig göra något framträdande eftersom hennes pojkvän med vänner anlände ganska snabbt. Vid ettiden när de andra skulle bege sig till Natti ringde jag älsk som fick hämta mig. Kände att jag inte orkade följa med dit eftersom jag var helt slut + att vi skulle vara på utställningen klockan nio på söndagen! Fast sen var jag och älsk nog uppe en timme till i alla fall, så kom inte i säng så tidigt ändå :P.

SÖNDAG
Vaknar av alarmet klockan kvart över åtta och är svintrött, dock inte bakis. Lyckas ta mig upp i alla fall och får upp älsk efter en halvtimme också! Utomhus ösregnar det ju, så det blev till att bytla på sig massa kläder och ta med sig stora paraplyer. I Brunnsparken var det fullt med hundar och förvånadsvärt mycket människor med tanke på vädret. Det är ju en internationell utställning som anordnas här varje år, så fanns många fina hundar. Jag kollade mest på Cocker Spaniel och Engelsk Springer Spaniel. Funderar ju på att köpa en mindre hund, kanske en Cocker och sen är ju Selma en Engelsk Springer Spaniel. Älsk ville kolla på sina Berner Sennen som han älskar och sen på en jobbarkompis , vi hann dock aldrig se den bli utställd :/.
Vi höll ut i regnet fram till klockan två ungefär. Sen åkte vi inom Statoil för att köpa bullar och wienerbröd som vi tog med hem till hans mamma :). Slappade mest sen resten av eftermiddagen innan vi gick och kollade på Arkiv X. Den var varken speciellt bra eller dålig. Gick bra att kolla på, men ingen film man kommer minnas!

Cockerna      Berner Sennen Dalamtiner Amerikansk Cocker Spaniel  Grand Danois 
Jag köpte även ett ben till Selma som hon blev himla glad över :)
  


Idag red jag Jacky för första gången. Matilda verkade nöjd med det hon såg och jag tyckte han var väldigt rolig att rida, så det ska nog bli bra =). Matilda åker i helgen så jag börjar att ha honom redan nästa veckan! Sen verkar Ninni vilja att jag ska rida många av hennes hästar också, så blir nog mycket hästar i höst :P.
Har även lyckats betala min Telenorräkning och köpa endagslinser till Mallorca. Tjänade över 200 spänn på att beställa det från Lensway istället för att köpa det hos optikern. Helt sjukt :S.. var ändå bara 30 st!

Nattinatti!

Brännskada :(

Hejsan!

Nu har jag precis bakat 80 stycken kanelbullar! Dock har jag lovat mig själv att inte ät av dom (i alla fall inte så många), eftersom jag behöver komma i trim till Mallorca ;).
Det hände dock en liten olycka när jag skulle sätta in de två första plåtarna i ugnen :/. Jag får inte riktigt ner luckan så jag lägger ena knogen mot insidan av ugnen. 250 grader.. Huden typ skrynklade ihop sig och lossnade på en sekund. Nu är det såret helt öppet och svider massor :(.
Bullarna blev i alla fall goda trots det lilla missödet. Jag veeet vad jag skrev, men kunde inte låta bli att smaka =)

Har i princip bra varit och ridit idag och sen småfixat hela eftermiddagen. Älsk och jag var ju inne i Karlskrona och kollade hockeyn igår, så kände mig lite trött idag. Red Grålle och Stroller idag och det gick bra med båda två :). Imorgon ska jag få prova Jacky och sen rida i alla fall Grålle.

Nu kommer snart älsk och så ska vi ut och gå en prommenad i regnet. Jag kan behöv gå bort dagens snesteg ;) haha.
Lördag och Söndag + bilderna kommer imorgon! Har lagt in bilderna ikväll =).

God natt!

Händelserik vecka!

Hejsan ! :).
Den här veckan har det varit fullt upp hela tiden, så tänkte köra en liten snabbgenomgång nu om vad som har hänt!

MÅNDAG
Då jobbade jag i princip hela dagen. Ylva åkte även hem till Stockholm då :(. Hon kom in på Maxi för att säga hejdå innan hon åkte. Eller hon köpte ett paket tuggummi också så det kan ju även varit för deras skull hon kom, men det tror jag icke!  Kunderna i kön bakom henne såg lite förvånade ut när vi skulle försöka oss på att kramas över kassan :D haha. Vi kommer iofs säkert träffas både när jag är i Skåne och kan hälsa på i Flyinge, och sen här imed att hon har Jocke kvar här i Ronneby.

TISDAG
Älsklingens födelsedag som jag redan har skrivit om i en tidigare blogg :). Så vi åt ju frukost tillsammans innan vi båda två började jobba.

ONSDAG
Jag började med att åka ut till Millegarne och rida. Eftersom Grålle har lugnat ner sig lite nu så red vi nere på ängen istället för i ridhuset. Så jäkla härligt att rida utomhus =). Det dumma är att han blir ganska okoncentrerad eftersom det finns massa hästar på vägen ner och runtomkring att hålla koll på :P. Men gick bra mot slutet!
Sen så blev jag erbjuden att börja rida och tävla Strombolli som är en av Ninnis yngre hästar. Ännu en frästelse till att inte åka utomlands och jobba :/.
Eftermiddagen tillbringade jag på Maxi med fem timmars jobb. Himla bekväm tid att jobba ! :p

TORSDAG
Samma procedur som onsdagen :)

FREDAG
Åkte även då ut till Millegarne för att rida. Det första som händer är att Matilda fråga mig om jag vill ta hand om hennes häst fram till nästa sommar :O. Hon har ju sista året kvar att plugga nu och åker redan nästa helg!. Jag blev faktiskt väldigt glad eftersom hon definitivt inte lånar ut honom till vem som helst. Sen är han väldigt fin och kan mycket. Vet inte riktigt hur högt han är tävlad inom dressyren så ska inte försöka mig på någon gissning, men vet att det är ganska högt. Känner ju hur jäkla mycket jag har lärt mig genom att rida Grålle som verkligen kan allt. Grålle gör ju oftast rätt sak även om jag gör lite fel eftersom han är så rutinerad. På Jacky kan jag tänka mig att jag får jobba lite. Dock har jag aldrig ridit honom, så vi får väl se hur det går först ;P. 
Så nu lockar både att får tävla Strombolli, rida Grålle och ha Jacky fram till nästa sommar:/. Får åka iväg och jobba någon eller några månader bara så jag hinner med det andra också..!
I alla fall så skrittade jag ut en runda på Grålle sen och red fram Stroller. Han skulle ju ha kandar (två bett och tyglar), så det var lite att hålla reda på när jag red. Men höll mest i de vanliga tyglarna :).
Efter det var det jobb på eftermiddagen innan vi festade och planerade Mallorcaresan hemma hos Johannes :).



Lördag och söndag tänkte jag berätta om i separata bloggar eftersom annars tar detta inlägget aldrig slut :O. Lördagen bestod i alla fall av shopping och middag & utgång med maxitjejerna. Sen idag var det hunduställning.

Nu ska snart älsk och jag på bio!  Vi ska se Arkiv X,  I Want to Belive =).
Ha en fin kväll! Puss!


Lördag och Söndag kommer de närmsta dagarna med lite bilder :).

Grattis älskling!

Idag eller igår(eftersom klockan är över 12) så fyllde min snygging 21 år =). Det firades med en god frukost hemma hos honom innan både han och jag började jobba eftermiddag. Planerar hitta på något mer för honom i helgen istället :).

Nu ska jag soova! Ska upp tidigt imorgon och rida, sen börjar jag jobba kl tre. Enligt schemat så ska jag ju sluta jobba den 17e augusti, men de kommer och sticker till mig extra tider varje dag numera :P. Så har redan ett par tider i veckan augusti ut + några stycken utspridda över september. Vi får hoppas det fortsätter så! Jag känner i alla fall att jag ligger bra till hos bossen ;)!

Sov gott, pusss! =) 

Badbilder med vovven

Heej
Trevligt att det var så många som läste bloggen igår :).


Idag känner jag mig riktigt seg :S. Vaknade tidigt av att det ösregnade och vi hade öppet fönster. Började jobba klockan nio så hann knappt somna om innan alarmet ringde. På Maxi gick tiden ovanligt fort! Hade himla trevligt med Emma i scanningen de sista timmarna, lite kunder och mycket prat :).
Det var först när jag kom hem vid halv fem som jag kände hur trött jag blev. Det var och är helt dassigt väder med regn och mörker så man börjar tänka på hösten :/... Alltså har jag ägnat hela kvällen åt att göra ungefär ingenting. Pappa och jag gjorde klart mina tackkort från studenten så nu ska det bara skrivas ut, men mer än så har jag inte fått gjort..

När älsk sen har slutat jobba ska jag hem till honom för imorgon fyller han 21 ååår =). Ska firas med frukost och fika hemma hos hans mamma innan jag börjar jobba kl 12. Sen jobbar han till tio på kvällen så får ta lite mer firande en annan dag. Nu tänkte jag lägga mig i sängen och läsa en bok eller något.  Håller på att läsa en bok om Marilyn Monroe som är tjockare än bibeln ;D. Så kommer ta tid att bli klar med den vill jag lova!


Bilderna nedan är från när jag var och badade med vovven :).

 Kaaallt!   
Trevlig kväll, Puss!

Aspö!

Halloj!
Här kommer en rapport med bilder om hur det var på Aspö förra söndagen!

Vi åkte in till Karlskrona så att vi skulle ta halv 1 färjan över. När vi kommer dit en halvtimme i förväg möts vi av långa bilköer. Vi hamnar i mitten av den sista filen. Tydligen var det fler än vi som hade planerat en dag på Aspö :S. När färjan kommer så tror vi ju inte vi ska få plats med klarar oss med en bil :D. Var typ några bilar som försökte trängas med personalen hade jäkligt bra koll. När jag som var chauffören hade parkerat bilen, så ställde vi oss längst bak. Var verkligen helt perfekt väder, massor med sol och varmt =).
På vägfärjan
 Mor och älsk :D

När vi kom fram efter ca 20 minuter så åkte vi och kollade på älsks gammla hus innan vi dumpade mamma, pappa och deras cyklar vid ICA. Sen så körde älsk och jag runt ön och kollade lite innan vi hamnade på kastellet. Kastellet är en gammal fästning som försvarade riket förr i tiden =). Vi gick runt och kollade en stund innan älsk bjöd mig på en glass i cafeet :). På bilderna ser ni bla fängelsehålorna och ett rum som berättar kastellets och karlskrona skärgårds historia. 
Hittade även mamma och pappa som precis hade fikat på taket av kastellet.
     Fängelsehålorna ;) pappa & mamma  Mums :) 

Brevid kastellet hittade vi dessutom en fin badplats med inte alls mycket folk. Badplatsen fanns inte med på kartan så det var väl förmodligen därför folk inte hade hittat dit. Hyfsat varmt i vattnet var det också, jag doppade hela mig och kunde t o m simma runt lite. Älsk och pappa tog sig också ett dopp efter att ha velat en stund. Sen så cyklade mamma och pappa vidare medan vi stannade kvar och solade.
  

Klockan fem skulle vi ta färjan hem för att jag skulle hinna till vår tjejmiddag på Garlic House klockan sju. Vi hade planerat att vara där en halvtimme innan denna gången också. Men när vi kör förbi ICA vill älsk ha en glass till, vilket kan ha blivit vårat fall!.. ;). Denna gången missar vi färjan med två bilar :(. Hamnar i alla fall först i kön till nästa färja, samtidigt som jag försöker få tag i de andra och säga att vi måste skjuta fram middagen till åtta eftersom jag inte kommer komma hem förrän sju då vil skulle träffats egentligen. haha:P. Sen blev det till att sitta på en bänk och vänta i en timme på nästa färja. Mamma skaffade sig som vanligt en ny kompis som vi pratade med undertiden. Hon bor året runt ute på Aspö men jobbar i  Ronneby, fattar inte hur hon orkar passa färjor för att sen köra bil hit. :S.
Biiilkö! 
 Marinbasen

Blev i alla fall en mycket lyckad dag trots färjemissen:).
Middagen med tjejerna var också himla trevlig. Att Garlic House har så jäkla god mat gjorde inte saken sämre! Kom nog inte hem förrän elva på kvällen eftersom vi kände att vi var tvugna att gå bort lite mat efter att vi hade ätit :D.

IDAG
Idag har jag jobbat som "vanligt" , började klockan åtta på en söndag :/. Fast på helgerna är det roligt att jobba för då vet man att man får dubbel lön ;). Är inne i ett 6-dagarspass nu. Började jobba i fredags och jobbar till nästa fredag. Sen är jag ledig i hela fem dagar vilket ska bli väldigt skönt =).

Nu ska vi kika lite på Scrubs, så ha det så fint ! PUSS
Mallorcaresan är bokat btw =) Natti!
RSS 2.0