Sydney by night!

Hejsan!

De senaste dagarna har varit riktigt bra med flera sena kvallar.
Vi har hunnit med bade Manly Beach, massa rundor pa stan och en kvall vid Harbour Bridge.
I fredags hamnade vi helt ovantat inne pa Scubar igen. Trots att vi var kladda i traningsklader och flippflopps blev det en riktigt trevlig kvall. Det var mycket folk ute och dom korde med Live Dj som spelade bra musik! Tror inte vi kom i sang forran runt kl 2.. sen upp vid halv 8 igen for vi trodde att vi skulle ut o surfa med Emmas ragg. Det hade dock varit sandstorm igen och blaste sa det blev inget med det. Istallet blev det en tur till Paddys market, en stor inomhusmarknad. Det kommer kopas mycket dar innan hemresan, for dom hade verkligen allt. Sen gick vi ner i Darlington Harbour for att fika och lite sa.
Pa kvallen torrkokade Sara och Emma deras majskolvar i koket vilket ledde till att vi traffade svenskarn Jessica och Petter. Dom och en tjej till foljde sen med oss ut till Scubar(?!). Det var meningen att vi skulle nagon annan stanns men efter nagra timmars vin hamnade vi dar iaf. 4,4 liter vin for 80 kr, gutt eller vad? ;)
Kvallen blev riktigt trevlig och efter nattamat pa Mc Donalds var vi nog inne pa hostelet vid kl 3. Sa typiskt att vi traffar svenskar dirket. Nu planer vi for en roadtrip pa Nya Zeeland i november :)   

Idag har vi varit pa Paddys market igen och sen Sydney Aquarium. Aquarium var riktigt haftigt, visste inte att det fanns sa fina och udda fiskar. Hajarna och skoldpaddorna var ocksa haftiga!

Ikvall blir det vin, spel och lite sant. Ska val forsoka undvika Scubar ikvall eftersom var buss till Surfcamp gar vid 07.30 imorgon :P


Sara och Emma :)

Jessica och vakten. Jag o Petter. Jessica, Sara och Emma.
  












Sandstorm!

Hejsan!

Kl 19.30

Fick precis veta att det varit varsta sandstormen har pa 70 ar idag, haha. Vi sov ganska lange sa missade tydligen det varsta, men horde brandbilarna kora skytteltrafik utanfor fonstret hela morgonen. Nar vi efter frukost irrade oss ut i blasten forstod vi inte varfor alla bar munskydd. Fick nyss forklaringen. Det har aven varit skogsbrander och lite sant horde jag, bra koll vi har :)

Kolla lanken. Sahar sag Sydney ut imorse!
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8270104.stm

Igar var vi ute vid hamnen och turistade. Kollade bla pa Harbour Bridge, Operahuset och Royal Botanic Garden. Sen pa kvallen var det All you can eat Pizza pa Scubar. Blev bjuden pa flera drinkar, sa blev inte en lika nykter kvall som jag hade tankt mig :P.

Idag har jag spenderat 36 kr pa hela dagen, sa det gar faktiskt att komma undan ganska billigt och lagga pengar pa nojen och uppeverlser istallet. Frukost ingar iofs i hostelet, men till middag blev det en fralla och yoghurt och ikvall ska jag ata lasang, men en chokladbit till efterratt :). Nar vi imorgon ska borja betala hostel och frukost ocksa borde vi kunna komma undan med typ 120 kr/dag dom dagarna vi kanner for att snala.
Imorgon ska vi aven lamna varat lyxiga hostel och flytta 10 meter ner pa vagen, for YHA som vi bor pa nu var fullbokat under helgen. Lite synd for dom kostar lika mycket och har finns verkligen allting frascha toaletter och duschar, datorer, musik, restaurang, bar, kok osv. Dom har nya evenemang varje dag, ikvall ar det pizza + dricka och musik for typ 40 kr.

Imorgon blir det antingen en tur till Manson Bay eller Sydney Aquarium. Ska aven hinna lamna in mina papper pa andring av visum, eftersom mitt ar felstavat. Har varit ett jalka kronglande med massa papper, ansokningar och kort. Har sprungit pa massa kontor har i stan nu. Dock har vi fatt massa haften och rabattkort sa saker och ting blir valdigt billga for oss(massa gratis Internettid). Nu vantar vi bara pa ett bankkort och ett Medicare kort ocksa sen ar vi redo ;)

Nu blir det lasange och sen bio!

Lite intryck harifran.
Australien ar valdigt likt England. Samma mentalitet, matkultur och byggaders utseende.
Allting gar fort! Jag som tycker folk stressar i Sthlm fick mig en tankestallare har. Fullt med folk som smaspringer fram pa gatorna(har galler det att halla till vanster inte hoger). Massor med trafik. Hinner du halvags over overgangsstallena innan det slar om till rott har du tur.. (vet inte hur aldre manniskor gor?). T o m snurrdorrarna in till kontoren gar mycket fortare an i Sverige.
Halften av befolkningen verkar vara japaner eller koreaner.




Folk motionerade som galningar i parken! Pa gangvagen sprang dom maraton.


Framme i Sydney!

Hej!

Kl. 19.50

Sydney ar en jattehaftig stad! Vi kom fram igar vid kl 22 lokal tid efter en mycket lang resa. Incheckningen pa Arlanda kronglade, mitt visum var felstavat och Emmas bagage ar forsvunnet :/. Flyget mellan Bangkok och Sydney var iaf lyxigt med egen tv fylld med film, musik och tv spel. Bangkok fran luften var en besvikelse. Bara massa falt med vattenfyllda risfalt. Kanske andra uppfattning under hemresan.

Hostelet ar jattefint och ligger mitt i Sydney. Vi har nyss varit pa ett kopcenter och kopt lite yoghurt och frukt. Strax ska vi kolla pa film pa hostelets biograf.
Tidigare idag har vi haft informations mote pa WTCs kontor. Efter det var man helt slut i huvudet for det var mycket att halla reda pa. Vi ar iaf mycket sugna pa surfcampet nu efter att en representant for dem var och pratade pa motet. Har vi tur kommer delfinerna in och simmar med oss nar vi surfar :)

Imorgon ska vi ta gratisbussen ut till Harbour Bridge och Operahuset for att turista lite!

Denna synen motte oss nar vi flog in over norra Australien. Sen flog i en bage pa lag hojd over hela landet till Sydney. I tva timmar sag jag bara oken, berg och skog!! Inte en enda gard, manniska eller vagar. Ut dar i vildmarken vill jag och aka! :)

HEJDÅ!

Om en timme ska jag vara på flygplatsen och sen bär det av! Fick, tro det elr ej, plats med allting i ryggsäcken också. Fast får nog slänga lite saker när jag kommer ner till andra sidan jordklotet för jacka och det som jag har på mig nu när jag reser ska ju också få plats i ryggsäcken sen.

Imorgon kl 14.30 går flyget till Australien. Sen är vi framme kl 11.00 på söndag förmiddag svensk tid. Hade räknat lite fel på det tidigare. Kommer bli en lång resa :)

Vilken upplevelse detta kommer bli :D
Uppdaterar här när jag hinner!
Hejdå Sverige!

Imorgon bär det av!

Hej!

Nu börjar det verkligen dra ihop sig. Bokade nyss min sista minutenbiljett med flyg till Sthlm. Kl 16.30 lyfter jag mot Sthlm och Arlanda imorgon. Sen ska jag ta mig in till centralen för att möta Sara(min ena resekompis) som kommer med flyget från Malmö vid 19- tiden. Kan tänka mig att vi kanske går ut och äter på kvällen och sen sover vi hos hennes bror. Vid 12.00 behöver vi vara på Arlanda på lördag för att checka in vårt bagage och där möter vi även upp Emma(resekompis nr 2), innan flyget mot Australien via Bangkok lyfter vid 14.30 :)

Jag har precis kokat ägg och bryggt kaffe så nu ska vi äta en god frukost, innan jag sätter igång och fixar med det sista. Ska jobba en kortis idag 13 -16 så själva packningen kommer i eftermiddag. Nu innan 12 tänker jag duscha vovven, sortera alla papper som ska med, skriva CV och mejla lite. Det är väldigt hårda regler för att få komma in i Australien, så måste tex tvätta alla min skor och lite så.

Kul förresten om man skulle träffa någon från ROnneby på andra sidan jordklotet, har hört om ganska många som är där nere nu :)

Såhär ser det ut just nu :). Då saknas lakan, skor och lite sånt, men å andra sidan ska endel kläder sorteras bort.


Mina visitkort :), Kasper tipsade mig om det, vilket jag tyckte var ganska smart.

Stygnen bortplockade

Halloj!

Nu börjar det verkligen dra ihop sig. Imorgon flyger Malin till Nya Zeeland och på lördag bär det av för oss andra till Australien. Jag tänkte flyga sista minuten upp till Sthlm på fredag också för att höja spänningen lite.. tänk om det blir fullbokat! Då får pappa göra en utryckning med bilen på lördag vid 04.00 tiden ;)

Nu på morgonen har jag gjort en massa saker. Ställde alarmet på 08.00 och kom efter mycket om och men upp även om det faktiskt var lite tungt. Sen har jag tvättat, organiserat mina saker och plockat bort stygnen på vovven. Det var lite svårare denna gången, för på dom två små såren tråden försvunnit in pland huden. Fick dra ganska mycket i ändarna innan jag kom åt att klippa av tråden. Tur att min Selma är van vid allt och bara gav mig ledsna blicken och ryckte lite med benet. Nu blöder dom två små såren lite, men hon vet att hon inte ska slicka dom. Gör hon det åker tratten på och det vill hon icke :). Tror det kommer bli svårt att hitta en lika duktig, smart och klok hund som Selma efter henne. 

Nu ska jag hämta ner symaskinen och laga mitt nattlinne som gått sönder vid spännet. Sen ska vi in till skolan och scanna in mitt pass, körkort, visum och flygbiljett. Därefter en till Apoteket och Maxi. Jag upptäckte att jag bara fick plats med hälften av min musik på den Mp3n jag har, så tänkte köpa mig en ny. Nyström skickade mig en rapport från Expert imorse, så ska se vad jag hittar :)

Helgens fest var förövrigt rolig! Avlägger en rapport i samband med bilderna senare idag eller imorgon.
Jag kommer sakna Emmapemma. Nu är hon nere i Lund så vi kommer inte hinna ses mer innan jag åker, lite tråkigt :/

Före

Efter


Och nej, jag målade inte om naglarna mellan bilderna. Här avslöjas det att bilderna togs olika dagar :)

      

Packandet har börjat!

Nu har mitt packande börjat på kakelrumsbordet :).
Har börjat lägga fram allting som jag ska ha med mig, och lag massor med kläder i tvättkorgen. Om exakt en vecka sitter vi på flyget och är 1,5 timme på väg mot Bangkok!

Jag och MatHias satt och räknade på tiden igår. Flyget avgår från Arlanda kl 14.30. Mellan Arlanda och Bangkok tar det 11,5 timmar. Tiden där är + 6 timmar. På Bangkoks flygplats ska vi sen vänta 2 timmar innan flyget avgår kl 08.00 mot Sydney. Kl 20.00 landar vi i Sydney och där är tiden + 9 timmar. Alltså är kl 11.00 på förmiddagen här hemma i Sverige. Kommer bli kämpigt att somna när hjärnan är inställd på att klockan är förmiddag.
Hela flygresan tar 19,5 timmar och med incheckning osv så är vi alltså på resande fot i 30 timmar. Kommer bli tufft!

Veckan har annars varit ganska lugn och mest ägnats åt planering. I onsdags kväll var vi hemma hos Nyström och kollade på fotbollen och Idol, mkt trevligt :). I torsdags satt vi på Drop Kick och pratade några timmar. Vi var väldigt många jag, Emma, Filippa, Martina, Pumba, Nyström, Kasper, Anders, Magnus, Daniel och någon mer.
Samma gäng + ännu fler ska ikväll hem till Kasper på fest. Efter det blir det förmodligen Natti eftersom han bor precis vid Brunnen. Tror det kmr bli en riktigt bra kväll :).
Kvällen till ära har jag även köpet ett australienskt vin med en känguru på, samt satt i gröna färglinser. Sista helgen hemma!!

Nu ska jag gå en sväng ner till hamnen och ta ut pengar i Nära Dig-butiken. Tänkte cyklat in till stan för att göra det, men så kläckte Johannes faktiskt, från hans sida, året första bra idé..

Filippa, jag och Linnea på väg till Natti förra helgen. Fulla och glada :)

Surf Camp & Dykarcertifikat

Vi planerar att gå åtminstone två kurser nere i Australien. Först en surfkurs och sen att ta dykarcertifikat när vi kommer upp till Cairns(i november kanske?).
Jäkla vad man längtar när man läser om kurserna! Om en vecka bär det av, så om 2-3 veckor står jag förmodligen på den surfbrädan :) 




Surf Camp Australia
7 dagars & 7 nätters Surfsafari


Ta chansen och kasta dig ut i böljorna tillsammans med Surf Camp Australia, under 7 dagar & 7 nätter kommer du att äta, sova och tänka surfing. Har du drömt om att lära dig surfa är detta absolut något för dig! Tillsammans med Surf Camp Australia kommer du att besöka några av de vackraste stränderna i Australien som har valts ut för att passa både nybörjare och surfare! Stränderna ligger i eller i närheten av naturreservat, de är folktomma och erbjuder oförglömliga surfupplevelser.


Surf Camp Australia avgår måndagar kl: 07:45 
Safarit startar i Sydney och slutar i Byron Bay.

Dag 1 till 4/ måndag till torsdag: (spenderas vid Seven Mile Beach)
4 dagars Surf Camp vid Seven Mile Beach, ligger 2 timmar från Sydney
8 surflektioner tillsammans med riktiga ”surf dudes”
All surfutrustning ingår
Alla måltider är inkluderade under din tid vid Seven Mile Beach
3 nätters boende vid stranden
Torsdagskväll - gratis öl & pizza på ”Scubar” i Sydney
All transport och nattbuss från Sydney till Byron Bay är inkluderat

Dag 5 till 7/ fredag till söndag: (spenderas i Byron Bay)
  3 dagars hyra av surfbräda
3 nätters boende på backpackers i Byron bay
* Du får även en häftig Rip Curl/Surf Camp T-Shirt

Obs! Under din vistelse i Byron Bay står du för dina egna måltider. Om du önskar resa tillbaka till Sydney efter avslutat safari i Byron Bay kostar det 75 AUD. Annars är det fritt fram att fortsätta ditt äventyr längst upp med Östkusten.

Under surfsafarit kommer du förutom att ha det overkligt bra och vistas på några av de bästa surfstränderna i Australien lära dig allt om säkerheten i vattnet, paddla och fånga vågor, ”popping up” – ställa sig upp på brädan, droppa på vågen och svänga, surfa längs med vågens linje och allt det finns att veta om surfetikett!

Pris:  4650:- 


 

Lär dig dyka vid
Australiens Stora Barriärrev!

 

Snart bär det av mot varmare breddgrader, äventyr och spännande upplevelser. Förberedelserna har börjat, listan är lång och det börjar kännas att det snart är dags. Under vistelsen i Australien kommer det finnas möjlighet att utföra mängder av aktiviteter, allt från fallskärmshoppning till dykning vid "The Great Barrier Reef". Föreställ dig möten med en clownfisk, revhajar eller en muräna på 18 meters djup. Work & Travel Company samarbetar med PRO DIVE (Cairns, Australia) som är ett 5 stjärnigt PADI utbildnings center. Beläget vid Barriärrevets bästa dykplatser och med över 40.000 certifierade elever sedan starten 1983 kan vi på Work & Travel Company rekommendera PRO DIVE som en utmärkt portal till världen under ytan.  

   

Citat från PRO DIVE:
"The company is committed to the idea that, regardless of level, any diving activity taken with the company should be safe and enjoyable."

PRO DIVE erbjuder en 5 dagars lär dig dyka kurs med följande inkluderat:

På land:
PADI Gold Open Water Certifikat
Läromaterial på Svensk
2 passfoton (för certifikatet) 
Transfer till och från boendet
"Reef Teach" Marinbiologi 
       presentation 
Allt skrivmaterial
All dykarutrustning
Receptbelagt cyklop (om nödvändigt)




Till sjöss:
9 dyk 
2 nätter ombord (del i dubbelrum)
Alla måltider
Sänglinnen
Dykarutrustning
Receptbelagt cyklop (om nödvändigt)
Våtdräkt
Loggbok
Utförlig dyk försäkring
Alla revskatter

Dykarkursen är nedbruten i två delar, som visat ovan (På land/till sjöss):
2 dagars pool och klassrumsträning
3 dagar, två nätters boende på båt.
Väl ute på revet utför du 4 dyk för att slutföra certifikatet, sen som certifierad dykare har du 5 dyk varav ett nattdyk.

 Pris: 4 100 kr 

Ajaj min tumme!

Tjenamorrrs!

Pappa letade fram fyra stycken fickknivar till mig igår och idag skulle jag bestämma vilken av dom jag ville ha med på resan. Jag kände på mig redan innan att det inte skulle gå bra för mig att få upp alla knivarna, men gjorde ändå ett försök. Den stora kniven fick jag upp utan större problem. Sen skulle jag få upp saxen men den var väldigt trög, så fick ta i rejält. Plötsligt lossnar den och smäller upp, samtigti som min tumme befinner sig mellan saxen och kniveggen. Resultat: 1,5 cm långt skärsår över tummen och blod över hela köket.. usch!! På bilden har jag tre lager plåster som sitter hårt för att stoppa blodföldet, men ändå blödde det igenom ganska snabbt. Har inte vågat ta bort plåsterna ännu för att se hur det ser ut, men det bultar iaf inte i tummen längre.

Annars så började jag dagen med en härlig promenad med vovven.
Sen så har jag kunnat stryka ännu fler saker på min att göra lista. Bla CV, Visitkort, mitt visum har kommit, Eurovoicen är avstäng, linser är beställda(får färgade linser på köpet :O ), min reseförsäkring är förlängd, vovven trimmad osv.
Adresser till folk har jag också fixat! Hade en egen liten lista på folk och sen efterfrågade jag lite adresser på msn i mitt namn. Resultat: Jag kan ägna mig åt brevskrivande på heltid nere i Australien. Kul att så många vill ha brev från mig ;).

Imorgon ska jag till ungdomsmottagningen en sväng och sen till stan och köpa resefön, body lotion, solkräm och resedagbok. Ska även se om Ronneby Guldsmide fått in de Tomas Sabo berlockerna som jag vill ha.
På torsdag ska jag till Karlskrona för en liten operation, sen lunch och lite shopping, innan jag ska köra och hälsa på Josse.

Vet ni vad jag mer har gjort idag? Jo sprungit och det gick så jäkla bra!! Har vilat/varit för lat i en vecka nu så trodde det skulle vara tungt, men icke! Hela vägen från Tarkett och hem(1 km) kunde jag spurta successivt utan att tappa andningen. Kändes som att jag bara flög fram, jäkla vilken känsla :). Jag blev så upprymd att jag körde ett hårdpass med hantlarna också när jag kom tillbaka, så nu är hela kroppen ordentligt tränad!

Mkt text blev det :)
Nu ska jag strax sova, för det pratas om kolla fotbollen på GT imorgon kväll så är väl bäst att se till att vara utvilad. 
Nattinatti 

Mörbultad efter trevlig kväll!

Gårdagen blev ganska hård känner jag nu dagen efter. Har verkligen ont överallt, vet inte om det är Pumbas monstermassage som spökar kanske. Har dessutom ett blåmärke på benet och en svullen tå som jag inte har en aning om hur dom tillkom.

Vi tjejer började med att ses på Drop Kick för en öl innan vi gick hem till Pumba. Där stannade vi till iaf halv 2 innan vi tillsist kom iväg till Natti. Fyllepromenaden höll på att sluta riktigt illa för min cykel när Linnea skulle cykla!
Inne på Natti var det för ovanlighetens skull riktigt roligt :). Vi dansade konstant från det att vi kom, så minst en timme höll vi på! Jag och Frida var uthålligast och blev kraftigt uppvakatade av ett helt gäng med 90:or(lillebrorsans vänner), haha :). Samma 90:or dök upp på Maxi idag med flickvän och blev röd som en pion när han insåg att han valt min kassa.
Idag började jag jobba kl 11.25 vilket var ganska kämpigt efter att bara ha sovit några timmar, men det gick. Söndagarna är nog faktiskt min favoritdag att jobba, för det är alltid så lugn och skön stämning då.

Jag undrar vem som var Dj. på Natti igår? Det var länge sedan det spelades så bra musik! Kul att medelåldern inte längre var 18 år som det varit i sommar, utan runt 22 år istället! Hoppas det håller i sig till nästa helg :) 

Jag fyller på med fler bilder i det här inlägget imorgon, finns som vanligt massor!

Storasyster Emma och jag =)

Haha!! Jag är duktig på det ;)


Jag och söta Filippa =)

Jag blev tydligen smygfotad!

Glada kajorna!


Nu ska jag strax gå och lägga mig, har tusen saker att fixa med imorgon..
Ringa runt och fixa hem massa, in till stan och köpa bla resefön, solkräm och anteckningsbok.. listan är lång.
Sen måste jag verkligen städa och plocka undan här, har kläder och saker utspridda över hela nedervångingen just nu :/

Sov gott!

Årets första julklapp!

Hejhej!

Först måste jag börja med att säga att Inglourious Basterds var bästa filmen på länge! Det var jag, Emma, Daniel, Kasper och Mattias som åkte in till Karlskrona för att se den efter att jag hade slutat jobba. Att jag inte hade så höga förväntningar på filmen, förstärkte nog bara intrycket av det var en riktigt bra film.

Idag har det varit en lång dag. Gick upp vid 8 och pysslade lite här hemma innan vi vid 10 åkte till Näsum med Selma för att hon skulle opereras. Det är samma brösttumörer som i våras som kommit tillbaka på henne. Även denna gången gick det jättebra och lite mer än en timme efter att vi lämnade in henne var hon klar. Näsums veterinärer är verkligen i en klass för sig, mkt trevlig, duktiga, snabba(får tid nästan direkt) och billiga!

Efter det åkte vi in till Kristianstad för lite shopping medan Selma låg i bilen och tjurade pga kragen. Man kan se på hela henne hur mkt hon avskyr den :)

Det blev en väldigt lyckad shopping måste jag säga. Efter att ha hamnat i varje sportbutik i hela Kristianstad hamnade vi inne på Naturkompaniet där jag äntligen hittade min perfekt resekompis, satt som en smäck trots packning :). Pappa gick även med på att betala den.. det är bra att shoppa själv med honom :P.
På väg till bilen går vi förbi Cervera och ser 40% på allt pga flytt! Jag tänkte att då kan jag ju kanske hitta några Lineglas där inne, men det fanns inte i det jag ville ha. Sen så går jag en sväng blad besticken och klagar över att inte Boda Nova Line inte finns där heller förutom i lösvikt bestående av 2 knivar och 2 skedar. Jaja jag köper väl dom då iaf tänker jag, samtidigt som pappa fiskar upp ett helt sett från en hylla. Så nu har jag ett 24-delars sett + 2 knivar och 2 skedar :D. Tror vi tjänade ca 600 kr på det, och jag har spanat på det besticksettet jättelänge nu :). I kassan visar det sig dessutom att detta blir min julklapp 2009, praktiskt efter som jag inte är hemma på julafton ;)

Haha kolla blicken!

Min backpackerväska! :D
Den är på 65 + 10 L och jättebekväm!
Haglöfs Hub 6510
Snyggingen på Naturkompaniet tyckte jag skulle provpacka den redan ikväll eftersom det är 30 dagars öppet köp, men det får nog vänta tills efter helgen iaf ;P

Besticksett Boda Nova Line


Ikväll blir det filmkväll, så nu ska jag cykla in till stan!
Imorgon blir det jobb och sen fest, helt perfekt :)

22 000 kr fattigare

Sådär då var resan betald :)
Handpenningen på 2 700 kr och resan på 19 700 kr. Nu ska jag bara boka flyget upp till Sthlm den 18e också.

Idag har jag inte orkat fixa så mkt med min att göra lista utan har mest slappat. Cyklade ut till Jennie och lekte med henne några timmar, innan pappa kom och hämtade mig för en tur till Team Sportia.
På fredag ska vovven till Näsum och operera bort två tumörer igen och sen ska vi shoppa i Kristianstad. Ska bli skönt att kunna bocka av lite på att köpa listan.

Imorgon ska jag upp tidigt och ringa ungdomsmottagningen, länsförsäkringar och banken.
Har förresten beställt internationellt körkort idag, så en sak med resan har jag ju ändå gjort.  

Kolla vad fint jag ordnade det igår. Det var jättefint väder så jag ville inte sitta inne och skriva mina listor och läsa handboken. Dock ville jag inte ligga där ute i tystnad utan Spotify så fick bygga ett litet solskydd åt datorn :)

Uppladdningen har börjat

Sådär, kände att det var dags att uppdatera headern lite. Detta är bara lite provisoriskt, får bli snyggare en annan dag.

Idag har jag verkligen tagit tag i det här med reseplaneringen och skrivit både packnings- och att göra lista. Att göra listan blev väldigt lång.. Läste även igenom handboken som vi fått av WTC och det är verkligen mkt att tänka på och saker som måste fixas.

Att göra innan resan
Trimma vovven
Beställa linser
Fixa en backpacker ryggsäck
Få fler p-piller utskrivna
Ringa kirurgen i Kna
Kolla så att det räcker med vaccination mot Hepatit A
Ny musik på Mp3n
Säga upp sms abonnemanget
Kolla telepriser i Aus och Thailand
Betala handpenningen
Betala resan
Fixa ett kontoutdrag på AUD 5000
Kopiera biljett, pass, bild osv
Kolla massa med banken
Översätt mitt CV till eng.
Skaffa internationellt körkort
osv osv osv..

Köpa innan resan
Sandaler
Solkräm (snart sommar i södra aus o tropisk värme i norra) :D
Australien bok, Lonely Planet
Resefön!

Känner verkligen jag börjar bli resevan nu :). Vet vad jag kommer behöva och vad som är helt onödigt att ta med sig. Väldigt mkt kan man lika gärna köpa där nere istället. Tex solkräm var bara dumt att köpa här hemma enligt handboken eftersom solkrämen där nere är mer anpassad för klimatet. Solfaktor 50+..
Kläder är en sån sak som känns onödig att ha med sig i massor. Linn som var i Sydarika slängde tydligen hälften av sin packning. Mkt roligare att komma hem med massa nya kläder sen istället, vi avslutar ju som sagt i Bangkok =)
Det har varit lite strul med vår hemresan också, så just nu vet vi inte när vi kommer hem. Har flyg bokat till Bangkok men sen vidare till sthlm är det fullbokat så kanske blir en längre tid i Thailand än vi tänkt oss.

RSS 2.0