Split, Croatia

Så är vi på plats! :)
Resan igår gick bra och vi kom fram till Split vid 4 tiden igår och hittade hostlet. Hostlet är himla fint med bra stämmning men aningen svettigt eftersom vi inte har någon AC utan bara en fläkt. Vi delar rummet med Australiensare och två tjejer från England. Verkar mest vara folk från USA, England och Australien här vilket är himla kul. När jag var i Australien var det mest tyskar och svenskar där vilket kanske inte var lika exotiskt.. Igår på kvällen gick vi bara en sväng runt "old town" i Split och prövade Ćevapčići som visst är en traditionell rätt som härstammar från Bosnien. Det är som små köttfärsrullar som smakade supergott.
Idag har vi varit på utflykt till Krka National Park som ligger 1,5 h härifrån med minibuss. Det var väldigt turistigt där, men kul och se lite av Kroatiens natur och landsbyggd.
Nu är vi tillbaka på hostlet och upptäckte precis att dom visar Sveriges handbollsmatch på storbildstv i commonroom! Dessutom är det AC här inne så härligt svalt. Tror väl de är upp till 35 C här om dagarna och på natten blir det inte mycket under 25 C, men de känns att kroppen börjar ställa in sig nu på värmen. Ikväll är det stor konsert nere i hamnen med Sebastian Ingrosso från SHM så vi ska snart fixa oss och gå ner där. Dom flesta på hostlet verkar ha köpt biljetter, men vi tänkte hoppas på att man kan se och höra utan biljetter :)
Imorgon förmiddag åker vi till ön Hvar där vi ska stanna några nätter!


-
Krka National Park
Josse som äter Ćevapčići och ännu en bild från båten i Krka National Park
-


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0