Airlie Beach

Hej!

Det har visst blivit lite daligt med uppdatering har den senaste tiden :).
Just nu ar vi iaf i Arlie Beach ca 11 timmar soder om Cairns. Tully upplevelse, sa dar stannade vi bara 5 dagar innan vi akte till Townsville. Dar solade och badade vi i 3 dagar innan vi kom hit igar.
Ikvall blir det Halloweenfest innan vi aker ut pa 3 dagars segling imorgon :). Vi ska segla runt Whitsunday Islands med Anaconda II. Ser fram emot det jattemycket :)

Uppdaterar lite mer om Tully osv nar vi kommer tillbaka. Jessica, Petter och jag haller pa och planerar Nya Zeeland for fullt. Vi tankte hyra en husbil dar i 3 veckor, men jag kanner mig valdigt forvirrad med alla forsakringar osv, sa for val se hur det gar med det :S.

Ni kan ju kolla in Emmas blogg sa lange!

Trevlig Halloween sverige :)

Bilder fran The Great Barrier Reef

Har kommer lite fler bilder fran helgen :)

Efter de 2 forsta dyken pa lordagen fick vi snorkla. Det var riktigt kul det ocksa. Jag var forvanad over hur latt man flot. For att simma under vattnet som vi gor har fick man minsan kampa. Kan ju aven tillagga att jag fick ha vikter pa 6 kilo pa mig under dykningen for att sjunka.
Emma t v och jag t h :)

Emmapemma och jag laddar for dykning :)

Varat boende for helgen, underbart lyxigt :)


Dags for nattdyk. Dom borjade med briefing dar dom skramde upp oss om hur vi skulle gora om en haj gick till anfall. Allt var skamt men dom var dodligt spelade mkt seriosa. Tex skulle man lysa med ficklampan pa sin kompis och simma at andra hallet :P. Annars skulle vi bilda en ring runt ledaren med metalltuberna utat och halla varandras hander. Hajjen skulla da simma runt och leta efter svagaste lanken osv. Shit jag skrattade sa att jag grat under den briefingen.. men stackars Ann Sofie var faktiskt ganska radd :)
Nar vi sen skulle ner i vattnet satte dom pa musiken till Hajen filmen och slappte ut spokskratt i hogtalarna. Sen slanger dom ner mat i vattnet sa att flera hajar borjar cirkulera neranfor baten, haha :P sa lite radd blev man anda.


Jag under dykningen pa sondagseftermiddagen



1. Blue Spotted Lagoon Ray
2. Clam
3. Clown Anemonefish(Nemo)
4. Bi-Color Parrot Fish
5. Maori Wrasse
6. Trumpetfish
7. Turlte
8. Turtle
9. Whitetip Reef Shark
10. Whitetip Reef Shark
11. Starfish
12. Anthias

1. 2. 3. 
4. 5. 6. 
7. 8.  9. 
10. 11. 12. 
13.

Muray var haftigast att se. Vi hittade den inte forran pa sista dyket heller!
Den satt inslingard i en fingerkorall. Trots att jag simmade runt den flera varv kunde jag inte se slutet. Den blev nog ganska irriterad pa mig for kom langre och langre ut och visade tanderna:P 



Avskedsparty med dykganget i Cairns :)
Jakla vilket harligt gang det var!

Avskedsparty med dykganget i Cairns :)


Kvallen igar blev trevlig. Lite synd om Johan, alla lamnar honom, men verkar som att han ocksa ska bege sig nerat snart.
Om 30 min gar var Greyhoundbuss soder ut, sa nu maste vi ga! Sara stressar som bara den nu :)

The Great Berrier Reef

Heej!

Dykningen i helgen var det haftigaste jag nagonsin varit med om. Helt obeskrivlig kansla! :) Det var sa underbart att simma omkring dar nere. Jag var helt i extas efter forsta dyket :D
Vi blev certifierade dykare pa sondagsmorgonen efter 4 dyk, varav det sista till 18 meter. Jag hade absolut inga problem med trycket pa oronen eller liknande vilket var skont. Fast dom finaste fiskarna och korallerna fanns nastan pa 5 - 10 meters djup. Att dyka i havet var mycket enklare an i poolen ocksa med mer svangrum sa jag slapp fa kramp stup i kvarten. Fast tror Emma, min buddy, hade raddat mig om det skulle krisat :)

Bladdra ner i bloggen och kolla pa bilderna fran Sydneys akvarium sa har ni det som vi dok med ute pa havet. Vi sag bade hajar, skoldpaddor, stingrockor, sjostjarnor, musslor och Doris & Nemo saklart. Sista dyket sag vi aven en Muray!! Det var det jag ville se helst av allt och trodde det skulle skita sig, sa var verkligen glad sen. Jag tyckte muranorna i akvariumet i Sydney var fascinerande, den vi hittade nu var annu storre. Jag simmade runt den i sakert 10 minuter utan att lyckas se slutet pa den, samtidigt som den hotade mig med oppen mun. 
Hajarna var ocksa haftiga. Lite laskigt nar en kom utglidande mitt framfor mig och Emma i en passage pa 6e dyket. Det lag aven en valdigt stor haj nere pa botten under mandagen morgonendyks som vi kunde simma ganska nara och kolla pa. 

Korallerna och alla fargglada fiskar var ocksa otroligt fina. Ska visa massa bilder pa vad vi sag en annan dag :)
Emma och jag gjorde 4 dyk sjalva och var ett riktigt bra team! Vi simmade bara med kompassen under vattenet och forsokte folja kartan vi fatt. 3/4 ggr hittade vi tillbaka till baten med hjalp av kompassen.

Vi var ett otroligt harligt gang pa 30 pers som var dar ute ocksa. Bara fyra svenskar ocksa, sa det blev mkt engelska :). Ann Sofie fran Danmark forsokte lara mig danska, vilket faktiskt gick hyfsat bra :P

I mandags nar vi hade kommit tillbaka till Cairns sa blev det avskedsparty med ganget. En kul och ganska intressant kvall :P. Igar var en fixadag for oss. Vi bytte bla boende till ett gasthus i stan. Forst sag det ut som att vi skulle bo i ett skjul, men nu har vi hittat charmen i det gamla trahuset och trivs faktiskt riktigt bra :).
Sen pa kvallen blev det utgang till The Wool Shed med tjejerna. Den sista veckan har det verkligen inte blivit mycket somn. 
Ikvall ska vi mota upp Johan for middag och sen blir det efterrattsgrillning nere vid lagoonen. Imorgon bar det av soderut, sa sista kvallen i Cairns. Kanns lite trakigt faktiskt, har trivts bra har!

Hors i dagarna!





Harligt gang :)

PADI-examen

Kl 19.30

Nu har vi borjat dykcertifikatkursen. Igar hade vi lektioner under formiddagen och dyk i poolen under eftermiddagen. I borjan var det lite laskigt att andas genom masken, men idag kandes det mycket battre. Vi har gjort massa med nodsituationsovningar, tex ta av masken, viktbalte, dykvasten och sen pa igen. Vi har fatt lara oss vad vi ska gora om vi far slut pa syre och hur det kanns. Sen hur man raddar sin dykkompis och gor noduppstigningar. Sa egentligen borjade vi med all obehaglig dykning, kanske inte sa konstigt att man inte gillade det riktigt.
Idag ovade vi snorkling och lite mer pa dykningen. Det var som sagt mycket roligare idag och jag ser verkligen fram emot imorgon nar vi ska ut pa en 3 dagars tur pa Barriarrevet :). Jag har inga problem med att tryckutjamna oronen iaf vilket ar skont. Behover bara gora en liten svaljning och sa mar oronen bra igen. Pa sondag ska vi ner och dyka pa 18 meter, sa far val se orenen tycker om det.
Det ar verkligen mycket att tanka pa. Man kan drabbas av tryckfallssjuka tex om man stiger for fort och fa kvaveforgifning, haller man andan nar man stiger kan man spranga lungorna osv. Nu borde du verkligen bli orolig mamma :)..
Pa eftermiddagen idag hade vi examensskriningen, vilket alla varit ganska nervosa for. Fanns liksom ingen tid att plugga pa nagot. Jag fick iaf 49/50 och bara fel pa sista fragan, sa ar ganska imponerad av mig sjalv :). Man fick ha 13 fel sa tror nog nastan allihopa klarade sig.

Imorgon kl 6 checkar vi ut fran hostlet och sen ska vi bo pa baten 3 dagar. Nar vi blivit certifikerade dykare pa sondag sa far vi dyka med kamera, sa da ska det tas manga bilder. Det ar tydligen valdigt troligt att vi far dyka med bade stora skoldpaddor och hajar, sa det ska bli coolt :P

Tycker synd om Sara som inte klarade lakarundersokningen pga av sina oron och inte far dyka.. men hon ska iaf folja med och snorkla! :/

Tillbaka i skolbanken!

Pooltraning pa Pro Dives traningscenter

Schemat!


Nu ska vi grilla vid lagunen. Kanns som om hela denna veckan varit fest, vi masta skarpa oss.. men som backpacker hittar man nastan gratis mat och dricka overallt ju.

Hors pa mandag eller tisdag!






The Botanic Gardens

Kl 12.15
31 C och stralande sol.. :)
Horde att det snoade i Sverige igar?

Imorgon borjar dykkursen sa tankte passa pa att uppdatera med bilderna fran igar redan nu innan det kommer dykbilder ;)

Jag motte Johan(fran sthlm) och Petter i The Botanica Gardens vid lunchtid och sen spenderade vi nagra timmar dar. Antligen fick jag se lite regnskog, aven om det var ganska torrt. Inne i sjalva botaniska tradgarden var det iaf fint och gronskande :). Vi rakade aven bestiga ett berg av misstag. Jag och Petter var sakra pa att vi gick ratt vag, medan Johan(som var trott innan vi en borjade ga) ville ga den andra. 30 minuter senare efter brant uppforsbacke och stekade sol, var han annu trottare och inte riktigt lika glad :P . Vi hade iaf fin utsikt fran berget med staden med havet at ena hallet och flygplatsen att andra.

Efter detta var vi ganska trotta sa drog till laugunen. Jakla vad skont det var att svalka sig i vattnet! Pa kvallen nar Emma och Sara kommit tillbaka fran sitt Sky Dive(som tydligen var helt galet kul) sa satte vi oss i parken vid lagunen. Sen korde jag och Petter en utgang, medan dom andra som var trotta akte hem. Stallet vi var pa var riktigt nice sa far kanske bli det pa fredag ocksa.

Det var skont att lagga sig i sangen kan jag saga efter att ha gatt nastan hela dagen! Fast det var bra motion och rolig dag :)
Jag upptackte ocksa att det faktiskt ar mycket enklare att traffa folk nar man ar ensam an i en grupp. Det ar nog mer inbjudande att prata med nagon som ar ensam. Traffade tva hollandare under formiddagen igar, och det visade sig att dom ska gora samma rutt som oss. Kul att utbyta lite ideer och tips!

Nu ska vi ner till lagunen igen och sen fortsatta forsoka hitta fruktplockningsjobb. Vi vill lamna Carins tis eller ons nasta vecka nar dykkursen ar klar tror jag.


Traden ar fulla av papegojor pa kvallarna. Detta ar taget fran Rihnobar for nagan dag sen nar vi kakade kvallsmat.


Forsta bilden ar tagen fran hamnen, en av dom bergen klattrade vi upp pa. Tror det var andra pucklen fran hoger mojligen. Sen ar det utsikten fran berget med en poserande Johan och en Petter i bambuskogen.

   
Lite regnskog :)



Cairns, varmt och skont :)

Kl 9.40

Hej!


Nu har vi varit i Carins nagra dagar. Flygresan hit gick bra och vi blev upphamtade pa flygplatsen av hostelet. Hostelet som vi for ovrigt ar ganska missnojda med. Varat rum ligger sa att tre andra rum maste ga igenom vart for att komma till sina rum. Eftersom det ligger lite utanfor centrum har dom gratisbussar in till stan en gang i timmen, men det har varit lite svangrum pa ca 40 minuter pa dom bussarna om dom gatt alls. Fast idag pa morgonen fick jag faktiskt bara vanta i 10 minuter :P.

I lordags gick vi runt och utforskade stan. Dom har ett valdigt stort kopcentrum har, men annars ar detta en ganska liten stad i jamforelse mot Brisbane. Pa kvallen traffade vi Petter for lite utgang. Vi lyckades halla igang anda till kl 4 pa morgonen trots att vi varit uppe redan kl 4 ett dygn tidigare. Darefter hade vi tankt se fotbollen men det ville inte fungera med webtv sa vi fick ga hem och sova, vilket faktiskt var ganska skont :).

Sondag och mandag har vi mest spenderat nere vid The Lagoon med sol och bad. Det ar runt 30 C har och helt perfekt varmt. Man kan ga i klanning pa natten utan att frysa, det ni :)
Igar hade vi en grillkvall nere vid lagunen med Johan och Petter. Idag har Emma och Sara akt ivag for att gora Sky Dive. Jag kande att jag far vanta med det till NZ nar jag vet lite mer hur mycket pengar jag har. Nar dom hade akt skulle dom andra rummen ocksa upp och springa sa jag kunde inte somna om. Sa kl 8 imorse tog jag bussen in till stan for en morgonpromenad langs Esplanaden nere vid havet. Det var jakligt mysigt :)
Nu ska jag snart aka tillbaka till hostelet for att fixa lite lunch och sen ska jag hanga med Petter och Johan till The Botanic Gardens. Hoppas det finns lite haftiga vaxter och djur dar.

Pa torsdag borjar varan dykcertifiktkurs, jakla vad kul det ska bli har langtat efter detta lange nu! :)
Forst ar det 2 dagars pooltraning och sen 3 dagar pa en bat med 9 dyk(eller 11 kmr inte riktigt ihag) varav ett nattdyk. Vi har valt den dyraste kursen sa baten ska tydligen vara ganska lyxig ocksa, kommer blir kul :)
Efter det ska vi nog gora en roadtrip till Cape Tribulation for tva dagar. Sen hitta jobb eller borja resa nerat.

Jag trivs iaf superbra har! Ska se om jag kan fa Sara och Emmas bilder imorgon, sa ni far se lite mer bilder pa mig ocksa =)

Emma, Sara och Petter i lordags!

Jag och Sara vid lagunen igarkvall :)

Morgonpromenaden

En del av the lagoon




Grillad kangaroo

Saa nu ar var Brisbane veckan slut :/, lite synd for det har verkligen varit en bra vecka.
Igar var vi en heldag pa stan med Annelie(emmas kusin). Jag kom hem med en kjol och tjocktroja, kunde inte motsta rean. Efter shoppingen gick vi till en sjukt haftig bar, Cloudland Bar, klicka pa Galleri. Det kandes som att man kommit till en annan tid nar man kom in dar och balklanningen hade gjort sig bra dar. Nar vi var dar pagick det att brollop. Vi drack ett glas vin och tittade pa sociteten. Sen gick vi till en pub och kakade innan vi hamnade pa en jazzbar. Aven dar var det valdigt lyxigt och en overklasstammning. Dock pa ett ganska mysigt satt inne pa jazzbaren.
Idag har vi mest tagit det lungt och packat. Vid lunch akte vi upp en svang pa Mount Coot-tha och tittade pa utsikten over Brisbane.
Nu ikvall har vi varit pa BBQ party hos Marie(emmas andra kusin). Dar serverades det grillad kangaroo och jansons frestelse, sa nu har vi bade sett och atit dom :O. Riktigt gott var det ocksa.

Nu ar vi hemma igen for att sova. Kl 04.00 ska vi upp och ata frukost innan vi aker till flygplatsen. Vid kl 06.10 lyfter sen flyget mot Cairns(norr) som tar 2,5 timme.
Sen planerar vi en dag pa stranden innan det blir lite utgang. Klockan 04.00 var tid borjar Sverige spela fotboll ocksa, sa orkar vi efter utgangen blir det fotbollsnatt/morgon :D.
Vi bokade varat hostel genom en resebyra(PeterPan) och fick ett jattebra pris 15$ fyra natter och sen 17$ for fyra till. (Brukar kosta runt 26$). Dessutom hamtar dom oss gratis pa flygplatsen imorgon.

Nu ska jag sova, upp om 4,5 timme :O
Detta har iaf varit en valdigt trevlig vecka! Vi kommer ju formodligen tillbaka hit om nagra veckor igen.

Jag datanordar!

Emma and me. Sushilunch igar, min forsta


Lyxliv i Brisbane

Kl 21.00

Nu har vi varit i Brisbane några dagar och levt i lyx :)
Emmas farbror och faster bo strax utanför Brisbane i ett villaområde. Dom har bjudit oss på massa svensk god mat och verkligen skämt bort oss med allt! Vi sitter tex här med varsin laptop och fri tillgång till Internet! Vi har verkligen känt oss välkomna här. När vi kommer tillbaka hit igen efter någon månads backpackerliv till lär det kännas ännu mer lyxigt :)

På vägen upp hit från Byron Bay åkte vi inom Surfers Paradise och gick lite på stranden. Fin strand och massa skyskrapor blev väl intrycket därifrån.
Igår tillbringade vi en heldag på ett shoppingcentrum och jag kom hem med både väska, skor och ett nagellack. Min väska hade gått sönder så det var faktiskt nödvändig shopping.
Idag har vi varit ute på en promenad i kvarteret, jag utan solkräm så blev lite röd på bröstet. Sen blev det åskoväder här under eftermiddagen så då kollade vi på NCIS och lite andra serier. Ni ikväll har vi varit uppe på et berg med utsikt över hela stan och spelade vi tennis!

Imorgon ska vi inte till city en heldag med Emmas kusin och på kvällen har vi gratis mat på någon pub genom Peter Pan som vi bokade vårt dykpaket med. På fredag blir det middag hos Emmas andra kusin och lite poolparty :P

På lördag flyger vi upp Cairns och sen blir det utgång på kvällen. Sverige spelar ju fotboll då så det gäller att vi lyckas hålla oss vaknar fram på småtimmarna :). Uppe i Cairns ska vi ta vårat dykcert. också vilket ska blir väldigt kul!

Intryck från Brisbane:
- Branta backar upp och ner.
- Sportbilar med flak verkar vara på modet.
- Det råder stor vattenbrist. Någon blev visst mördad för att han trotsade gränsen för användning av vatten.

Shoppingen!

Vi jobbade lite på vår reseplan under promanaden :)


26 C och vatten behövdes!

Haha action posen! Tennisen gick faktiskt riktigt bra med tanke på att jag inte spelat något alls denna sommaren.

Byron Bay

Kl 14.00

Da ar vara 4 dagar i Byron Bay snart slut. Igar nar jag startade min svenska mobil fick jag ett sms fran pappa som sa att mamma var orolig. Tiden gar verkligen fort har. Vi har redan varit ivag tva veckor och det kanns som att vi hunnit med massor.

Igar bokade vi ett paket bestaende av:
- 5 dagars dykcert.kurs, med 9 dyk i barriarreven varav ett pa natten.
- 3 dagars segling runt Whitsunday Island
- 3 dagars bilaventyr med camping pa Frasier Island.
- plus gratis kajaktur i Noosa.

Pa detta ska vi sen kopa flygbiljett till Cairns, busspass fran Cairns - Brisbane och sen flyg fran Brisbane - Nya Zeeland. Kanner att pengarna bara rinner ivag, men vi far forsoka plocka lite frukt pa vagen ner fran Cairns - Brisbane.

Imorgon kommer Emmas farbror och faster ner hit och hamtar oss. Valdigt shysst av dom, eftersom det ar 2,5 timme harifran till Brisbane. Sen ska vi bo hos dom i veckan och gora Brisbane. Darefter blir det flyget upp till Cairns dar vi har varan dykning. Emma och Sara ska aven gora ett Skydive tror jag. Sen borjar vi aka nerat med alla dom andra aktiviteterna. Maste kolla upp om jag far jobba pa NZ ocksa, det  vore ju isf kul.

Pappa las det har nu sa ni har koll :)
Selma har tydligen varit hos veterinaren igen. Denna gangen for att fa antibiotika mot utslagen i palsen.


Jag ar lite ambitios och lagar min vaska ;)


Stranden igar, Mikaela och jag. Helt underbart vader. Dock lite varmt for mig med feber att ligga pa stranden men det var skont att kyla ner kroppen i vattnet.

Hanna, Mikaela, Sara och Emma. Jag har redan gatt ut som vinnare pa Skip-bo ;)



Pa kvallen igar blev det utgant igen. Under dagarna far vi massa band och stamplar sa pa kvallarna har vi kort gratis pubrace. Igar var det Ladies Night pa Cheeky Monkeys och helt proppfullt med folk. Haha stripshowen bjod val pa lite mer an vad vi hade tankt oss, men kul hade vi :P. Fast jag gick hem lite tidigare eftersom jag inte madde sa bra, klantig som jag ar lamnade jag nycklen pa rummet nar jag skulle till toan sa blev utelast. Jag hade hunnit traska halvags bort till CM igen med tandborsten i handen nar jag motte en fran hostelet som kande igen mig fran CM. Det visade sig att han hade huvudnycklen till hostelet, sa jag blev raddad fran en pinsam entre i sista stund!



Btw klockan stalldes fram en timme inatt, sa nu ar vi 9 timmar fore er i Sverige.

Surf Camp vecka!

Hej!

Surf Camp i Gerroa och pa Seven miles beach var helt galet roligt! Dock visade det sig vara mer likt ett Boot Camp. Tidigar mornar, tider och passa och sjukt jobbig traning. Man var helt slut i kroppen varje dag. Andra dagen tappade jag t o m ett jucie glas rakt ner, for att jag var sa trott i armmusklerna ;D
Vi hade 2 x 2 timmarspass varje dag ute pa havet, sa det enda man gjorde hela dagarna var typ trana, ata, umgas och sova. Grymt god mat fick vi, sa nu kanns det lite hart att aterga till budgetmaten i veckan!

Surf Camp avslutades igar pa Scubar med hela ganget. Jessica kom ocksa forbi en svang, vilket var kul :). Sen tog vi nattbussen hit till Baryon Bay dar vi ar nu. Resan tog 13 timmar men jag sov hela vagen sa tiden gick fort. Chaufforen pekade ut flera flockar med kangaroos imorse ocksa, vi sag dem hoppandes in action ocksa :)
Nar vi kom fram hit vid lunchtid gick vi och kopte frukost innan vi hamtade vara surfbrador och gick ner till stranden. Det har varit ca 25 C i luften och kanske 21 C i vattnet sa blev verkligen en harlig dag!! :)
Sufningen gick sadar. Forut har vi surfat pa softboard, men har fick vi hardboard vilket ar mer avancerat. Fast jag tyckte bradorna kandes ganska lika sa skyller pa vargorna och pa att jag ar sjuk(mkt forkyld)!

Ikvall blir det BBQ kvall for hela hostelet, vilket jag tror kommer bli trevligt! Vart hostel ar jattemysigt med bara tva vaningar, pool, grillplats och massa soff och hangmattehornor. Kanns mer som ett litet charterhotell pa Mallorca an ett hostel faktiskt. Gutt att vi far frukost och middag har t o m mandag ocksa. Sen bar det nog av mot Brisbane!

Det tar sjukt lang tid att lagga upp bilder har pa bloggen sa ni far spana pa facebook istallet!
Chrisso och jag dag nr 3!

Hela gruppen, 48 st. Av dessa var ca 35 st svenskar, 8 norskar och resten stroeuropeer ;). Mycket trevligt gang! Jag ar pa forsta raden, tredje fran hoger.

Pa Scubar!
RSS 2.0