NYA ZEELAND

 Hej!

Nu har vi varit pa Nya Zeeland i nastan en vecka! Tiden gar verkligen fort!

Flyget gick bra och "lille Leif" som vi hamtade ut nar vi kommit fran till Christchurch ar over forvantan! Till bilen fick vi ett campingset med bla talt, sovsackar, liggunderlag, gaskok, tallrikar. Hur mycket som helst var inkluderat i det paketet. Dom slangde aven med ett bord och tva campingstolar som vi inte hade betalt for. Vi stannade i Christchurch i en natt, jattefin stad innan vi korde mot bergen. Jakla vilket haftigt Nya Zeeland har alltsa! Det var sa himla vackert att kora upp i bergen och se hoga snotoppar sticka upp genom molnen!
Vi korde over Arthurs Pass till vastkusten pa dag nr 3. Det var inte meningen att vi skulle stanna dar, men det fanns sa himla mycket att se. Tror vi gick tre olika track och kollade pa vattenfall, skog och utsikten. Arthurs pass rekomenderar jag verkligen alla att kora over, sa ovantat fint :)

Dag nr 4 spederade vi i Hokitika, den stad som guldrushen kom till forst tror jag. Dar bokade vi in oss pa en heldags galciarklattring i Franz Josef. Glaciarvandlringen borjade kl 8.15 pa morgonen och holl pa till kl 5. Det var verkligen haftigt! Petter sag till att vi hamnade i grupp nr 1 som skulle ga forst och halla hogst tempo. Det var jattebra eftersom glaciaren andras hela tiden kunde vi inte ga den uthuggna vagen utan fick ga pa en helt nya vag. Det var nasten det basta pa hela dagen, att se guiderna hugga steg framfor oss i isen och att vi sen var forst med att ga pa dom :). Forutom stora vattenblasor pa halarna efter ispjaxorna var det en toppendag. Vi hade stralen sol och jattevarmt. Man kunde ga med uppkavlade byxor och T-shirt nasten hela tiden. (Vadertabell: nar solen skiner ar det bikinivader, nar den inte skiner, svensk host). Det skulle tydligen regna i Franz Josef mandag, onsdag och torsdag, sa vi tajmade verkligen in det bra med supervader pa tisdagen. Det kan inte alls varit samma upplevelse att gora det i daligt vader :S.   

Nu ar vi i Queenstown efter en dag i Wanaka. Har kommer vi nog stanna en eller tva dagar for gillar staden. Queenstown kanns som en stor fjallby och ligger jattefint mellan bergen och en sjo. Imorgon tankte vi ta en dagstur vasterut for att aka till Isengard, som i Sagan om Ringen. Flera av filminspelningsplatserna ligger bara nagon mil utanfor stan har. Sen ska vi aka vidare till Te Anau innan vi aker till Milford Sounds for en kryssning och lite vandring :)

Sjalva taltningen har ocksa gatt superbra. For det mesta bor vi pa gratis campingplatser som Department of Conservation har hand om. Forutom forsta natten har det inte varit kallt att sova dar inne heller. Det tog nog bara nagon dag for kroppen att stalla om sig fran Brisbanes fuktiga + 35 till NZ kanske 15-25 C. Vi har aven gjort nagra fulingar och sovit i bilen dar man inte far sova. Imorse blev vi vackta kl halv 6 av "knackknack pa rutan" och en snall man som ville informera oss om att vakterna skulle komma om en halvtimme :). Det var valdigt bra att komma ivag sa tidigt for vi var har i Queenstown redan vid 9 imorse och checkade in pa var campingplats. Inatt ska vi bo pa en riktig campingplats med kok och sant for att ladda vara kameror, mobiler och for att tvatta!

Nu orkar jag inte skriva sa mycket mer. Borde ga ut och njuta av Queenstown och solen istallet innan Petter kommer tillbaka fran sin cykeltur :)

Hors igen langre fram! Kram

I glaciaren! :)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0