DANMARK

Hejsvej, nu är jag på plats och installerad i Danmark :)
När vi kom hit igår mötte jag upp Carro R och så visade hon runt mig och Carro runt området. Sen packade vi in mina väskor i lånelägenheten innan jag, mamma och pappa åkte en runda i stan för att lära känna området. Jag bor i Albertslund som man väl kan kalla en förort till Köpenhamn. Första intrycket är faktiskt över förväntan. Det finns ca 1000 studentlägenheter här med bara en våning. Ytterdörren är åt ena hållet och stora fönster/utgång till trädgården åt det andra så det känns himla öppet. Lägenheterna är också väldigt fräscha och större än jag hade väntat mig :)
Carros spis pajjade igår på kvällen så de fick komma hit och steka sina pannkakor. Trevligt för mig, men jobbigt att de får börja med att krongla med trasiga saker direkt.
-
Idag skrev Gustav och sa att de ligger ett Ikea 5 km härifrån. Så efter lunch slängde jag mig på cykeln och cyklade dit :P. Jäkla vad mycket ideer jag har för min lägenhet nu! Kommer bli så fint. Svart, vitt och trä med färgglada detaljer vill jag haaa! :)
På vägen hem skulle jag cykla inom centrum och köpa klippekort till tåget. Efter det cyklade jag totalvilse och de slutade med att jag efter 30 minuters letande(borde tagit 10 hem) till sist fick cykla tillbaka till centrum och börja om igen...
-
Imorgon är det dags för första skoldagen. Vi ska möta rusturs instruktörerna och få en heldags rundvisning och information på skolan typ. Sen på kvällen blir det tre rätters middag hemma hos en av ledarna :)
Är lite nervös för att jag inte ska hitta hem på kvällen bara. Man kan ta sig hit på så jäkla många olika sätt med olika byten så är helt snurrig. Måste försöka hålla rätt på vilka ställen som man kan åka mot om man ska hit! Det bästa vore nog att försöka åka när nattbussen går för den kör tydligen direkt från Huvudbahngården till hit utanför dörren. Inga krongliga byten..

Sista dagen som svensk

Såå då var jag hemma från Göteborg igen och har hunnit ha några dagars ledigt här hemma. Midnattsloppet var grymt kul :). Gick dock inte så bra som jag ville eftersom folk sprang så långsamt och var i vägen hela tiden. De var inte direkt om att springa på rullbandet på gymmet eller helt själv ute på vägarna. Kom iaf i mål på 60 min 27 sek efter att ha armbågat mig fram på en spurt den sista kilometern. Är redan taggad för nästa år :D då blir det en bättre startgrupp!
Efter loppet åkte vi tillbaka till lägenheten och duschade innan vi drog ut på stan och träffade Simon. Klockan var väl säkert 2 när vi kom in så hann bara typ två timmar på stan innan vi fick ta bussen hem igen.. OCH soooooooova! En stenhård soffa har aldrig varit så underbar att sova på! Under hela dagen hade vi dessutom varit shoppat massa så blev bara några timmars vila innan loppet så benen var verkligen trötta där vid fyra på morgonen.. På söndagen käkade vi indisk buffe innan vi mötte upp Simon och Danne på Liseberg. Simon bjöd oss på massa "personal" biljetter till karusellerna. Hur schysst som helst med tanke på att han inte ens åkte själv utan fick stå och hålla våra handväskor när vi åkte.. stackare :P
-
I veckan har jag verkligen inte gjort mycket. Selma var jättesjuk när jag kom hem. Efter ett besök hos veterinären i Kristianstad konstaterade dom att hon fått Erlichia(fästfeber). Så nu ska hon få massa medicin i en månad och förhoppningsvis bli bra efter det..
Sen har jag öven förbrett för flytten och tagit avsked av vänner. Har fått en lägenhet i ett studentområde utanför Köpenhamn där många av de andra tjejerna i "Team Sweden" bor. Vi är verkligen ett helt gäng som snackat ihop oss om boende där :P. Det roliga är att jag låg på reservplats 750 typ i bostadskön till detta boendet, men sen skickade jag ett mail till dem och två timmar senare hade jag fått en etta. Jag har verkligen alltid flyt :P. Fick dessutom tacka nej till en lägenhet centralt med, för ville hellre bo med de andra studenterna.
Lägenheten får jag dock inte förrän den 15e så får låna Carolines pojkväns lägenhet så länge. Otroligt snällt av henne.. och honom förstås! :)
Nu är iaf det mesta nerpackat i väskor och resten framlagt så att mamma och pappa kan ta med resten om några veckor när jag får min egna lägenhet. Tror detta kommer bli grymt :D
-
På måndag är första dagen och på tisdag drar vi iväg på rustur till Sverige. Så hela veckan är fullt ös! Har fått ordning på alla maskeradgrejer nu med. Speciellt Zorro som vampyrjägare kommer bli kul :D
Nu borde jag sova! Ska träffa de andra i Köpenhamn imorgon förmiddag så vi kör härifrån ganska tidigt. Nervööst!
-
Jag och Elina innan loppet!
BALDER :D Filippa, Daniel, ELina och jag. Älskar bilden :D
Filippa, Greta, Lotta och jag ;)
En icke road hund! Hon är så stel benen av erlichian att hon får glida upp och ner som bambi på hal is vilket har orsakat viss skadeglädje för mig. Taskigt av mig, men man kan inte låta bli när hon är så söt =)

Mot Göteborg!!

Hejsan!

Kl 12.30 från mobilen
Nu sitter jag, Elina och Filippa i bilen på väg upp till Göteborg. Klarade nyss av ett stopp vid Gotteboden i Örkeljunga. När vi kommer fram till Göteborg ska vi snabbt installera oss i lägenheten innan vi drar ut på stan för shoppping, upphämtning av startbevis och middag på stan :-). Imorgon ska jag och Elina springa Midnattsloppet med start 22.20. Målet är att springa milen på en timme Sen är det party hela natten :-) .. Och på söndag är det Liseberg som gäller för hela slanten!

I dagens planer ingår även ett besök Buttricks där det ska inhandlas maskeradsaker inför rusturen(danmarks nollning). Rusturen inleds med en fest. Sen drar mitt gäng, Port Arthur, till sverige för 4 dagars lägerliv i de skånska skogarna ;-) varje dag är fulla av galna aktiviteter och olika utklädnader.
Det är verkligen mycket att planera inför skolstarten! Jag börjar äntligen reda ut alla frågetecken om bostad, bankkonto, försäkringar, bidrag, danskt personnr osv osv. Ligger riktigt dåligt till i studentlägenhetslistorna men tydligen finns det någon garanti att alla ska ha bostad senast 2 veckor efter skolstart så det löser sig nog. En kompis i Köpenhamn trodde hon kunde hjälpa mig med tillfälligt boende så hoppas på det :). Har eventuellt även en annan lägenhet på gång som ligger väldigt centralt.


Nu är vi tillbaka i lägenheten efter en mycket lång dag! Har sprungit runt överallt inne i centrala Göteborg känns det som. Efter att vi hade lekt av oss inne i maskeradaffären gick vi runt och shoppade några timmar. Jag som kände mig lite för trött för shopping kom ändå hem med ett par skinleggins och ett par skor så är nöjd. Vi avslutade dagen med en otroligt god Kinabuffe innan vi åkte hem. Perfekt thailänsk Pad Thai serverade de också där så jag förflyttade mig tillbaka några månader till Thailand igen kändes det som. En Pad Thai kostade väl ungefär 7 kr på gatan så det blev ofta att man åt det. Gott dessutom :). Saknar verkligen min resa..

Lägenheten vi bor i är Elinas systers och som lite passande åkt till Ronneby denna helgen. Jag har aldrig sett en så "perfekt" boende. Skulle kunna vara taget från vilken inredningskatalog som helst. Min resväska ser mycket malplacerad ut där den stär kan jag säga. Här finns ingenting framme som inte fyller ett estetiskt syfte. Inte ens ett brev eller liknande. Väldigt häftigt :P

Nu ska vi vila så vi orkar springa snabbt imorgon :) önska oss lycka till!

JAG SKA BLI VETERINÄR!! :D

JAA, det är sant!! :D Jag kom in i Köpenhamn! Äntligen efter alla saker jag gjort de senaste två åren för att komma in. Tre månader på veterinärstation i England och på en kennel. Jobb på mjölkgård i Australien. Pluggat igenom hela Biologi B kursen igen inför provet. Samt flyttat till Danmark och lärt mig förstå danskan inför intervjun.
-
Hela veckan har bara varit ett enda stort grattis och kramkalas. Alla har verkligen varit så genuin glada för mig skull =) tack för det.
-
Nu ska jag alltså inte till Lund längre utan letar lägenhet i KÖPENHAMN :D. Är det någon som har tips på någon som letar rumskamrat?? Det häftiga med veterinärskolan är att den ligger verkligen mitt inne i smeten. Bara 1 km från själva centrum med Rådhusplatsen och Ströget :)
-
Lite bilder från när vi var i Sandhammaren! Måste säga att det inte är någon av de utomlandsstränder jag varit på som slår denna :)
RSS 2.0