R.I.P Selma <3<3<3

Världens finaste vovve finns inte mer <3
I onsdagsnatt hörde pappa av sig och sa att Selma blivit sämre och att de varit iväg och röntgat henne. Visade sig att hon hade en knöl vid ena lungan och flera mindre längs ryggraden. En av de mindre tryckte förmodligen på någon nerv för hon hade problem att röra bakdelen. På torsdagskvällen lämnade jag vårt nollningslägret och åkte hem, då var hon helt förlamad i bakdelen. Fick sova en sista natt tillsammans med henne i köket innan vi åkte till veterinären i fredags. Finaste vovven blev 12 år och 9 månader gammal <3

DM mästare i agility

Attack!



Förra sommaren!

Sandhammren för en månad sedan

Sista natten :'(
3/9 2010 <3

Rustur och skolstart!

Rusturen förra veckan var helt galet kul. Danskarna är helvilda när det gäller fest och att bjuda på sig själva.
På introduktionsdagen fick vi bla leka lekar, gå på välkomst show och bli runtvisade på skolan.(Fick pilla på en styckad hästs alla inre organ.. de var gigantiska) Alla kliniska salar och föreläsningssalar är verkligen moderna medan det ligger i ett underbart mysigt skolområde :)
Rusturen(nollningsläger) gick till de skånska skogarna. Veckan bestod av massa fest, galna lekar, information och galenskaper. Har aldrig varit med om något liknande :D. Kan säga att man vaknar snabbt med en shot på morgonen och kall morgonluft! Förutom fest fick vi även prova sy ihop sår på grisar och lite så. En dag pillade vi ut alla organ på en gris.. En av killarna shotade sen ur grisens hjärta medan en annan stod med en lunga i munnen. Inte heller då var vi nyktra, faaast de var inte så farligt som de låter heller :P

På torsdagen åkte jag som sagt hem.. Resten av helgen var sen skitjobbig. I söndags åkte jag tillbaka till Köpenhamn igen. Måste säga att jag har några fantastiska tjejer i klassen. Igen kunde förstå bättre än dom hur de känns utan Selma..
Igår hade vi vår första skoldag med förläsning kl 8 - 12. Introduktionen var på danska, biologin på daanska(med svensk lärare så mycket lätt att förstå) och kemin var på engelska. Tyckte alla språken var ganska lätta att förstå men kemiföreläsningen var lite förvirrande.
Efter skolan folkbokförde Carro och jag oss i Danmark och skaffade CPR nr, skönt att ha det ordnat. Bara bank, mobil och försäkring kvar att fixa nu.
-
Dagens föreläsning var Veterinär introduktionskurs och om djuretik. Föreläsaren är samma kille som skrivit vår lärobok så tror de kan vara en bra ide att köpa den boken och plöja igenom den snarast möjligt. Den är nog bara 200 sidor så inte så mycket jämfört mot 1000 sidor som de flesta andra klossarna är.
-
Imorgon är vi lediga så får försöka plugga lite då tror jag. Planerar även en tur in till Ströget om vädret är fint :)
Alla våra föreläsningar är på danska eller engelska och all litteratur på engelska så man märket att de tar extra på huvudet. Har varit jättenära att somna flera gånger under förläsningarna. Inte likt mig! Kaffetermosen hänger med i fortsättningen!
Tyvärr får vi inte publicera några bilder alls på Internet från rusturen. Meeen kommer ni hit på besök lovar jag att visa dom :)
RSS 2.0