Tentaseger ;)

Hejhejhej!
-
De två senaste veckorna har varit helt fullproppade med plugg och ganska stressiga, men nu är det äntligen över för den här gången. I tisdags hade vi biofysiktentan och idag histologin. Jag kan också skryta med att jag har typ alla rätt på båda tentorna!! Är jättestolt över mig själv för det, även om det inte var lika svåra tentor som jag kan tänka mig att anatomin blir sen så var det iaf sjukt bra jobbat. Tror det är för att Anna och jag haft så bra plugg-sammarbete de senaste veckorna, det har verkligen fungerat super :)
Efter tentan idag så gick vi till businesschools bar igen för att fira, det kommer nog nästan bli en tradition tror jag eftersom vår skolas bar har stängt tentaveckan.
Nu ikväll har jag sträckkollat tre avsnit av Lars von Triers Riget innan jag fick fart igen och tvättade alla sängkläder, städade, dammsugade och diskade. Eftersom vi typ samlats här varje dag för att plugga så har stökigheten bara byggts på och nu var det så skönt att få ordning på det.
-
Nu är det dags att sova för imorgon är det vanliga skoldag igen med alarm klockan halv sju. Ingen vila här inte... min grupp ska tydligen ha någon övelse imorgon med som innefattar elektricitet och en daggmask så jag slutar inte förrän kl fem. Sen efter det ska vi förfesta hos Cathrine i Hellerup till handbolls VM innan vi ska ut i Köpenhamn. Såå mycket lång dag imorgon.
-
Ska visa lite bilder från när vi var på handbolls VM i Sverige med, men har inte fått in dem på datorn ännu. Det kommer nog en uppdatering till på söndag eller så :)

Mot handbolls-VM!

Hej!
Nu har vi varit igång i skolan i en och en halv vecka. Att komma tillbaka var så himla kul, det kändes inte ens lite jobbigt faktiskt :)
Förra helgen så var det tänkt att jag och Anna skulle till Cat i Hellerup och kolla på film, men i sista stund ändrades det till att vi skulle ut tillsammans med några från hennes hus istället. Så vi började där med att hon bjöd oss på mat och så förfestade samtidigt som de fick se ett smakprov på svenska Lets dance. Allihopa kommer från söderjylland så de förstod inte ett dugg vad de sa på svenska, men de tyckte Tony Erving verkade kul iaf. Framåt klockan tolv tog vi tåget in till stan och efter en kort stund på något dåligt stället hamnade vi på en pubb/klubb som hette Barcelona. Jag är inte helt säker på vart vi var men tror det var på runt Nørreport ungefär. Klockan sex kom jag i säng hemma hos Cat efter en mycket trevlig natt. Killarna från hennes hus gick då vidare och hade kommit hem halv 8. Snacka om att Köpenhamn aldrig sover!
Fyra timmar senare var vi uppe för att möta upp Line och Lea för reashopping. Vi var väl inte helt på topp men höll iaf på några timmar ute på stan innan vi åkte hem och kollade på handboll.
-
I veckan har det mest varit plugg för vi har tenta i både fysik och histologi om en vecka. I torsdag kom Cat med mig hit ut och så hade vi hard core plugging som inte var så hard core för att efter jag hade bjudit henne + Anna och Martina på mammas köttfärssås och spagetti så hade vi svårt att komma igång igen.
-
I fredags öppnade Anatomitentan 2/7 som vi har en vecka på oss att göra. Jag och Anna var otroligt effektiva genom att sätta oss med den i fredags eftermiddag. På 3 timmar nådde vi ungefär halvvägs. Det firade vi sen med att åka in till A-vej och delta i Bollywood partyt. Vi kom nog hem vid ettiden därifrån så det var inte så farligt.
Igår förmiddags var vi igång igen och gjorde på 4 timmar till resten av tentan och är nästan klara för att avleverera den nu. De är 7 Anatomitentorna handlar om att man ska svara på 30 frågor varje gång som handlar om det vi gått igenom sen sista tentan. Det är inte så svårt om man har hängt med, men man ska ha 90% rätta svar för att klara den tror jag så det tar ändå lång tid om man ska vara helt säker på sina svar.
-
På eftermiddagen igår så kom Cat hit igen för en pluggweekend. Igår var det Martinas födelsedag så på kvällen var vi bjuda på kalas hemma hos henne. Det blev en himla trevlig kväll med massor av skratt när vi skulle spela Party Alias. Jag gillade det spelet skarpt :). Det går ut på att man ska ta sig runt en spelplan genom att förklara olika ord utan att säga just det ordet och så ska ens lagkamrat gissa. Det var lite knepigt för Cathrine eftersom det ju såklart var svenska ord, men måste säga att hon har blivit sjukt bra på att förstå svenska den senaste tiden, jag är mycket imponerad.  Det blev en salig blandning av språk men det västgötska laget med Anna och Martina vann, medan det danska med mig och Cat kom på delad plats med det engelsktalande laget Carro och Andrea :D
-
Cat som sov här + Anna och Martina har också hängt här hela dagen idag och tillsammans har vi haft en dag i Histologins tecken. Finns inte så mycket mer att säga om det än att NUU börjar tentastressen snart och jag ska snöa in mig i skolan..
-
Imorgon blir min sista dag i friheten när vi ska åka över till Malmö och sen handbolls VM! Jag är supertaggad! Det är Cat och hennes hus och så jag, Line, Christina, Louiuse och Drews som åker. Alla de är från klassen. Vi ska se Australien - Kroatien och Danmark - Serbien spela. Australien matchen fick på tydligen på köpet när vi köpte Danmarkmatchen så det är nice. Danmark besegrade ju Australien med 35 bollar häromdagen såå Kroatien lär ju vinna, men vi ska hejja lite på Aus iaf. Dom kanske kan få till mer än de 12 mål som de fick sist. Deras mål hade tydligen varit att få in 15 mål mot Dan så de lyckades ju inte helt..
Woohoo imorgon kommer bli så kul! :D

Jul och Nyår

Heey!
-
Lovet har gått alldeles för fort.. I morgon åker jag tillbaka till Köpenhamn och på onsdag drar skolan igång igen.
Julen i hos släkten i Västergötland var trevlig. Trots varningar om snöoväder gick det bra att köra upp den 23e. Vi stannade till i Växjö och köpte en julklapp till mig. En kvart fick jag på mig att bestämma en mini PC och fodral innan de andra började bli helstressiga.. men det verkar som jag gjorde ett bra val iaf. Framåt kl 20 var vi framme och jag blev lämnad hos min farbror och faster medan de andra skulle sova hos farmor och farfar. Jag fick inviga deras gästrum med egen toalett så det blev en mycket bekväm helg för mig :)
-
På julaftons morgon åkte vi till farbror nummer 2 för att äta traditionell kusinfrukost och ha mini-julklappsutdelning. Mamma, pappa och jag gick också en runda i skogen men det var så pissekoldt att vi inte kunde gå så långt, men vädret var så himla fint att vi var tvungna att gå lite.
Klockan tre var vi tillbaka hos farbror nr 1 igen för Kalle Ankas jul och fika tillsammans med deras barn(mina storkusiner) och farmor och farfar. Senare efter julklappsutdelningen åt jag mitt första och enda julbord denna julen. Tror man uppskattar det extra mycket då :).
På juldagen åt vi lutfisk hos farmor och farfar innan vi på eftermiddagen åkte hemåt igen. Gustav skulle spela Maxicup på annandagen så vi kunde inte stanna längre.
-
I mellandagarna har jag jobbat, träffat vänner och varit ute på Millegarne och ridit. En del plugg har det också blivit för jag har insett att tentorna närmar sig med stormsteg.
En av dagarna var mamma och jag inne i Karlskrona med för att jag skulle lämna blod. Det var min första gång men det gick bra, kändes inte speciellt mycket och så fick man en trevlig shoppingcheck som tack för hjälpen. Efter tappningen blir man bjuden på fika och samtidigt som vi fikar har alla sköterskorna och läkarna rast, så det slutar med att vi sitter kvar väldigt länge och snackar skit med dom :P
Sen åker vi in till stan för att shoppa och jag råkar glida in i en annan bil så pappas bil blev lite bucklig. Det var vid ett rödlyse som jag började bromsa mycket tidigt till, men det var så snorhalt att vi gled säkert 15 m innan det tog stopp i bilen framför.. Ajaj. Vi hittade iaf mycket saker på mellandagsrean. Jag har en ny favoritaffär i form av Rabalder som egentligen är en tantaffär eller kvinnoaffär kanske man ska säga. I vilket fall tycker jag de har jättesnygga tröjor och koftor där inne.
-
Nyåret firade jag inne i Karlskrona tillsammans med Linnea och Filippa hemma hos trevliga Tomas. Han och hans killkompisar bjöd på nyårsmiddag så totalt var vi nog 20 stycken hemma hos honom i hans 2a. Det var himla trevligt även om det blev lite för bra för en del redan innan 12-slaget :P
-
Idag har jag varit ute på Millegarne och ridit tre stycken hästar, precis när träningsvärken från förra veckan hade börjat släppa.. Men det är kul :). Det var två av Ninnis hästar jag red och så Annies häst som jag ridit några gånger nu. Imorgon ska jag upp tidigt igen och så tänkte jag hinna ut och rida då med innan vi åker imorgon framåt klockan två. När jag ska hinna packa vet jag inte riktigt :P. Mamma och pappa ska köra mig ner i Skåne någonstans för att hälsa på lite släkt och så tar jag tåget vidare till Köpenhamn därifrån. Ska bli kul att komma tillbaka dit och träffa alla på onsdag igen :)
-
Snötunga träd från julaftonspromenaden :)
Gustav fick vara tomte på julklappsutdelningen.
Det mesta av mina julklappar ;). Mamma och pappa tänkte praktiskt och gav mig en mini PC till skolan, en anatomi uppslagsbok mellan engelska och latin och en grej men hänger upp flaskor med i duschen samt kläder :).
Och så blev jag så imponerad över pannacottan mamma ville att jag skulle göra ikväll. Vaniljpannacotta med våra egenplockade hallon, visst ser det gott ut?
RSS 2.0