Krabi Province och Phi Phi Island

Hey!

Tankte bara informera om att jag forfarande lever. Har verkligen hant mycket saker den senaste veckan. Bussresan ner till Ao Nang gick bra, jag sov mig igenom alla 14 timmarna :P. Ao Nang var extremt turistigt med svenskar overallt. Redan nar vi kom dit pa eftermiddagen drog vi over til Tonsai Bay  som ar stranden brevid Ao Nang, men med klippor runt sa anda sattet att ta sig dit ar med bat. Det var jag, Jimmy och Jocke som hade traffat en israelitisk kille som visade sig vara klattringsinstruktor, sa han ville att vi skulle klattra. Egentligen fanns det inte riktigt nagra klippor for norborjade dar, men det gick bra anda :). Tyckte verkligen att det var jatteroligt. 

Dagen efter flyttade jag over till Tonsai dar aven Petter som jag var pa Nya Zeeland var. Dar stannade vi sen nagra dagar helt avskilda fran all turismen. Var bla ute pa Deep Water Solo som ar klippklattring over vattnet utan nagra linor. Jag vagade mig inte upp hogre an 10 meter eftersom anda vagen ner var att hoppa i vattnet. Mitt tidigare rekord var bara 5 meter sa dubblade ju anda det.  

Efter det akte vi ut till Phi Phi Island dar vi stannade i tre natter. Phi Phi ar ocksa valdigt turistigt men valdigt mysig o. Bra partystalle for svenskar :). Sista dagen hyrde vi kajak en heldag och paddlade ut runt syster on Phi Phi Leh for att titta pa Maya Bay dar filmen The Beach ar inspelad. Det var verkligen jobbig paddling men klart vart det. Sjalva Maya Bay var inte sa speciell men det fanns manga andra fina vikar och snorkligen var valdigt bra.

Nu ar jag i Krabi town dar jag traffat en tysk och en japan. Igar akte vi alla tre pa EN skoter ut till Tesco for att handla. Det var verkligen hog spanning att aka runt i thailandsk trafik. Idag har vi varit ute vid nagot som kallas Tiger Cave eftersom det finns en stor sten som ser ut som en tiger. Huvudattraktionen ar dock att ga upp pa berget for 1237 nastan lodrata trappsteg! Det var sjutk jobbigt men val dar uppe hade man en fin vy. Kommer dock inte gora om det. Pa vagen tillbaka blev vi stoppade i en poliskontroll for att den tyska killen inte hade hjalm. Jag hoppade snabbt av och forsvann sa tror inte dom sag att vi akte 3 pa mopeden. Strax darefter smiter tysken fran polisen eftersom dom bara stannade oss for hjalmen, inga thailandare. Nu har vi fatt veta att dom inte kan gora sa mycket trots att de tog registeringsnumret, sa det var ju skont :). Hade vi stannat hade vi saker fatt betala.

Ikvall ska jag aka till on Ko Samui for att ga pa Reearth festival. Dar kommer Sahara Hotnights, Promoe, Timbaktu, Looptroop Rockers mfl spela i tva dagar. Inga artister jag lyssnar pa i vanliga fall direkt, men tror det kan bli kul :)

Tonsai Bay, redo for klattring!

Tonsai Bay

Tonsai Bay

Deep Water Solo

Phi Phi Islands

Kajak runt Phi Phi Leh, har i Maya Bay


Livet pa Kho san Road

Hejhej :)

Jag trivs battre och battre i Bangkok. Igar akte vi till Weekend Market som ligger utanfor Bangkok. Det ar tydligen en av varldens storsta marknader med 200 000 besokare varje dag. Nar vi skulle aka dit gjorde vi som thailandarna och satte oss pa lokalbussen. Vid kopcentrumen bytte vi sen till skytrain som tog oss hela vagen till marknaden. Bussen gick bra men nar vi skulle pa skytrainet missade vi att man skulle byta tag efter en station sa akte 7 stationer at fel hall innan vi insag vart vi var pa vag. Klantigt, men vi kom iaf fram sa smaningom :)

Efter sex timmar pa marknaden och flera plagg och saker rikare akte vi tillbaka till kopcentrumen. Dar fortsatte jag shoppa ett tag till medan Pearlie gick pa akvariumet. Jag hittade aven Tesco som ar ett stort supermarket. Det var lite roligt for trots att jag var dar sakert 30 min sag jag inte en enda vasterlanning. Priserna dar innen var ocksa valdigt laga sa vill man handla billigt utan att pruta ar det ju till icke turistaffarerna man ska ga till. Det slutade med att jag kom tillbaka med tva klanningar, en vaska, necessar, klocka, schampo, mousse, mascara, makeup remover, fotfil och formodligen nagot mer. Alltihopa kostade under 500 kr :) 

Att bo pa Koh San Road ar lite speciellt. Det kryllar av turister har hela dagarna. Vid sextiden gar alla ut och borjar festa. Marknadsstanden har oppet till  kanske ett ungefar innan stamningen borjar forandras pa gatan. Vid tva gar de prostituerade ut pa gatan och saljer sig helt oppet. Vid sex pa morgonen dor festen ut och pubbarna byter nattklubbsmusiken mot frukostmusik. Vid niotiden kommer marknadsstanden fram igen samtidigt som gatan borjar ladda for kvallen igen.
Vi bor mitt pa gatan mellan de tva storsta pubbarna sa det ar verkligen fullt liv i vart rum dygnet runt, men jag tycker nastan det ar lite trevligt. Dom spelar verkligen bra musik och har man oronproppar blir det lagom hogt for att sova till ocksa :) 

Pearli akte till Kambodja nu imorse sa det ar darfor jag ar uppe sa tidigt. Ska strax ga och ata frukost med Jocke innan jag checkar ut. Sen ska vi boka nattbussen till Krabi(sodra Thailand) som gar ikvall. Jimmy akte till Krabi i forgar och ringde Jocke och berattade hur bra det var dar, sa nu ska vi helt plotsligt ocksa dit. Tydligen ar det ganska dyrt dar enligt Jimmy men jag hoppas att vi kan hitta nagot hyfsat billigt boende iaf! Hor hort manga som blivit ranade pa vaskorna pa bussen sa far halla hart i den!

Bangkok

Bangkok ar verkligen mycket nya intryck. Flygresan hit igar gick bra. Jag satt med en trevlig tjej fran Israel som ocksa skulle backpackra i Thailand. Pa flyplatsen motte vi sen upp Pearlie fran Stockholm och delade alla pa en taxi till Khao san Road. Pearlie och jag hittade sen ett hostel for 30 kr/natt mitt i smeten, billigt :). Sen gick vi ut pa lite sightsing och traffade direkt massor med folk. Hela kvallen hangde vi sen med tre killar fran eng, aus och NZ som alla reste sjalva. Folk ar verkligen grymt sociala har om man jmfor med hur det var i Australien.

Idag har jag varit ute pa en 3 timmars tur med en tuk-tuk som ar en  moped med en hytt pa typ. Han tog mig runt till flera olika tempel och Buddha byggnader. Sen var vi aven pa regeringens kontor och kollade pa tagturer till Koh Phangan och norra Thailand. Det var meningen jag skulle betala 5 kr for turen men pa det sista stoppet forsvann chaufforen sa jag fick inte ens betala det.
Nu i eftermiddag akte vi jag, Pearlie och Creg(aus) till MBK som ar ett jattestort shoppingcenter. Dar motte vi upp en norrlanning som bor i Kambodja med en kompis just nu. Han kunde ge oss massa tips, men man far sa mycket tips av alla har att man snart inte vet vart man ska ta vagen ju! Vi fyra ska iaf strax bege oss till nattmarknaden innan det blir party pa Khao san Road igen :)

Bangkok ar valdigt trevligt men jag kanner redan att jag borjar fa nog. Folk ar thailandarna ar valdigt paflygna nar de ska salja saker och trafiken ar hysterisk. Luktar gor det ocksa, aven om det mest ar killars nasor som verkar ha stora problem med det.  I helgen bar det formodligen av mot Koh Phangan som ar en o utan for Thailands ostra kust. Kostar bara 200 kr att aka dit med de dyraste foretagen. Da inkluderar det typ 12 timmars tag och sen farja till on.  Efter nagra dagar dar ar det full fart mot djungeln som galler :)

Sista dagen downunder, Thailand imorgon!

Heeey!

Om 11 timmar sitter jag pa flygplanet till Bangkok! Ska bara sova lite forst.

Resan hit till Sydney gick bra. De danska killarna lyckades inte fa sin bil sald sa jag akte med Galvin en av Roscos kompisar istallet. Han bjod dessutom pa en motellnatt och kak sa stjanade 150 $ pa att aka med honom istallet for med tag. Mycket pengar for en backpacker :).

Jag kom till Syndey och YHAs hostel vid lunchtid igar och det blev ett kart aterseende. Det var ju har allting borjade for 4,5 manader sedan :). Efter att ha varit pa Work and Travelskontor och banken for att avsluta mina konton gick jag ut pa jakt efter lite souvenirer. Hittade allt jag hade tankt mig sa var nojd. Sen satte jag mig pa freeshuttlebussen och akte ut till Circular Quay for att halsa pa operahuset och Harbour Bridge. Nar jag skulle tillbaka hade saklart shuttlebussen slutat ga sa jag fick ga hela vagen tillbaka. Passade pa att ga George St for ovanlighets skull.. en mycket ironik mening eftersom kutade den gatan fram och tillbaka tusen ggr sist vi var har!
Jag ar faktiskt farvanad over hur bra jag hittar har i Syndey behovde inte ens anvanda karta. Sydney far nog ses som min favoritstad har i Australien :)

Idag har jag fixat annu mer saker. Bla vaxlat resten av mina dollar till bath och skickat hem min ansokan till veterinarutbildningen i Kopenhamn. Sen far pappa lagga i mitt betygsdokument och skicka vidare ansokan till Kopenhamn.  Pa tal om mamma och pappa sa fick jag ett paket fran Sverige nar jag kom hit till Syndey. I det lag det minnskort, usb(det tas mycket bilder) och lite godis. Godiset blir perfekt for flygningen imorgon :). I paketat lag aven nagot lite ovantat, namligen en Kalles Kaviar! Visste det ar valdigt svenskt men jag tycker ju knappt om kaviar. Fast gick och kopte lite agg och da var det ganska gott iaf. 
Nu i eftermiddag har jag hangt med en dansk tjej fran rummet. Hon ar bara 18 ar och har inte ens gatt i gymnasiet. Manga som reser har ar valdigt unga. Jag fick hjalpa den danska tjejen att tvatta, samt forklara att vita klader inte kan bli fargade om man tvattar dom med tvattmedel for fargade klader(hon var lite orolig for det). Sen tvattade vi hennes klader i tre olika tvattmaskiner, varav i den ena vi bara la en handuk eftersom den kanske kunde ludda lite. Snacka om att vara radd om sina klader :)  

Ikvall har vi varit och kollat pa Borat. Jag som trodde jag skulle hata den filmen tyckte faktiskt att den var ganska underhallande. Den hade definitivt sina stunder.

Nu ar det strax dags att ga tillbaka till YHA och sova. Kommer kannas lite konstigt att lamna Australien imorgon, tur att jag inte ska aka direkt hem. Borde tranat mer pa min danska dom senaste veckorna men engelska ar ju sa himla mycket enklare. Kan iaf kanna mig stolt over att engelskan flyter lika bra som svenskan just nu, eller t o m battre. Pratade med Sverige pa skype imorse och nar jag skulle saga nagot utan att tanka borjade jag pa engelska hela tiden :)

Onska mig lycka till med flygningen imorgon! Den tar 9 timmar. 9 timmar som jag ser fram emot eftersom det ar med Air Asia och jag kommer fa egen tv osv + god mat, lyxigt:)





Antligen regn efter 6 veckors torka!

Igar kom det antligen regn har. Vi har knappt inte haft ett moln pa himlen sen nyarsafton, sa det var faktiskt ganska harligt med lite regn :).

Forra helgen var vi i Mansville som ligger vid Mt Buller. Det var tankt att vi skulle campa men blev erbjuda ett hus i stan sa det var verkligen bra. Pa kvallen gick vi ut i Mansville och hamnade mitt i ett gang melbournekillars svensexa. Det blev verkligen en rolig kvall. Heter man Matilda bland australiensare ar man typ kandis :)

Annars har det inte hant sa mycket i veckan. Jag har cyklat fram och tillbaka till Nathalia nagra dagar for att hitta lite Internet. Det ar 3,5 mil fram och tillbaka sa det dryga ar att det tar 1,5 timme. Forsta dagen cyklade jag dessutom vilse, vilket i sig ar en valdigt stor bedrift eftersom det bara finns en hunvudvag och alla vagar ar spikraka, men jag lyckades iaf :/

Igar hangde jag med danska maffian till pubben och hittade en landsmann fran Kristianstad. Det var kul att prata svenska efter 6 veckors engelska :). Jag har traffat massor med svenskar pa resa men an sa lange inte en enda bleking. Reser inte blekingar?!
Pa sondag aker jag med tva danska broder till Syndey. Vi aker pa eftermiddagen, sover i bilen och kommer fram till Sydney pa mandag morgon. Jag rakade namna att jag ville till Sydney i helgen och da visade det sig att dom skulle dit. Dessutom ska dom bo pa YHAs hostel precis som mig sa far skjuts anda till dorren, helt perfekt :)

Nu ska jag aterga till kidsen.  Ar med Tania i skolan idag sa har en klass pa 20 barn i 9-10 ars alderna har i klassrummet. Kul att se hur det ar i en australiensk skola. Barnen har bla varsin Lenovo laptop(lyxigt) och ar valdigt valuppfostrade. Jag har precis hallt ett foredrag om Sverige och svarat pa tusen fragor om mig sjalv, fick manga fantasifulla fragor. Innan det sjong vi Queens - We Will Rock You fem ganger och barnen var valdigt imponerade over att jag kunde texten utan sanghafte :)

Hors nar jag ar i Sydney :)

RSS 2.0