Skelett och dissektion

Nu har det gått tre dagar på denna veckan, känns som massor med mera! Jäkla vad mycket vi hunnit med redan, tempot är högt..
I måndags insåg vi att det var dags att lära sig alla kroppens delar på 5 språk. Latin, engelska, danska, svenska och grekiska.
I tisdags kikade vi på skelett och scapula(latin)= skulderbladet, som typ består av 15 olika namn. Jag menar ett skulderblad, 15 namn!? Dessutom ska vi lära oss beskriva saker på latin. Tex om något ligger på utsidan ovanför skuldran ska vi säga det med latinska ord. Kan återkomma med ett exempel, men det är inte lätt!
Idag har vi gått vidare till humerus, radius och ulna=överarm och underarm på förmiddagen.I eftermiddags var det förläsning om muskler följt av en dissektion av hästens och grisens ben. Det var imponerande och se alla muskler och senor faktiskt som låg lindade runt varandra. Sen hade de en häst som blivit avlivad på förmiddagen så vi fick skära upp hela den också och studera den. Det var häftigt. Pga gaser hade alla organen blivit gigantiska så såg ut och kändes väldigt märkligt.
-
Nu ska jag sova. Imorgon är det histologi föreläsning och sen ska jag och Martina på Harry Potter premiär på Palads på kvällen :).
På fredag är det Olympiaden på A-vej(studentpuben) som går ut på att den årgång som köper mest dricka vinner olympiaden. Vi tänkte inte gå in på det alltför seriöst för klockan 21 är det Håkan Hellström konsert på Vega. Vet inte riktigt vad Vega är för ställe men det verkar vara välkänt. Biljetter har vi iaf köpt och jag tror det kommer bli super kul :D


Kommentarer
Olsson

Vilka organ var det egentligen som var stora Tilda? ;)

2010-11-17 @ 22:54:24
Matilda

Allt i magen ;)

2010-11-17 @ 22:58:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0