Stafettvasan!

Good Morning!

Det blev en 570:e plats för pappa och Lag Syd Hushållningssällskapet :). Sammanlagt var det 900 lag anmällda så dom verkar väldigt nöjda. Förra året kom dom på 462:a plats, men detta året var det tydligen många proffsåkare med. Många som ska delta i den riktiga Vasan kör en delsträcka i Lagvasan som uppvärmning. Pappsen åkte sina 2,5 mil på blanka 2 h :).

Idag är Nicola på utställning och jag behövde/ville inte följa med eftersom det är i den kalla lokalen som vi var i för några veckor sedan. Vaknade redan kl 8 trots att jag kunde sova länge och har sen dess legat kvar med datorn och kollat runt lite :). Nu ska jag snart gå ner och göra mig lite frukost eller toast =).. och sen tänkte jag ta en promenad!

När mamma och pappa kommer tillbaka från sin promenad i Sverige så ska vi jobba med min ansökan till Köpenhamn. Måste fixa 3 anställningsintyg från Rigmor, som han sen skickar hit med mina intyg från Maxi och Posten. Jag läste förresten mitt intyg från veterinärerna igår och blev så himla glad. Dom har skrivit en hel text om mig och hur kapabel jag är dom framtida veterinär :)! Kan visa exakt vad dom skrev senare!

http://www3.idrottonline.se/ImageVault/Images/id_121498/ImageVaultHandler.aspx
Bilder från en skidtävling i Östergötland för några veckor sedan. Pappa är nummer 463 och det står Hans Hedström i bildtexten!

När jag kommer hem så borde jag visa er intevjuen som Rickard Sjöberg håller med pappa i början av sin karriär. Vi har det på videofilm hemma och jag tror dne håller på åtminstone 30 minuter :P.



Nu klagar min mage, dags för frukost! :)



Såhär blev frukosten :).
Två rostebröd som fått kallna innan man tar på smöret(mkt godare)
Cappuccino och en bit mintchoklad 

Nu ska jag på en timmes promenad runt Brompton!

Karamellkungen

Idag åker pappsen Vasaloppet :). Det är stafettvasan som avgörs idag där man är 5 personer som tillsammans åker 9 mil. Tror resten av pappas lag består av jobbarkompisar. Han och John har tränat som galningar de senaste månaderna iaf =). Sträckorna som dom olika personerna i laget åker är olika långa. Pappa och John har de två längsta som är 2,5 mil vardera, så är verkligen imponerad av min far =).
Återkommer med resultatet så fort jag vet!

Nu på eftermiddagen har Nicola haft en kompis här, så jag bestämde mig för att inte vara ivägen och gå en sväng till stan. Kände att jag kunde behöva motionen och vädret var fint. Var dock ganska trött och med tanke på att det tar 1,5 h och 9000 steg fram och tillbaka orkar man inte gå utan motivation. Så vet ni vad jag gjorde? :) Jag lovade mig själv lite fredagsgodis i stan om jag var duktig och gick :P.

Bestämde mig för att gå till Sainsbury som tillsammans med Morrison och Tesco är Englands ledande matvaruhus. Där inne gjorde jag en trevlig upptäckt, dom hade LÖSGODIS! :P. Har varit i dom flesta mataffärer nu eftersom jag både följer med Nicola och har tittat lite själv, men ingenstanns har jag sett lösgodis. Så trodde inte dom hade det är i England(läste någonstanns att det är förbjudet i Italien). Dock var det inte så mycket lösgodis att tala om, fanns typ 12 sorter att välja på, men det gjorde inget för dom hade min absoluta favorit! :). Sura körsbär. Hur stor är liksom chansen att dom skulle ha just den på 12 sorter? Tror Maxi är enda affären som säljer Sura körsbär i Ronneby. Fast sen när jag kom hem här och läste på godispåsen så såg jag att godiset kom från KaramellKungen/CandyKing och efter att ha googlat lite att Karamellkungen/Candyking grundades i Sverige 1984 =).

Den här godispåsen ska jag smaska på till Let's Dance ikväll!
Sura körsbär är dom som är överst i bilden, man kan inte tröttna på dom :).


Söt text=)


Nu ska jag ta alla 23 hundarna ett varv runt fältet :). Två hundar har fått nya hem, en av valparna och Ivy som flyttade hem till en dam som förlorat sin hund. Sen Lucy och Vizlan Viz som var här ett tag har åkt hem. Är inte hon på bilden, bara rasen som kommer från Ungern. Jag hade lätt kunnat tänka mig att skaffa den rasen för Viz var så himla go. Fast tydligen kan en del av dom vara lite svåra i humöret enligt Angela, men jag tror sånt till största del beror på ägaren..
Nästa vecka väntas två kullar med Cocker Spaniel valpar, så då blir det ännu mer hundar igen =)

Dom 3 valparna som börjar bli stora nu!

Fountains Abbey

Hur kan jag ha bott här i en månad och totalt missat att det finns en taklampa på toaletten? :O.
Kan vara för att man tänder allt elektriskt inne på toaletter med snöre som hänger från taket för att undvika olyckor med el och vatten.  Jag har i en månad gått och tänt lampan över handfatet genom att dra i ett minisnöre på 10 cm. Snöret för att tända taket är mycket längre och hänger nästan mitt i rummet. Känner mig ganska trög, jag trodde det var någon prydnad..
Bilder på badrumet och snöret som jag missat!
 

Måste bara berätta att jag var på veterinärstationen igår igen. Fyra stycken operationer hann vi med. Min favorit veterinär var tillbaka från sin ledighet. Han är typ 60 år och verkar himla duktig. Sen så är han så bra för han förklarar allting för mig, även saker som utrustningen runt omkting och så. En av operationerna var på en hund som var inne för undersökning den första veckan jag var där. Nu skulle den ta bort två stora knölar, en på ryggen och en på benet. Skulle tro att det var någon typ av tumörer. När han hade skärt bort knölen på ryggen så var det ett 5 x 5 cm stort hål och blodet sprutade, Det kom verkligen en liten stråle som sprutade upp i luften, trodde bara man såg sånt på film ;O. Jag förstod inte heller hur han skulle lyckas sy ihop hålet, men det gick hur bra som helst.
Dom fixade också ett intyg för mig om att jag varit där som jag kan skicka med min ansökan. Intyget ser proffsigt ut och texten är proffsig ;). 

Fountains Abbey
Det jag egentligen skulle göra i det här inlägget var att visa bilder från helgen!
Efter att jag kom hem från min promenad i Northallerton så åkte vi ju iväg för att kolla på Fountains Abbey i Ripton som är en av Europas största kloster. Klostet grundades 1132 och ligger i en stor park där det även ligger en kyrka, råddjurspark, dammar osv. Jag tyckte det kändes som att man var och gick i en slottspark. Jag brukar i vanliga fall tycka att det är ganska tråkigt att kolla på slott, kyrkor osv, men den här var riktigt häftig. Man kom i en speciell känsla tack vara hela parken tror jag. Tänk att munkarna verkligen bodde där! :O


 
Klostret!


Bilder från Goggle på klostret!


Ripton är en väldigt gammal stad, vilket jag gillar. Tycker städer med små gator och tegelhus ser så söta ut =)

Riptons katedral! Har en stad en katedral kallas den city, utan katedral blir det bara town :).
Kostade pengar att fotografera inne i katedralen, så kunde inte ta bilder där. Var verkligen coolt där inne, stora valv med massor med utsmyckning. Fattar inte hur dom kunde bygga sånna här byggnader innan alla maskiner uppfanns?

Pancake Day

Kryss i taket !! 6500 kr kommer glida in på mitt konto imorgon från Maxi :O. Måste ju varit 9000 någonting innan skatt. Jag trodde att det skulle röra sig om 2500 kr eller liknande för hann ju inte jobba många dagar i januari.  Förmodligen måste jag haft tur med röda dagar och kvällar.

Jag får dessutom panik på ansökan till veterinärutbildningen i Köpenhamn! Fattar inte vad det är dom vill att man ska skicka in. Måste iaf fixa anställningsintyg från alla jobb jag anger i ansökan osv. Sen ska jag ju söka i både kvot 1 och kvot 2, frågan är om man ska skicka en ansökan eller två olika? Hur vet dom att jag vill söka i båda? Finns ingenstanns man ska fylla i det och båda ska skickas till samma adress..

Idag har det firats Pancake Day här. Det firade vi genom att åka till Scarborough som ligger vid kusten ca 1,5 h söderut. Där längst med havet hölls det en stor festvial för att fira pannkaks dagen. Dom gör så himla stor grej av alla dagar här. Alla hjärtans dag firades med massor med presenter och stora fester. Pannkaks dagen firas också överallt med fest och pannkakor. Nästa grejj bli Mors Dag den 22a mars och som affärerna redan kör stenhårt på!
Scarborough var iaf en himla fin och stor stad. När man gick nere på strandpromenaden med alla spelhaller, pubbar, matställen, glasstånd osv kändes det som att man var på typ Mallorca. Så himla mycket liv och rörelse. Fast sen såg man dimman och inser att man inte är där ;). För första gången sen jag kom hit har vädret varit så som jag trodde det alltid skulle vara i England på vintern.

En väldigt cool sak med vägen till Scarborough var att vi var tvugna att åka över en stor kulle för att komma dit. Vet inte hur många meter vi steg men väldigt många! Vägen slingrade sig brant uppåt i säkert 10 minuter :O. Väl uppe kunde man se städerna långt där neranför. Sen så tog det ett jäkla tag att köra över kullen innan det började gå nerför igen.

The Spa! Är ungerär samma sak som Ronneby Brunn i Ronneby. Folk kom från hela England för att dricka det hälsosamma vattnet. Nu för tiden är det konferens, bröllop och festlokal. På bilden hamnade också Angelas kusinbarn :).

Ni ser ju dimman! Trots det så vimlade det av folk. Tydligen skulle det ligga ett slott någonstanns också vid havet, men kunde aldrig se det. Kunde knappt se havet och ändå var det bara 50 m iväg!

Det  var ganska många som ägnade sig åt att bada också! :S. Var väl ungefär 5 C i vattnet och galenskap! Sen stod dom kvar på stranden i säkert 30 minuter och pratade i bara badbyxor...

En av säkert 8 spelhallar längs med stranden!

Mycket folk! Trots att vi kom när Pannkaksracet redan var slut!

Vi käkade lunch på den Italienska pizza och pasta restaurangen A S K. Himla gott! =)  

Jag valde Pasta Penne, med kyckling, spenat och grogonzolasås.. hetter någor mycker mer utsökt egentligen :). Gorgonzolasåsen var helt underbar, yammi =)


Sen ikväll har vi såklart ätit pannkakor! Här har man sirap och citronsaft(?) på pannkakorna. Jag nöjde mig med sirapen vilket blev gott =).

Nu ska jag gå på crosstrainern till ett avsnitt av Dexter innan jag sover. Ska vara på veterinärstationen kl 9 imorgon, så får gå upp kl 7.20 för att hinna med hundarna innan!

God Natt!

Ny hårfärg?

Tjodelo!

Skjuter upp inlägget med allt som hänt i helgen en dag till, för bilderna tar sån tid att lägga in!
Istället vill jag försöka reda ut ifall jag ska färga om håret igen. Är inte så nöjd med hårfärgen som det är nu, speciellet inte nu när utväxten börjar göra sig synlig.

Gjorde ju blonda slingor från första början för att jag hade så himla mörk/svart färg i håret sen balen som inte ville försvinna. Meningen var sen att jag skulle skaffa en hårfärg nära min naturliga för att slippa all utväxt. Fast efter att ha kollat på lite gamla bilder så har jag insett att den mörkbruna färgen nog är snyggast :/.. (tills utväxten kommer och ser grå ut).. 

Kan verkligen inte bestämma mig för hur jag ska göra! Hjälp!?'
Här kommer lite bilder på mig i alla dom olika fägerna! Bry er inte så mycket om hur jag ser ut, endel bilder är väldigt gamla :P

Tänke mig att kanske välja ett mellanting och färga det såhär! Mattias sa härom veckan att jag och Leona Lewis är lika, så blir ju helt perfekt att färga det som henne också ;) haha. Tror han ser likheten i att vi har stora näsor båda två, fast han hävdade att det var en bra likheter.  Så vad tror ni om denna hårfärgen?



NATURLIGT


MÖRKBRUNT



BLONT


Såhär se det ut nu!

Vi går över daggstänkta berg, fallera..

Har nog ALDRIG gått så mycket på en och samma dag som jag gjort idag!!
Började ju dagen med att gå in till Northallerton för att kolla liten i affärer. 1,5 h promenad fram och tillbaka + 2 h på stan.
Var verkligen jättemysigt inne i stan, solen sken och det var väldigt varmt :). När jag kom in i stan upptäckte jag dessutom att det var en marknad läng med hela huvudgatan, som ett mini Tosia. Fast jag orkade inte kolla så mycket på den eftersom det var så mycket folk som redan trängdes där. Gick istället in i dom vanliga affärerna och kollade. Det fanns verkligen massor med snygga kläder, skor och väskor. Det bästa med alltihopa är att man inte redan sett allting förut, som jag kan känna i Sverige ibland.. Planerar att komma hem till Sverige med ett gäng med klänningar, några skor, en vårjacka + väska :). Borde få min lön från Maxi på onsdag med, så ska se hur mycket den är på först bara ;O.
Det ända jag köpte idag var Herbal Essences nya balsam.  Dom håller på och marknadsför sin nya serier med shampoo och balsam här för fullt så jag var tvungen att testa. Blev Dazzling Shine för normal hår.


När jag kom hem så åkte vi iväg igen och spenderade eftermiddagen i Ripton och i en park med ett kloster. Tänker berätta mer om det imorgon, för har tagit massor med bilder som jag inte orkar lägga in ikväll!

Har iaf nästan gått konstant mellan kl 9-17 idag. Mina ben känns som gele nu och har lite kramp :O. Synd att jag glömde sätta på mig stegräknaren, hade varit intressant och se hur många steg det blev :/.

En bild på väg in till Northallerton!
 
Vägen man går på till Northallerton är som sagt inte den allra mysigaste. Ligger mycket skräp längs med vägen och kommer bilar hela tiden. MItt på gångvägen låg idag bla denna detta uppslaget :).  
   
En bild från Northallerton med kyrkan i bakgrunden
 
En bit av huvudgatan i Northallerton. Ville egentligen ha bild på en annan del som är mkt snyggare, men där var marknaden idag så det sket sig!



Måste bara säga också att det kryllar av poliser här,  dom verkar inte drabbade av nerskärning. Det kör förbi minst ett utryckningsfordon här i timmen. Kanske för att vi ligger nära motorvägen ,men ligger också ett fängelse mitt i Northallerton. Fast trots detta så är det väldigt mycket poliser som bara glider runt i stan :p.


Nu tog Melodifestivalen slut lagom till att jag blev klar här :)
Trevlig kväll!

Helg!

Hejsan!

Nu har jag och älsk precis avslutat några roliga matcher i Tic-A-Tac Poker på msn ;D. Sen att vi samtidigt pratade med varandra på Skype gjorde att det var ännu roligare. Jag vann alla matcherna :).

Frågan är vad jag ska hitta på nu? Överväger om jag ska orka gå på crosstrainern till American Idol eller om jag ska krypa ner i sängen direkt och kolla på kvällens Let's Dance.. Tror det får bli halva American Idol på crosstrainern och sen Let's Daance. Ett helt avsnitt är 1,5 h och det  är jag för trött för!

Imorgon blir det en heldag med ledigt för mig. Nicola ska med tre hundar på Championship utställning i södra England och jag får inte följa med för att det inte finns plats i bilen. Känner mig dock inte så ledsen för det eftersom dom ska åka kl 3 inatt och inte komma hem förrän midnatt imorgon :O. Jag trodde att jag skulle få ta hand om alla hundarna, men en tjej som brukar vara här på lördagarna ska tydligen vara här mellan 8- 17 imorgon, så jag är helt ledig :).
Fast fick precis veta att Martin ska ta med mig på en utflykt. Jag hoppas att den infaller på eftermiddagen, för på förmiddagen vill jag gå in till Northallerton och kolla i lite affärer! =)

Kolla vad som kom till mig med posten häromdagen, yammi! :P

Vårkänsla

Måste bara säga att det verkligen känns som vår här!
+ 10 C, sol, fågelkvitter och blommor :).


Annars har det inte hänt så mycket dom senaste dagarna. Jag var hos veterinären i tisdags och hjälpte till när dom skulle röntga en stor hund och sen kollade jag på en sterilisering av en Mastiff.
Folket på veterinärstationen föreslog att jag skulle följa med dom ut någon helg också, vilket jag tyckte var en väldigt bra ide. Ganska många av dom är runt 25 år, så kan ju bli kul :).
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Paris Hilton British Best Friend och sen sova!

Snowdrops! Har sett några gula blommor också, men vet inte namnet.

/ Btw, lite fult att endel ord översätts sådär rakt av tex.  Snödroppar - Snowdrops & sjukdomen Blåtunga - Bluetongue :P /

Blåbärsmuffins!

Igår var först jag och Nicola och handlade på ett ställe som säjer mat och saker till affärer. Allting där är väldigt billigt där, eftersom affärerna sen ska kunna sätta ett högre pris och tjäna pengar. Vet inte hur Nicola fick tillstånd att handla där, men måste vara för att hon köper så mycket hundsaker.
På eftermiddagen åkte vi till en bröllopsmässa för att Angela skulle få lite inspiration inför sitt bröllop. Mässan hölls på ett väldigt lyxigt hotell, vet inte riktigt var dock, och alla var himla fint =). Man kan hyra en chokladfontän några timmar för 4000 - 7000 kr med personal om man vill! Hade varit riktigt lyxigt och gott :).

Idag har jag varit på veterinärstationen hela dagen. Först åkte jag ut med Miles till en bondgård för att testa 70 kor för Tuberkulos. Det var inte så drygt som det låter, allting var typ klart på 1,5 timme och jag fick förtroendet att skriva upp alla siffrorna. Tuberkulos är tydligen ganska vanligt i sydöstra England, så därför testar man alla gårdar enligt ett visst schema i hela England. Här uppe testas gårdarna ungefär var fjärde år. På eftermiddagen var jag med på några smådjurs- undersökningar!

Seeeen gick jag och köpte muffins på Tesco (stort varuhus). Eftersom jag sagt att jag skulle gå hem så tyckte jag att jag kunde unna mig det!  Ett 4-pack blåbärsmuffins för endast 1 Pund (12 kr)! Älskar muffinsarna här! =) .
Finns verkligen mängder med kakor och godis i affärerna. Bland godiset kan man nästan bara köpa storpack. Dom har en liten hylla med stycksaker, tex Snickers. Sen har dom hela längor med storpack med tex 10-pack Snickers, eller mixade sorter. Självklart så tjänar man ju massor med pengar på att köpa storpacken också. Inte så konstigt kanske att hjärt och kärlsjukdommar orsakat av övervikt är ett stort problem i landet :O.
Efter mitt muffinshandlande så gick jag alltså hem, tog väl ca 40 min. Var skönt att gå men lite tråkigt att vägen man följer leder till A-19(stor motorväg) och därför är väldigt trafikerad. 
Imorgon ska jag förmodligen till veterinärstationen på morgonen, för dom skulle operera då.

Mina delikata muffins + lakrits som jag hittade på Netto!
 
Här ser ni min nya uppfinning. Jag går på crosstrainern eller vad man ska kalla den samtidigt som jag kollar på serier. En normal serie är ungefär 45 min när man laddat ner den, så blir ett ganska långt pass.
Ikväll blir det Desperate Housewives som jag ska gå till :).

Happy Valentine's Day

Tjodelo!

Idag är det Alla Hjärtans Dag och nästan 3 veckor sedan jag träffade min älskling :(.
Han är så himla fin, tror inte det är så många pojkvänner som låtit sina flickvänner flytta utsomlands några månader!
Han tjatar iofs om att jag ska komma hem, men annars är det jättebra mellan oss. Han har  blivit så himla söt sen jag åkte, skriver och säger massor med fina saker =). Tur att jag har datorn med mig så vi kan höras varje dag. <3

Igår kom älsk hem efter en tur på IKEA 10 000 kr fattigare, fast hans pappa bidrog nog med ganska mycket, han är bortskämd min pojk =).  Dom har ju gjort om hela hans rum, nytt golv, tak och tapeter. Igår hade dom inhandlat svart skinnsoffa(tror det var skinn) , datorbord, datorstol, tv osv. Ser fram emot att få se hans rum igen, måste vara väldigt snyggt nu! Påslakan + örngottssättet som han fick i julklapp kommer passa in perfekt där, är i exakt samma färger som hans fondvägg tror jag :).


Upptäckte ju tidigare idag att man kan se Melodifestivalen live på svt.se. Dock tänkte jag inte på att Sverige ligger en timme före England, så klockan tjugo i 8 satt jag här och väntade på att det skulle börja. I Sverige var ju klockan dock tjugo i 9 och jag hade missat 40 min :/.. men fick se slutet nu iaf. H.E.A.T var bäst! :)

Bruksprovet har hållt på hela denna veckan nere i Flyinge. Ninni och co har haft 4 hingstar där nere. Sparkling(hopphingst 4 år) åkte ur i mitten på veckan. Kvar för att bli godkända hingstar är Zamboucca och Extender, sitter här och väntar på resultatet nu. Vet inte om dom tänker lägga upp det ikväll eller om det kommer imorgon innan premeringen.
- Länk till resultat för hela veckan ;
http://www.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/232
- Länk till Extenders filmade banhoppning:
 http://www.equipe.nu/sv-SE/class_sections/286/results#video
- Länk till Zambouccas filmade dressyr : 
http://www.equipe.nu/sv-SE/class_sections/283/results#video, Det är Ninni rider honom och om han blir godkänd ska hon rida honom i kval till Unghäst VM.
Den fjärde hästen som är där nere är Broere Obelisk 1170, han är redan godkänd men ska visas som prestationshingst imorgon :).
Jag tror tyvärr inte Extender kommer bli godkänd, men däremot ser det ljust ut för Zamboucca så får hålla tummarna!

Operation!!

Idag snöar det och jag är trött med huvudvärk :/. Vill egentligen bara går och lägga mig, men ska vänta till efter middagen.

Har fått jättemånga kommentarer om mitt långa hår nu. Från Emmy här i bloggen och från Vevve, svärmor, Mattias, Sofie och säkert någon mer på msn. Dom flesta har dessutom sagt att det var väldigt fint, så hoppas att dom som inte sa ngt speciellt om det också tyckte det ;O. Har nog haft det uppsatt ganska mycket den senaste tiden för har själv också tänkt på att det blivit väldigt långt när jag väl har haft det utsläppt. Tycker dock inte riktigt om färgen, den är i så varma färger och min utväxt som kommer är typ askblond så ser lite konstigt ut.

Kan även finnas en annan anledning till den plötsliga längden :O. Jag klippte mig 25 april förra året innan balen, nästa gång jag klippte mig var den 5 december .. Har hört att håret växer mer om man klipper topparna ofta, så håret kanske fick en kick av att äntligen bli klippt?

Nu till vad jag har gjort dom senaste dagarna!
Igår var min första dag på veterinärstationen. Visade sig vara en ganska stor veterinärstation som har öppen dygnet runt, om man ska tro skylten utanför. Det jobbar iaf 5 veterinäer och 7 sköteskor där. Jag fick börja med att vara med på några undersökningar på morgonen. Bla en hund med hjärtproblem så att hela magen hade fyllts med vätska :/. Fanns dock inte så mycket man kunde göra för honom mer än att få gå på hjärtmedicin. Sen så åkte vi också ut till en gård för att vaccinera en häst. Ägaren pratade massor med mig, och verkade inte inse att jag ´kom från Sverige. Jga förstod bara hälften, men lyckades le snällt och se hyfsade svar ändå tror jag. :P.
Nicola hade också gjort värsta lunchboxen till mig att ha med. Sandwich, soppa, choklad, kex osv, mamma borde ta efter lite där tycker jag =)

Idag var jag tillbaka på veterinärstationen kl 9 igen. Vi började med några undersökningar innan jag fick vara med på en operation :O. Det var en hund, en Vizsla, som skulle steriliseras. Dom sa innan operationen att det skulle bli ganska så blodigt så att jag skulle gå och sätta mig ifall jag kände mig dålig. Dock gick det hur bra som helst, jag stod med näsan över operations bordet hela tiden och tyckte faktiskt det var intressant :). Pip, veterinären, förklarade hela tiden vad hon gjorde, medan sköterskan skrev ner alla svåra ord åt mig. Så nu har jag ägnat mig åt att slå upp dom i lexikon =).
Var ju med om en sterilisering av en katt när jag var 14 år, men hade glömt det mesta.
Sen kom det in en katt som hade en ,vad dom trodde, stor abscess(svullnad med var i, kan inte det Svenska ordet) i ansiktet som dom kan få efter att ha varit i slagsmål. Fast det visade sig ganska snart att det var en tumör :(. Jag fick känna på den och den var verkligen stenhård. Går tyvärr inte att göra så mycket åt den eftersom den sitter över halva ansiktet, den på halsen kan man ta bort men gör ju inte så mycket skillnad.. Katten hade ju sår över hela tumörena, vilket förvånade mig. jag trodde tumörer bara var hårda under huden, men tydligen kan vissa sorter ge stora sår :S.

Nu är det maat !
Såhär såg min vovve ut efter sin livmodersoperation :)

RIP Flisa =/

Ikväll mår jag lite bättre iaf, så ska sammanfatta vad som hänt dom senaste dagarna.
Fredag:  I fredags följde jag med Angela till Northallerton, där vi först gick i lite affärer för att hitta en present till Donne. Blev förälskad i en plånbok av märket Radley, dock kostade en plånbok i normal storlek ca 500 kr. Så fundera lite över min ekonomi innan jag köper den... Dom hade himla snygga väskor också, men dom kostade väl 1500 ungfär så dom ska jag inte ens tänka på. Sen så träffade vi Donne och gick och fikade.
Är väldigft irriterad över att jag inte tog med mig kameran ner till stan för hade kunnat bli en väldigt snygg bild på huvudgatan i Northallerton. Solen sken, massor med folk och bilar i rörelse, huvudgatan är stor och rak med massor med affärer..

Lördag: Utställningsdag! Åkte härifrån vid 8 på morgonen ungefär och eftersom jag hade blivit förvarnad om att utställningslokalen skulle vara väldigt kall så var jag klädd som en Michelingubbe /se förra inlägget/. Detta hjälpte dock inte speciellt mycket frös som bara den iaf, speciellt om hände och fötter vilket inte var så bra för min förkylning.
Själva utställningen gick åtminstone desto bättre. Både Haze och James vann sina klasser, sen blev Haze Best in Breed, sen Best in Ground, och 3a i Best in Show. Detta tog dock heeela dagen var inte hemma förrän runt 5 så blev en ganska seg dag:/. På kvällen mådde jag skit, så stannade hemma och kollade på Morden i Midsomer med Martin. Skulle ju engentligen följt med dom andra till puben :/.

Söndag: Tog mig upp kl halv 9 för att åka iväg till en Lady och rida. Var riktigt roligt för hon hade två tjejer i min ålder + deras kompisar och pojkväner som var där. Hästarna var också fina, dom var fälttävlands hästar i samma stuk som hästarna som vi är vana vid i Sverige. Deras hus var också enormt :O. På baksidan hade dom stora glasfönster så man kunde se alla rummen med stora sängar i. Såg nästan ut som ett dockhus :). Bilarna körde man in i garaget som låg mitt i huset typ. 
Sen när en av döttrarnas kompis mamma skulle skjutsa hem mig visade det sig att dom har  massor med får hemma som ska börja få lamm nästa vecka.  Så vi körde hem till henne en sväng  på vägen så jag fick se hur det såg ut. Sen nästa vecka ska vi höras så att jag kan få komma och kolla på några lammningar =).

Idag har vi också hunnit med endel. Började med att köra en hund och Mr Cat till veterinären. Hunden skulle ta bort stygnen efter att ha tagit bort livmodern och Mr Cat hade varit i slagsmål. Han hade fått ett stor såg på ena kinden som svullnat upp jättemkt. Vi fick lämna honom där under dagen så att dom kunde skära upp kinden och ta ut varet :S.
Sen så borstade jag 13 hundar, innan jag tog en promenad i solen med hundarna Liz och Hal =).

På onsdag ska jag ner till veterinärstationen i Northallerton btw :). Ska följa med en veterinär ibland och se hur den jobbar =).

Hänt i Ronneby:
Fick veta tidigare ikväll att dom har fått ta bort Flisa, grannhunden och Selmas ända vän :(. Hon hade tydligen blivit jättedålig av, vad dom tror, cancer i livmodern.
Huset precis brevid oss har haft inbrott. Vad är det ? 8:e inbrottet på våran gata inom loppet av ett år? :S

En liten bild på mig :). Har bara mascara på mig i sminkväg. Min hy har blivit väldigt mkt bättre sen jag kom hit och slutade använda foundation och skit varje dag =).
 
Donnes söta hund
 
 
Nicola och Haze
 
Såhär bra håller jag ordning när jag är sjuk och trött ;O. Alla kläder hamnar där jag står för tillfället!


Dags för ett avsnitt med CSI, Nattinatti!

Sjuk igen?

Hade planerat att uppdatera här i bloggen varannan dag, men idag orkar jag verkligen inte. Efter att ha varit är en vecka fick jag ju en halsinfektion som precis börjat gå över, kanske glömt nämna det? Men sen inatt började jag må jättekonstigt igen, kunde knappt sova någonting alls. Idag var vi på utställning mellan kl 9- 17 i en väldigt kall lokal. Kan tänka mig att det var runt nollan där inne eller någon minusgrad. Jag hade 4 lager byxor, 3 tröjor + fleecejacka och vanlig jacka, så kunde knappast haft mer kläder på mig. Frös ju sjävklart ändå som en gris. Ingen annan hade lika mycket kläder som mig, så antar att dom är mer vana att vara ute i kyla. Iaf så var denna hemska dag inget bra för min eventuella förkylning för nu mår jag ännu mer piss :(. Har duschat varmt, ätit och kollat på Morden i Midsommer utan att bli bättre.. Nu återstår det bara att krypa ner i sängen och försöka sova!
Missade ett pubbesök ikväll också, väldigt typiskt..

Försöker återkomma med ett mer meningsfullt inlägg imorgon.
 

Grattis pappsen!

Idag fyller min pappa år :).
Han har skaffat sig MSN så han kan chatta med mig här. Han skriver så himla roligt/fjantigt och det tar hundra år att få svar =). Ändå vet jag att han skriver ganska snabbt på datorn, så vet inte varför det tar sån tid att formulera meningarna på MSN.
Brorsan fyllde år tidigare i veckan och fick b la en skidsemester till Sälen, nästa eller nästnästa vecka tror jag! Fusk!! =)

Idag har varit en händelserik dag. Började med att bada en av Angelas trimmningshundar, en jättesöt cockerflicka. Sen råkade jag säga att jag trimmar min hund själv och så fick jag trimma två springers :O. Iofs var det inte någon av utställningshundarna, men ändå! Dom verkade väldigt nöjda med mig :).
Ikväll har jag fått se en parning mellan två Golden Retrivers, vilket var intressant och väldigt kallt. Ännu en merit för mitt ansökning till veterinärutbildningen iaf.
 
Försöker komma ihåg vad jag gjorde igår också. Badade säkert någon hund och sen hade vi alla hundarna ute på fältet två gånger. Jag såg ut som en vandrande gyttjepöl när jag kom in iaf, hade leriga tassar överallt på mig.:/
 På kvällen var jag med på träningsklassen (Nicola håller i en träningsklass en gång i veckan) och kollade. Nästa vecka ska  jag ha två av valparna med mig och få börja vänja sig vid andra hundar =).

Har hänt två andra bra saker också. Imorgon eftermiddag ska jag träffa en veterinär. Meningen är att jag ska följa med och hjälpa till tror jag(för ännu en merit). ´Vet inte vilken av alla veterinärer det är jag ska träffa imorgon, för dom har prata om massa olika som alla verkar villiga att ha med mig, men hoppas det blir bra =). Den andra bra saken är att det ska födas 600 lamm på en gård i närheten. Vanligtvis brukar dom ta hjälp av två Oxfordstudenter varje år, men jag kan få en av platserna om jag vill !! :)
Schemat är verkligen fullspäckat här, utställning på lördag, (kanske Hunting), rida en ladys häst på söndag, tisdag åka till någon sevärd stad, Newcastle och shopping i slutet på veckan !

Ett gäng med valpar ute i snön!


Nu måste jag plocka undan här på rummet för städerskan kommer imorgon. Tror inte hon kommer uppskatta att mina kläder ligger utspridda överallt :).
Sen ska jag kolla på lite Samantha Who innan jag somnar. Mitt element verkar ha slutat fungera så känner att det kan bli en kall natt :/.
Nattinatti

Snökaos

Natten till igår så kom det massor med snö här, så blev verkligen en slappdag för oss igår. Kollade mest på TV hela dagen kändes det som. Nicola var inne i stan för att bunkra upp med mat eftersom dom varnade för att 40 cm var på väg in. Skolorna stängde kl 12 igår och var stängda idag också. Dock kom det inga 40 cm snö här, missade tydligen oss precis för kom väldigt mycket snö bara någon mil bort.

Idag har det hänt desto mer saker. Vid lunch så kom Angela hit och så åkte vi in till Middelsbrough för att titta lite i affärer! Fast vi började med lunch på Pizza Hut . Till förrätt delade vi på ett fat med  typ friterad kyckling, klyftpotatis, ciabatta med vitlökssmör/ost och sallad. Var helt sjuk gott, nästa gång jag kommer till Pizza Hut ska jag bara äta det! =) . Pizzan var också god, men var nästan redan mätt innan jag började på den!
Efter att ha gått i massor med olika köpcentrum, gågator, affärer osv utan att ha en aning om vart vi var eller hade varit, så kunde jag konstatera att Middelsbrough är en vääldigt stor stad! Engligt Angela så har dom lika bra shopping där som i Newcastle även om Newcastle är ännu större. Fast vi ska ändå åka till Newcastle nästa vecka så jag får se det med :).

Dom har även planerat in en resa för mig till York, som tydligen är en väldigt gammal och sevärd stad =). Är några städer till på listan + ett slott , men kommer inte ihåg deras namn just nu!

Nu är det dags för mig och sova, tror jag ska bada några hundar imorgon. Det enda "jobb" jag gjort idag är att diska några skålar :O..

Good Night!

Vaknade upp till massor med snö igår

Ligger ungefär 15 cm snö på denna bilden

En av valparna, kan inte komma ihåg namnet.. Borde jag kolla upp mitt minne tro?


3 av dom 4 valparna! =)

Första ridturen

Halloj!

Idag har jag varit ute på min första ridtur här. Tjejen jag var hos, Melba har en stor gård med sjuk egna hästar och resten inackorderingar. Eftersom Melba är en vän till Nicola så trodde jag att hon skulle vara runt 50 år, men det var ju helt fel. Skulle gissa på att hon kanske är runt 30 ungefär, kanske t o m yngre.  Dessutom är hon liten och smal,s å vet inte hur hon kan rida dom stora hästarna.
Jag fick iaf rida en häst som heter I- någonting Ivor kanske.. Kunde verkligen inte komma ihåg hans namn och vågade inte fråga om det en fjärde gång :P. Ivor, som vi döper honom till i detta inlägget är 80 Hands hög(183cm) vilket är väldigt stort. Tino som jag brukar rida hemma i Sverige är bara ca 174 cm hög. Vi började med att rida ut en runda i skogen jag, Melba och två andra tjejer, och sen så red jag lite dressyr i manegen. Ivor är framför allt fälttävlans- och hopphäst, men var faktiskt helt okej att rida dressyr på också :). 
Tänkte följa med och kolla på en Hunting nu i veckan för att se om det är något jag kan våga mig på. Sen så förelog Melba att jag kunde tävla någon av hennes hästar i dressyr om jag ville :). Dom har tydligen låga klasser, t om väldigt höga klasser på en och samma tävling. För dom lägre klasserna så behöver man inga intyg eller liknande, utan bara betala anmälningsavgiften. Sååå kan ju bli kul =).

Melba var iaf supertrevlig, så är jätteglad att få komma till henne och rida !! =)

Efter ridningen kom Martin och hämtade mig. Sen så körde vi hem så att jag kunde byta om innan Andrew och Elisabeth kom för att åka med oss till havet. Åkte till ett ställe som heter Red Car, vilket är en väldigt lång strandpromenad. Började med att äta på ett cafe innan vi gav oss ut i den iskalla blåsten.. Kan säga att vi gick ungefär 5 minuter på stranden och på den tiden hann Martin gå och köpa oss varsin mjukglass som vi åt på stranden.. Och ungefär samtidigt som han kommer med våra glassar så börjar det snöa! Engelskmän är galna, hur kan man ha glasstånd på stranden mitt i vintern? :S

Sen vi kom hem från det äventyret så har jag tagit en duscha och bara slappat nere i TV- rummet. Englands "Stjärnor på is" tog precis slut. Sverige har verkligen exakt kopierat den engelska versionen, både i program och hur lokalen ser ut!

Nu ska jag prata på Skype med älsk och sen kolla lite Grey's Anatomy innan jag sover! Snöar massor här, så kommer vakna upp till vinter imorgon :)
Nattinatti!

Selma hemma i Sverige

Mr Cat

Här ser ni min nya kompis, Mr Cat! Har aldrig träffat en sån kelen katt tidigare. Han följer mig exakt överallt och tar vara på alla tillfällen att hoppa upp i knäet för att gosa =).
Han är en hittekatt så dom vet inte så mycket om honom, men saknar både svans och ett halvt öra så har nog varit med om endel.. 


Idag har vi varit på utställning med Haze och James. Utställning var inne i en stor sporthall i Middelsbrough. Middelsbrough ligger kanske bara 25 minuter härifrån och visade sig vara en väldigt stor stad. Jag trodde det skulle vara lite landsbyggd här uppe vilket det också är, men städerna är mycket större än jag trodde. Det ligger liksom jättemånga olika städer på rad och det är väldigt livligt inne i dom, inte som lilla Ronneby :P. 
Haze och James  vann iaf båda sina klasser. Sen i Best in Breed vann Haze över James och gick vidare till Best in Show där han slutade på andra plats efter en Cocker Spaniel.
Efter utställningen så tog jag en lång promenad med Twist (förra årets vinnaren av Crufts) runt i stan. Sen badade jag två av Springerna innan middagen och en TV-kväll :).

Kan ju berätta lite kort om vad vi gjorde igår också. Badade först Lucy och Arni innan vi åkte iväg på aktion. Fanns massor med gamla fina trämöbler som jag hade velat ha =). Var också coolt att se dom stå där och ropa ut sakerna precis som man bara brukar se på TV. Sen följde jag med Angela och träffade hennes vän Anna. Anna har en farm som vi ska ut och besöka någon dag är det tänkt.

Anna verkade ha väldigt stora planer för min framtida Hunting karriär, får se hur det blir med det. Imorgon ska jag iaf iväg till Melbas ställe och rida. Ska bli spännande, men jag kommer aldrig våga hoppas ute i skogen i full fart :S!

Sov gott!

Några Cockers,..den som är längst fram vann Best in Show!

Haze och James i Best in Breed!

Haze i mitten i Best in Show!
 
Angela med Haze


RSS 2.0